Monsieur Lazhar is vanaf 2 oktober te koop op DVD en Blu-ray Disc

Filmfreak Logo

 

Film Freak presenteert

 

MONSIEUR LAZHAR

EEN FILM VAN PHILIPPE FALARDEAU

MONSIEUR LAZHAR is een internationaal bekroond Canadees drama en vertelt het hartverwarmende verhaal van Bachir Lazhar, een Algerijnse immigrant, die onderwijzer wordt van een klas op een lagere school in Montréal als hun lerares is overleden. Een ontroerende film over verwerking van rouw, schuldgevoel, vriendschap en hoop die doet denken aan films als Être et Avoir en Entre les Murs.

cover

Synopsis
Op een basisschool in Montreal komt een docente plotseling tragisch te overlijden. De 55-jarige Algerijnse immigrant Bachir Lazhar (Fellag) solliciteert op eigen initiatief bij de school als inval-docent. Snel aangenomen, komt Bachir terecht in een omgeving in shock, terwijl hij ook zelf met eigen problemen worstelt. De culturele kloof tussen Bachir en zijn leerlingen wordt meteen duidelijk als hij hen een veel te moeilijk dictee geeft. De leerlingen Alice en Simon zijn bijzonder door de dood van hun docente geraakt, iets wat door Bashir snel wordt opgemerkt. Terwijl hij de kinderen helpt om te gaan met hun verlies, heeft hij omgekeerd zelf baat bij de onschuld die zij nog in zich dragen.

De adaptie van BASHIR LAZHAR, het toneelstuk van Evelyne de la Chenelière, laat zien hoe mensen vanuit een verschillend culturele achtergrond omgaan met rouw en hoe kinderen en volwassenen verschillend kunnen reageren op situaties. Na CONGORAMA en ITʼS NOT ME, I SWEAR! keert regisseur Philippe Falardeau terug naar het sociaal geëngageerde filmen dat zijn vroegere werk, zoals THE LEFT-HAND SIDE OF THE FRIDGE, kenmerkte. Met veel gevoel en humor volgt de filmmaker een bescheiden man die bereid is zijn eigen verlies achter zich te laten om kinderen bij te staan en door de stilte en het taboe rond de dood heen te prikken.

MONSIEUR LAZHAR werd inmiddels op vele festivals bekroond en kreeg onder andere de publieksprijs op het filmfestival van Locarno! De film werd verkozen tot Beste Canadese Film en is genomineerd voor de Oscar® voor beste niet-Engelstalige film.

Cast: FELLAG / SOPHIE NÉLISSE / ÉMILIEN NÉRON / DANIELLE PROULX / BRIGITTE POUPART
Regie: PHILIPPE FALARDEAU

Op de DVD (17,95 euro) en Blu-ray Disc (19,95 euro) staan als extra's de trailer en een interview met de regisseur.
vanaf 2 oktober te koop op DVD en Blu-ray Disc.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina