Neerlands favorietste k*tkat HEINZ komt vanaf 18 april in de bioscoop

Neerlands favorietste k*tkat

HEINZ

Heinz poster

Een tegendraadse tekenfilm over een kat met gebruiksaanwijzing
Vanaf 18 april in de bioscoop

Filmproducent BosBros en distributeur In the Air brengen op 18 april een tegendraadse film over Heinz, een kat met gebruiksaanwijzing, in de bioscopen. De film vertelt het verhaal van de rode kater Heinz (Ruben van der Meer), een vrolijke Amsterdamse klaploper met een erg kort lontje en zijn Jordanese liefje Dolly (Ilse Warringa). Heinz gaat problemen liefst uit de weg. Ja, Heinz is een ware antiheld. Maar als zijn zoontje Bever wordt ontvoerd, komt hij uit zijn luie stoel en belandt in een cluster-f*ck voor gevorderden.

Heinz is niet voor kleine kinderen. Het is een onvergelijkbare animatiefilm tegen de achtergrond van Amsterdam, voor iedereen die houdt van humor met een staart.

Script en regie: Piet Kroon
Heinz is de eerste Nederlandse animatiefilm van schrijver/regisseur Piet Kroon, die jarenlang in Amerika werkte voor animatiestudio’s als Disney, Dreamworks en Illumination en meewerkte aan films als Shrek II, Despeciable Me, The Tale of Despereaux en Rio. Met Heinz maakte hij een krankjorum filmavontuur van on-Nederlandse proporties. Verbolgen Belgen, slecht weerprofeten, wiet-toeristen, boze boskabouters en andere denkbeeldige medelanders: je kunt het zo gek niet bedenken of Heinz krijgt het ermee te stellen. Het meest nog met Zak, de grootheidswaanzinnige superklojo waarmee Heinz in een ontknoping die zijn weerga niet kent, de ultieme strijd aanbindt.

Cast: Ruben van der Meer (Stem), Ilse Warringa (Stem), Tygo Gernandt (Stem), Wim T. Schippers (Stem), Bruno Vandenbroeke (Stem)
Regie: Piet Kroon
Genre: Animatie
Speelduur: 76 minuten
Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 18 april

Heinz still

In The Air logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina