Netflix maakt TV-serie van The Witcher-reeks

Netflix kondigt serie aan rond The Witcher

Voor wie bekent is met de gamereeks The Witcher is er goed nieuws. Netflix heeft woensdag aangekondigd dat het een nieuwe, Engelstalige TV-serie ontwikkelt op basis van de megapopulaire boekenreeks The Witcher van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski, die tevens inspiratie vormden voor de door CD Projekt Red geproduceerde games.

The Witcher

Sapkowski's acht romans, bekend als de Witcher Saga, volgen de avonturen van heksen, die op jonge leeftijd bovennatuurlijke vaardigheden ontwikkelen om allerlei moorddadige wezens bestrijden. De Netflix serie zal zich baseren op de boeken van Sapkowski en niet op de games van CD Project Red. De schrijver zal bij het project betrokken zijn als creatief consultant. De serie wordt ontwikkeld door mensen die hun sporen inmiddels verdiend hebben in de filmwereld. Sean Daniel en Jason Brown, die samengewerkt hebben aan The Expanse zullen nauw gaan samenwerken met de schrijver. Daarnaast werken Tomek Baginski en Jarek Sawko van het Poolse productiebedrijf Platige Image mee aan het project.

De timing van deze fantasie-tv-serie komt op een bijzonder gunstig moment, omdat de serie Game of Thrones naar het einde loopt. Hierdoor ontstaat een gat in markt voor de fantasie-liefdhebbers. Sapkowski's verhaalvertelling lijkt bijzonder goed geschikt voor het huidige tv-landschap en de aandacht voor detail die de producenten al getoond hebben in The Expanse geeft vertrouwen voor de kwaliteit van de nieuwe serie.

Wanneer de serie op Netflix te zien zal zijn en uit hoeveel afleveringen deze bestaat, is nog niet bekendgemaakt. In ieder geval is het de bedoeling dat Tomek Bagiński van Platige Image in ieder geval elk seizoen minimaal een aflevering zal regisseren.

Bron: Platige.com

Netflix Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina