Nieuwe High End subwoofer series van Bowers & Wilkins

Nieuwe DB subwoofers van Bowers & Wilkins binnenkort op de markt

Op de ISE in Amsterdam introduceerde speakerbouwer Bowers & Wilkins hun nieuwe High End DB subwoofer-serie. Was de vorige DB-reeks van subwoofers al van hoogstaande kwaliteit, de nieuwe DBxD-serie doet daar nog een schepje bovenop. Er zijn drie nieuwe modellen: de DB1D, DB2D en DB3D. De toegevoegde "D" op het eind staat niet voor Digital, maar voor Dual.  
bowilk_dbxd-woofers.png

Dual Aerofoil cones

bowilk_dbxd-demo2.jpgElke sub bevat twee dual gebalanceerde Aerofoil cones. Het paradepaardje, de DB1D, heeft twee 12 inch cones en een 2000 Watt versterker aan boord. De DB2D heeft twee 10 inch cones met een 1000 Watt versterker. Het kleinere broertje is de DB3D, die nog steeds een 1000 Watt versterker heeft met twee 8 inch cones. Elke subwoofer kan tot 8,5Hz laag gaan.


App-bediening

De bediening gaat volledig via een App (iOS en Android), waardoor de sub uitermate geschikt is om weg te werken. De App doet ook metingen via de microfoon van je telefoon en daardoor kun je binnen enkele minuten de beste afstelling voor je subwoofer vinden.

bowilk_cinema.jpg

Dat de DB1D-subwoofer z'n mannetje staat werd tijdens een demonstratie in Bowers & Wilins eigen Diamond Cinema Experience-zaal duidelijk. Twee fragmenten, uit Star Wars - The Force Awakens en 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi, zetten de subwoofer flink aan het werk, maar deze gaf letterlijk geen krimp. Door een extra ingebouwde multiplex plaat is de subwoofer gevrijwaard van enige trilling, waardoor er ook geen verkleuring van het geluid kan ontstaan. De DBxD-serie is vanaf april 2017 leverbaar. De DB1D zal € 4.450,- gaan kosten, de DB2D € 3.450,- en de DB3D € 2.450,-.

CI800 Series Diamond

Naast de subwoofers presenteerde Bowers & Wilkins ook de vernieuwde CI800 Diamond luidspreker range. Deze In-Wall en In-Ceiling luidsprekers zijn speciaal ontwikkeld voor de home-cinema liefhebbers. Voor het eerst heeft Bowers & Wilkins hun Diamond dome tweeters in custom installation speakers verwerkt. De mid-range speakers hebben een Continuum conus, die ook al in de stand alone 800 series Diamond zitten. Ook de bass cone van de CI800-series is vernieuwd en heeft nu de Aerofoil cones uit de standaard 800-series. De CI800 Diamond serie bestaat uit een CCM8.5D plafondspeaker, de CWM8.5D surroundspeaker en de CWM8.3D speaker. De midden-cone van de CWM8.3D is draaibaar en daardoor zowel als front- als centerspeaker te gebruiken.

Bowers & Wilkins CMW 8.3D
CWM8.3 D als centerspeaker

Bowers & Wilkins Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina