Nieuwe gezichten en oude bekenden op BBC First in april

Nieuwe gezichten en oude bekenden op BBC First in april

Begin april pak je de draad weer op met de zusters en verpleegsters van Nonnatus House voor het zesde seizoen van Call The Midwife op BBC First. De nonnen krijgen een SOS-oproep van een ziekenhuis in Oost-Kaap, Zuid-Afrika en de band tussen de verpleegsters wordt steeds hechter. Op 27 april gaat ook de nieuwe dramaserie SS-GB in première. De serie keert terug naar de Tweede Wereldoorlog wanneer Groot-Brittannië overgenomen wordt door de nazi’s. Deze veelbelovende en meeslepende serie, met onder andere Kate Bosworth in de hoofdrol, is gebaseerd op de bestseller thriller van Len Deighton.

SS-GB gaat op donderdag 27 april om 21:00 uur in première op BBC First met een dubbele aflevering

 SS-GB

De geschiedenis staat op zijn kop in deze aangrijpende nieuwe dramaserie. De 'Battle of Britain' eindigt in een overwinning voor Duitsland onder het regime van Hitler en de bevolking van de jaren 40 heeft moeite om zich aan te passen aan het leven onder de nazi’s. Wanneer de befaamde uit London afkomstige detective Douglas Archer een moord moet oplossen, zit hij gevangen tussen zijn nieuwe SS-bazen en een meedogenloze Britse verzetsbeweging. Alles wijst erop dat het gaat om een moord gerelateerd aan de zwarte markt. Wanneer hij dichterbij de waarheid komt, stoot Archer op een complot. SS-GB is een misdaaddrama, liefdesverhaal en thriller vol samenzweringen met wereldwijde gevolgen. De vertrouwde wereld van Archer verdwijnt plotseling. Hij is vastberaden om de wet te handhaven en zijn dierbaren te beschermen, in de hoop op een betere toekomst. Maar tegelijkertijd worstelt hij tussen twee partijen die bereid zijn hemel en aarde te verzetten om de oorlog te winnen. Voor welke kant zal deze fatsoenlijke man kiezen?

Bekijk de trailer:    

Call The Midwife Seizoen 6 gaat op dinsdag 11 april om 21:00 uur in première op BBC First

Call the Midwife Seizoen 6 screenshot

Geïnspireerd door de memoires van Jennifer Worth, volgt Call The Midwife het leven van de verpleegsters en nonnen van Nonnatus House, die op bezoek gaan bij de zwangere vrouwen van Poplar en de armste de beste zorg bieden. Het is 1962 en de tijden zijn veranderd. Dit seizoen krijgen de nonnen een SOS-oproep van een ziekenhuis in Oost-Kaap, Zuid-Afrika. Onder de hete zon worden de zusters geconfronteerd met één van de grootste uitdagingen tot nu toe. Eénmaal terug in Poplar, wordt de sobere zuster Ursula aangewezen als hoofd van het Nonnatus House, waardoor zuster Julienne gedegradeerd wordt tot ‘gewoon’ personeel. Maar ze is niet de enige die thuis met uitdagingen kampt. In het zesde seizoen wordt de band tussen de verpleegsters hechter en groeien ze dichter naar elkaar toe. Call The Midwife heeft een groot en trouw publiek. Het vijfde seizoen trok een recordaantal kijkers van meer dan 10 miljoen.

Bekijk de trailer van het nieuwe seizoen:

Wil je meer van het beste Britse drama zien? In april verschijnen nieuwe afleveringen van:

 • Silent Witness Seizoen 20 – Elke zaterdag om 21:00 uur
 • Death In Paradise Seizoen 6 – Elke maandag om 21:00 uur tot 24 april

Ook de volgende dramaseries zijn in april te zien op BBC First:

 • Last Tango In Halifax Special - Zondag 2 april en zondag 9 april om 21:00 uur
 • The Durrells Seizoen 1 - Zondag 16 april om 21:00 uur
 • Thirteen – Elke donderdag om 21:00 uur. Eindigt met een dubbele aflevering op 20 april
 • Sherlock Seizoen 4:
  • Aflevering 1 op zaterdag 15 april om 22:00 uur
  • Aflevering 2 op paaszondag 16 april om 21:55 uur
  • Aflevering 3 op paasmaandag 17 april om 22:00 uur

BBC First Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina