Nieuwe Homescreen DVD-releases in juni en juli

Homescreen



Homescreen DVD releases in juni en juli.



SKOONHEID ‐ Oliver Hermanus 

Every familyman has his secrets... 
cover

François, een blanke Zuid-Afrikaan, runt een goedlopende houthandel in Bloemfontein. Hij heeft een mooi huis, een lieve vrouw en twee geslaagde kinderen. Zijn leven oogt perfect en hij bezit alle status die hij als Afrikaan nodig heeft. Zo af en toe rijdt hij naar een afgelegen boerderij en blijft hij een avondje weg. Wat daar gebeurt weet niemand en hoeft ook niemand te weten.

François lijkt zijn hele leven onder controle te hebben. Tot zijn ogen op de bruiloft van zijn dochter op de jonge knappe Christian vallen. Hij kan hem niet meer loslaten en een onschuldige fascinatie slaat om in blinde obsessie.

Skoonheid vertelt het aangrijpende verhaal van een man die bang is om eerlijk naar zichzelf en de wereld te zijn. Oliver Hermanus liet zich voor Skoonheid inspireren door Thoman Manns Dood in Venetië. Skoonheid werd bekroond in Cannes, won meerdere awards en werd door Zuid Afrika ingezonden voor de Oscar® Beste Buitenlandse Film

Cast:
Dean Lotz
Albert Maritz
Michelle Scott
Charlie Keegan

Crew:
Regie: Oliver Hermanus

Info:
Genres: Drama
Lengte: 99 min.
Land: Zuid-Afrika 2011
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Afrikaans - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans

 Releasedatum: 19 juni

PARKED ‐ Darragh Byrne 

coverFred Daly (Colm Meaney, THE CONSPIRATOR, STAR TREK) is op het eerste gezicht een gewone man van middelbare leeftijd. Fred woont echter noodgedwongen in zijn auto. Geparkeered aan de woeste Ierse kust, leidt hij een tamelijk troosteloos bestaan.

Totdat de jonge, jointjes rokende Cathal (Colin Morgan, MERLIN) met zijn knalgele auto Freds nieuwe buurman wordt. Fred ontmoet muzieklerares Juliana en ziet mogelijkheden om zijn situatie te veranderen. Dan gaat het mis met Cathal.

PARKED is een verhaal over vriendschap, hoop en doorzettingsvermogen. 

Cast:
Colin Morgan
Colm Meaney

Crew:
Regie: Darragh Byrne

Info:
Genres: Drama, Komedie
Lengte: 0 min.
Land: Finland, Ierland
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

Releasedatum: 19 juni

 

FOUR MORE YEARS  ‐ Tova Magnusson-Norling 

Verliefd op je grootste politieke tegenstander…

coverPartijleider David Holst is al jaren een van de meest populaire politici van Zweden. Hij is knap, grappig en de gedoodverfde kandidaat om de nieuwe minister-president van Zweden te worden. Maar na een dramatische verkiezingsstrijd gaan zijn tegenstanders, de sociaal-democraten, er opeens toch met de winst vandoor.

Volledig gedesillusioneerd sleept David zich na zijn nederlaag weer naar zijn werk. Zijn leven voelt betekenisloos. Tot hij opeens Martin ontmoet. Martin is aantrekkelijk, houdt van het leven en David valt als een blok voor hem. Maar David is getrouwd en overtuigd heteroseksueel. En tot overmaat van ramp komt hij erachter dat Martin ook nog eens een machtig lid is van één van zijn grootse politieke rivalen is, die zijn liberale partij net met de grond gelijk gemaakt hebben. David wordt enorm met zichzelf en zijn positie geconfronteerd. Moet hij zijn carrière en huwelijk opgeven? En dat allemaal voor een sociaal-democraat die meer one-night stands heeft gehad dan David stemmen?

FOUR MORE YEARS is een heerlijke Zweedse komedie met gevatte dialogen en een hartverwarmend verhaal.. 

Cast:
Björn Kjellman
André Wickström
Tova Magnusson-Norling
Eric Ericson

Crew:
Regie: Tova Magnusson-Norling

Info:
Genres: Drama, Gay
Lengte: 0 min.
Land: Zweden
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Zweeds - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

Releasedatum: 19 juni

 

OMAR M'A TUER ‐ Roschdy Zem

coverFrankrijk, 1991. Het lichaam van de bruut om het leven gebrachte rijke weduwe Chislaine Marchal wordt in een kelder gevonden. Op de muur staat in haar eigen bloed geschreven: ‘Omar heeft me vermoorden’. Haar Marokkaanse nietsvermoedende tuinman Omar wordt hierop direct opgepakt en veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf. Dit ondanks dat tijdens de rechtszaak meerdere elementen erop wijzen dat het politieonderzoek niet correct is uitgevoerd.
Terwijl Omar wegkwijnt in de gevangenis gaat de journalist Vaugrenard (Denis Podalydès, La Conquête) op onderzoek uit. Zou een hoog opgeleide stervende vrouw een grammaticale fout maken als ze met haar eigen bloed haar daders naam op de muur kalkt? Bovendien zou ze dan haar ernstig bloedende lijf door de gehele kelder heen gesleept moeten hebben. Waar zijn dan de bloedsporen? Ook blijkt de datum van overlijden te zijn veranderd, zijn er geen vingerafdrukken afgenomen en komt naar voren dat een getuige is verdwenen…

Omar m’a tuer is een spannend gevangenisdrama - een thriller en rechtsbankdrama ineen - en gebaseerd op een van de meest schokkende, gerechtelijke dwalingen van de afgelopen twintig jaar. Zeven jaar na zijn opsluiting verkreeg Omar gratie door Jacques Chirac, maar tot op de dag van vandaag vecht hij om zijn onschuld te bewijzen.

Cast:
Denis Podalydès
Sami Bouajila

Crew:
Regie: Roschdy Zem

Info:
Genres: Drama
Lengte: 85 min.
Land: Frankrijk 2011

Releasedatum: 17 juli

SO HARD TO FORGET ‐ Malu De Martino

In love, you can‘t win unless you learn how to lose

coverNa de breuk met haar vriendin Antonia besluit Julia, 35 en lerares Engels, te verhuizen naar de kust. Ze trekt in bij haar beste gayvriend Hugo en zijn alleenstaande zwangere vriendin Lisa in hun idyllische strandhuisje. De avonden brengen ze door met openhartige gesprekken over hun liefdeslevens. Julia is helemaal klaar met de liefde. Tot Lisa’s prachtige nicht Helena langskomt en Julia zich meteen tot haar aangetrokken voelt. So Hard to Forget is een tedere film over opnieuw verliefd worden. En over hoe het eigenlijk helemaal niet zo anders is als de eerste keer.

Cast:
Ana Paula Arósio
Natália Lage
Murilo Rosa

Crew:
Regie: Malu De Martino

Info:
Genres: Drama, Lesbian
Lengte: 90 min.
Land: Brazilië

Releasedatum: 17 juli

MY LAST ROUND - Julio Jorquera Arriagada

EVERY CHANCE IS WORTH FIGHTING FOR

coverOctavio is een bokser en een beroemdheid in zijn geboortestad in het zuiden van Chili. Octavio heeft de reputatie van een keiharde tegenstander en verbergt dat hij op mannen valt. Als hij Hugo ontmoet, een knappe twintiger die in een keuken werkt, is hij van slag. Hugo ziet Octavio eerst niet staan, maar valt uiteindelijk voor zijn charmes.

De twee besluiten naar de hoofdstad Santiago te verhuizen waar ze openlijk zichzelf en samen kunnen zijn. Maar niets loopt zoals gepland. Hugo raakt in de war van de onbekende wereld die Jenny, de dochter van zijn nieuwe baas, hem toont. En Octavio, die vanwege gezondheidsredenen is geadviseerd te stoppen met boksen, besluit toch weer dat te doen wat hij het beste kan… boksen.

My Last Round is een intens en gevoelig liefdesverhaal.

Cast:
Tamara Acosta
Cristian Farias
Luis Dubó

Crew:
Regie: Julio Jorquera Arriagada

Info:
Genres: Drama, Gay
Lengte: 104 min.
Land: Chili, Argentinië

Releasedatum: 17 juli

Recente artikelen

Laatste reacties

WaymannDirector  |  16-06-2012

Skoonheid voor mij. Zeer innemende film! Sterk.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina