Nederlandse film Mijn Beste Vriendin Anne Frank wereldwijd te zien op Netflix

Netflix verwerft rechten van de Nederlandse film Mijn Beste Vriendin Anne Frank

De release is wereldwijd en daarmee overal op Netflix te zien

Mijn Beste Vriendin Anne Frank

Netflix maakt tijdens de Berlinale op de European Film Market (EFM) bekend dat het de wereldwijde rechten heeft van MIJN BESTE VRIENDIN ANNE FRANK. De eerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank vertelt het aangrijpende waargebeurde verhaal van Hannah Goslar en haar bijzondere vriendschap met Anne Frank. Mijn beste vriendin Anne Frank wordt geregisseerd door Ben Sombogaart, (Rafaël, Knielen op een Bed Violen en De Tweeling). De opnames in Nederland en Hongarije beginnen in maart, 75 jaar na het overlijden van Anne Frank. Netflix heeft de film aangekocht bij Dutch FilmWorks International.

Over de film
Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) zijn beste vriendinnen ten tijde van het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Maar drie jaar later, in 1945, hebben de twee meisjes een buitengewone ontmoeting in concentratiekamp Bergen-Belsen. Daar riskeert een moedige Hannah haar leven in de hoop haar ernstig verzwakte vriendin te helpen.

Mijn beste vriendin Anne Frank wordt geproduceerd door FATT productions en Talent United in samenwerking met de Nederlandse distributeur Dutch FilmWorks. In het najaar 2020 zal MIJN BESTE VRIENDIN ANNE FRANK ook in de Nederlandse bioscopen uitgebracht worden.

Netflix Logo

 

 

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina