Negen film strijden om de Jury Award tijdens World Cinema Festival

WORLD CINEMA FESTIVAL van 17-26 augustus in RIALTO - AMSTERDAM

De 8e editie van het World Cinema Festival wordt dit jaar gehouden van 17-26 augustus in filmtheater Rialto in Amsterdam. Het competitieprogramma is bekend en negen pareltjes uit acht verschillende landen zullen strijden om de Jury Award. Zes regisseurs reizen af naar Amsterdam en zijn aanwezig tijdens het festival. Het festival opent met Félicité van de Frans-Senegalese regisseur Alain Gomis. Dit prachtige, in de Congolese hoofdstad Kinshasa gesitueerde drama, leverde hem een Zilveren Beer op tijdens het afgelopen filmfestival van Berlijn. Naast Gomis zijn er meer Afrikaanse filmmakers aanwezig op het festival, onder wie Rahmatou Keita (The Wedding Ring), Apolline Traoré (Frontières) en John Trengrove (The Wound). Traoré maakt ook deel uit van de jury die de competitiefilms zal beoordelen voor de World Cinema Jury Award 2017.

Félicité - screenshot
Félicité van Alain Gomis

De films die strijden om de Jury Award zijn:

BAR BAHAR - MAYSALOUN HAMOUD | ISRAEL
FÉLICITÉ - ALAIN GOMIS | FRANKRIJK, SENEGAL
UNA MUJER FANTÁSTICA - SEBASTIÁN LELIO | CHILI
THE NET - KIM KI-DUK | ZUID KOREA
LA NOVIA DEL DESIERTO - CECILIA ATÁN, VALERIA PIVATO | ARGENTINIË
PENDULAR - JÚLIA MURAT | BRAZILIË
EL SONIDO DE LAS COSAS - ARIEL ESCALANTE | COSTA RICA
VAZANTE - DANIELA THOMAS | BRAZILIË
HE WOUND - JOHN TRENGOVE | ZUID AFRIKA

Actual Africa

Onder de noemer Actual Africa zoomt World Cinema Amsterdam dit jaar in op de cinema van Sub-Sahara Afrika met twintig korte en lange films uit tien verschillende landen – films die niet alleen een overzicht bieden van de huidige stand van zaken op het gebied van film, maar die ook een relevant en actueel beeld van de betreffende landen schetsen. De culturele rijkdom en diversiteit van het enorme continent komen in deze selectie glashelder naar voren, waarmee de vaak negatieve en ongenuanceerde beeldvorming rond deze landen doorbroken wordt. Dit levert niet alleen een prachtig palet aan films op, maar ook interessante gespreksstof, waar in de randprogrammering uitgebreid ruimte aan wordt geboden.

Op de openingsdag van Actual Africa (19 augustus) staat in de Talkshow ‘THE POSITIVE IMAGE OF AFRICA?!’ de beeldvorming en stereotypering van het Afrikaanse continent centraal. Hoe beïnvloedt deze het werk van een filmmaker? Een aantal Afrikaanse filmmakers laten hun licht over deze kwestie schijnen. De talkshow wordt ingeleid door Jerry Afriyie, moderator is de Congolees-Nederlandse schrijver Kiza Magendane. We sluiten de openingsdag af met de swingende Actual African Party.

Verder zijn er thema’s die het festival belicht door een aantal films rond dat thema te clusteren. Op 20 augustus is dat Zuid-Afrika, 21 augustus de positie van vrouwen in Afrika, en op de 22e Nigeria.

Openluchtprogramma

De films EstebanNewton, Mawlana en Wallay (uit Cuba, India, Egypte en Burkina Faso/Frankrijk/Qatar), zijn geselecteerd voor het World Cinema Amsterdam openluchtprogramma.Deze films zullen op 12, 18 en 19 augustus worden vertoond in het het Vondelpark Openluchttheater en zijn tussen 23 en 26 augustus te zien op het Marie Heinekenplein. Dit jaar vinden er voor het eerst ook gratis openluchtvoorstellingen plaats in de prachtige binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) op 11 en 12 augustus.

Het volledige programma online en de start kaartverkoop is vanaf donderdag 3 augustus

World Cinema Festival Amsterdam Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Ludo Keeris  |  25-07-2017

Link werkt niet..... Je was er wel heel vroeg bij... Vanaf 07.00 uur was de link actief.
Lees meer >

peter smits  |  25-07-2017

Link werkt niet.....
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina