Nieuwe DVD en Blu-ray Disc releases van Bridge Entertainment Group

Nieuwe DVD en Blu-ray Disc titels van Bridge Entertainment Group


Radeloos
De succesvolle Carry Slee-verfilming, met bijna 280.000 bezoekers een megasucces in de bioscoop

De film Radeloos, naar de gelijknamige bestseller van Carry Slee, gebaseerd op een scenario van Maria Peters, en geregisseerd door Dave Schram is vanaf 18 februari verkrijgbaar op Blu-ray en 2 Disc DVD.

Met aanstekelijke rollen van aanstormend en zeer bekend talent veroverde de film al snel na de première, tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht, de harten van een groot publiek. Bijna 280.000 bezoekers genoten in de bioscoop van de film. In Radeloos heeft Yara al een poosje een oogje op Paco, die bij haar op school zit. Maar Paco heeft wat met Floor en ziet haar niet staan. Komt het misschien omdat ze te dik is? Yara’s moeder wil dat haar dochter fotomodel wordt maar eigenlijk wil Yara naar de kunstacademie. Ze besluit af te vallen door minder te gaan eten. Zo slaat ze twee vliegen in één klap: nu kan ze fotomodel worden én vindt Paco haar misschien mooi genoeg. Maar naarmate Yara minder eet, voelt ze zich steeds slechter in haar vel zitten. Haar vriendin Sterre maakt zich ernstig zorgen. En Paco? Hij heeft heel andere problemen aan zijn hoofd. Want vindt Floor hem eigenlijk wel leuk? Hij krijgt niet goed hoogte van haar. Als zijn vader overlijdt stapelen de schuldgevoelens zich op. Had hij het kunnen voorkomen? Gelukkig maken Paco en Yara deel uit van een hechte vriendengroep waar ze steeds op terug kunnen vallen.

De hoofdrollen worden vertolkt door Marius Gottlieb en Marloes van der Wel. De jeugdige cast bestaat verder uit Robin Martens, Roos Smit, Ilias Ojja en Niels Oosthoek. De volwassen rollen worden gespeeld door Renée Soutendijk, Monic Hendrickx, Victor Löw, Hugo Haenen, Kees Boot, Kees Hulst, Aart Staartjes, Kurt Rogiers en John Buisman. De muziek en titelsong zijn van DJ Don Diablo.

Radeloos is een productie van Radeloos Film B.V. (Sjef Scholte en Daniëlle Raaphorst) en werd door hen samen met Shooting Star Filmcompany, de filmproductiemaatschappij van Dave Schram, Maria Peters en Hans Pos, geproduceerd. Met elkaar maakten zij eerder Afblijven en Timboektoe, de eerste twee boekverfilmingen van Carry Slee. De KRO is net als bij Afblijven en Timboektoe coproducent van de film. De film is tot stand gekomen met subsidie uit de suppletieregeling van het Nederlands Fonds voor de Film en het CoBO Fonds.

Blu-ray
Extra’s
Audio commentaar Dave Schram, Marius Gottlieb en Marloes van der Wel
The Making Of – Trailers - TV-spots Paco en Yara
Bloopers - De Audities - De Catwalk
Storyboard – Setopnames - Deleted Scenes
Videoclip "Life is a Festival" Don Diablo

Speelduur: ca 115 minuten Taal: Nederlands Ondertiteling: Nederlands en Engels
Beeldformaat: 16:9 Audio: Dolby Digital 5.1 – Full HD/1080P
Verpakking: 1 DVD in een Blu-ray amaray
Genre: Jongerenfilm Kijkwijzer: 6 jaar, angst
Consumentenadviesprijs: € 24,99

2 Disc DVD
Extra\'s Disc 1
Audio commentaar Dave Schram, Marius Gottlieb en Marloes van der Wel
Extra\'s Disc 2
The Making Of – Trailers - TV-spots Paco en Yara
Bloopers - De Audities - De Catwalk
Storyboard – Setopnames - Deleted Scenes
Videoclip "Life is a Festival" Don Diablo

Speelduur: ca 115 minuten Taal: Nederlands Ondertiteling: Nederlands en Engels
Beeldformaat: 16:9 Audio: Dolby Digital 5.1 Verpakking: 2 DVD Amaray met luxe O-card
Genre: Jongerenfilm Kijkwijzer: 6 jaar, angst
Consumentenadviesprijs: € 17,99


Aanrijding in Moscou
Rauwe romantische prijswinnende komedie, met prachtige rollen van Barbara Sarafian, Jurgen Delnaet en Johan Heldenbergh

Filmfestival Cannes 2008 – Grote Winnaar van de Semaine de la Critique
Beste Screenplay (SACD AWARD) - Beste Film (GOLDEN RAIL AWARD)
Beste Film (ACID/CCAS AWARD)

De rauwe romantische komedie Aanrijding in Moscou, de debuutfilm van de Gentse cineast Christophe van Rompaey naar een scenario van Jean-Claude van Rijckeghem en Pat van Beirs, die het zo verrassend goed doet in de Nederlandse bioscopen, is vanaf 17 februari verkrijgbaar op DVD.

De film was tijdens het Internationaal Filmfestival van Cannes geselecteerd voor het onderdeel Semaine de la Critique en won de belangrijkste prijzen. In België groeide de film uit tot een publiekslieveling. In Vlaanderen stond de film wekenlang nummer 1. De uitnodigingen voor vertoning op filmfestivals stroomden binnen. Aan zeer veel landen waaronder Frankrijk, Duitsland, Ierland, Israel, Litouwen, Oostenrijk, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Canada, Brazilië en de Verenigde Staten is de film inmiddels verkocht. Ook in Nederland trok de film, na de feestelijke première op het Nederlands Film Festival in aanwezigheid van cast & crew, veel bioscoopbezoekers. De film speelt zich af in een volkswijk aan de rand van Gent, België.

Synopsis
Moscou, een volkswijk in Gent. Matty (41) rijdt met een auto vol boodschappen en een paar kinderen op de achterbank, tegen een truck aan. Uit de cabine komt Johnny (29) geklauterd. Hij is boos om de deuk in zijn bumper en foetert Matty uit. Maar Matty zet op haar beurt Johnny met een paar raak gekozen bewoordingen op zijn plaats. De truckchauffeur is helemaal onder de indruk. Matty komt van haar emoties bij in een warm bad. Het is haar oudste dochter Vera (17) die de telefoon komt brengen. Aan de lijn hangt Johnny die zich excuseert. Maar Matty moet zijn excuses niet. Enkele dagen later staat hij toch voor de deur. Het lukt hem Matty’s ingedeukte kofferbak met een paar rake klappen te herstellen. Voor de verbaasde ogen van Matty’s kinderen slaan de vonken over tussen haar en de veel jongere Johnny. Matty’s ex man Werner reageert jaloers. Al vijf maanden woont hij bij een nieuwe liefde, terwijl hij Matty aan het lijntje houdt. Intussen raakt ze gecharmeerd van Johnny. Hij is charmant, grappig en attentvol. Voor ze het goed en wel beseft belandt ze bij hem in bed. De volgende dag belt Johnny haar op vanuit zijn truck. Hij is onderweg naar Italië en wil schoenen voor haar kopen. Matty maakt hem duidelijk dat hun slippertje eenmalig was en ze geen schoenen van hem hoeft. Maar dan gaat de bel. Johnny staat voor de deur. Met mooie Italiaanse schoenen……

Technische gegevens
Speelduur: 102 minuten Taal: Gents dialect Ondertiteling: Nederlands Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1 Verpakking: DVD Amaray met O-card Genre: Romantische komedie
Kijkwijzer: AL, grof taalgebruik Consumentenadviesprijs: € 14,99


Vliegen Naar De Maan / Fly Me To The Moon (3D)
Zestig jaar nadat de eerste mens voet zette op de maan, nemen drie vliegjes je mee op een spannend avontuur naar de maan

VLIEGEN NAAR DE MAAN (Fly Me To The Moon) vertelt het verhaal van 3 jonge vliegjes die stiekem meevliegen op de eerste vlucht naar de maan met de astronauten Armstrong, Aldrin en Collins. De film neemt het publiek mee op een ruimteavontuur en laat nieuwe generaties kennismaken met ruimtevaart en de historische belevenissen van de Apollo 11 missie. Slechts 12 mensen hebben ooit op de maan gewandeld, samen met 3 vliegjes... en JIJ !

Na een succesvolle bioscooprelease verschijnt de film vanaf 17 februari op 2 Disc DVD.
Op de tweede disc staat de 3 D versie van de film. Om die reden zijn vier 3 D-brillen bijgesloten.

Regie: Ben Stassen – Scenario: Domonic Paris - Productie: Eric Dillens, Caroline Van Iseghem, Gina Gallo, Mimi Maynard, Charlotte Huggins - Stemmen (o.a.): Britt Vanderborght, Walter Baele, Govert Deploige, Mieke Bouve, Herbert Bruynseels, Vic De Wachter, Sven De Ridder, Muriel Bats Muziek: Ramin Djawadi.

Speelduur: ca 85 minuten Taal: Nederlands / Vlaams Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9 Audio: Dolby Digital 5.1 Verpakking: 2 DVD Amaray met O-card
Genre: Animatiefilm Kijkwijzer: 6 jaar
Extra: Een tweede DVD met de 3 D versie van de film
Consumentenadviesprijs: € 17,99


Hoogvliegers / The Flyboys

Een spannende familiefilm vol actie die vanaf 3 maart 2009 op DVD verkrijgbaar is.

Synopsis
Jason (Jesse James) en Kyle (Reiley McClendon) zijn twee vrienden van verschillende komaf. Ze beleven het avontuur van hun leven als ze een geheimzinnig vliegtuig ontdekken op het vliegveld van het stadje waar ze wonen. De jongens glippen aan boord om een kijkje te nemen, maar moeten zich in het bagageruim verstoppen als er twee onbekende mannen aankomen. En opeens vliegen Jason en Kyle in het open luchtruim boven de woestijn van Arizona. Na een paar uur in de lucht stuiten de jongens nietsvermoedend op een bom in het bagageruim. Als ze naar de cabine gaan om het te vertellen, blijkt iedereen het vliegtuig verlaten te hebben. De jongens moeten de bediening overnemen en het vliegtuig zelf aan de grond zetten. Maar dan beginnen de problemen pas: Jason en Kyle ontdekken dat ze een complot hebben verijdeld om miljoenen te roven van de maffia!

Jesse James, Reiley McClendon, Stephen Baldwin, Tom Sizemore, Jennifer Slimko en Dallen Gettling spelen de belangrijkste rollen in deze door Rocco DeVilliers geregisseerde film. Samen met Jason DeVilliers, Richard Dutcher en Gregory C. Haynes (verhaal) schreef hij tevens het scenario.

Frans van Deursen is maffiabaas Angelo Esposito (een rol van Tom Sizemore), Tanja Jess leent haar stem aan moeder Samantha Barrett (een rol van Jennifer Slimko) en Christophe Haddad is te horen als piloot Ed Thomas (een rol van Dallen Gettling).

Technische gegevens
Speelduur: ±100 minuten Taal: Engels / Nederlands Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9 Regio Code: 2 (pal) Audio: Dolby Digital 5.1 Verpakking: Amaray
Genre: Avontuur Kijkwijzer: 9+, geweld
Consumentenadviesprijs: € 9,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Frank  |  13-03-2009

Vandaag de DVD van Hoogvliegers of The Flyboys zoals deze film oorspronkelijk heet gekocht. Helaas is de Engelse audiotrack alleen 2.0, terwijl de Nederlandse a...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina