Na 9 jaar weer een film van Hans Breetveld in de bioscoop: vanaf 6 september is De Inspirator te zien

Na 9 jaar weer een film van Hans Breetveld

DE INSPIRATOR

De Inspirator poster

Vanaf 6 september in de bioscoop

Het komische drama De Inspirator legt een actueel maatschappelijk vraagstuk in de weegschaal. Wat is belangrijker: zingeving en geluk of erkenning en materieel succes? Hoofdrolspeler Hans Breetveld regisseert met De Inspirator zijn tweede lange speelfilm na zijn debuut Lege Maag uit 2009. Ook te zien zijn onder anderen Sytske van der Ster (De co-assistent, Levenslied), David Lucieer (Rokjesdag, Sneekweek), Mary-Lou van Steenis (Vrienden voor het leven, Dokter Tinus), Eva Duijvestein (Rendez-Vous, Alberta), Truus te Selle (De Heineken Ontvoering, Soof) en Hein van der Heijden (La Famiglia, Zuidas).

Synopsis:
De Inspirator draait om Change-Goeroe Gijs Schippers (Hans Breetveld). Gijs trekt volle zalen als spreker op congressen en seminars en ook in zijn privéleven kent hij enkel succes. Samen met zijn vrouw Elske (Mary-Lou van Steenis) en zoon Thijmen (Pim Dekker) begeeft hij zich in de beste kringen en geniet hij van zijn materiële rijkdommen. Totdat Gijs in een fikse midlifecrisis belandt. Hij stort zich in een passionele affaire met de ambitieuze Judith en al snel wil zij meer. De twee besluiten allebei hun bedrogen partners te verlaten maar als het moment suprême eindelijk daar is, gooit het lot voor zowel Gijs als Judith roet in het eten.

Lege Maag, de eerste film van Hans Breetveld, ging in première op het Nederlands Film Festival in 2009. Deze tweede speelfilm maakt Breetveld in samenwerking met scenarioschrijver Reinier Hattink en medebedenkers Michiel Nannen en Ronald Kerkman. Hij werkt in eerste instantie graag onafhankelijk - zonder opdrachtgever - om in alle rust te onderzoeken wat hij wil maken voordat hij het vertaalt naar een professionele productie voor het publiek.

Regisseur: Hans Breetveld
Cast: Hans Breetveld, Sytske van der Ster, David Lucieer, Mary-Lou van Stenis, Truus te Selle, Eva Duijvestein, Hein van der Heijden, Irma Hartog

Genre: komedie, drama
Gesproken taal: Nederlands
Lengte: 102 min.
Kijkwijzer: 12

De Inspirator still

Pink Moon Logo

 

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Samba-boy  |  12-08-2018

Ik had goede hoop bij het lezen van het artikel, dus ik keek de trailer. Die ziet er alleen wel héél cheap uit en geeft meteen pretty much de hele film weg. Ver...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina