Nieuwe premières in maart op BBC First

The Mallorca Files brengt de zon naar BBC First in maart

De series The Pale Horse, Vienna Blood en Shakespeare & Hathaway – Private Investigators seizoen 3 maken de line-up in maart compleet

Vanaf 9 maart is de nieuwe dramaserie THE MALLORCA FILES te zien op BBC First, waarin twee politieagenten terechtkomen in een misdaadovergoten Mallorca. Daarnaast in maart de première van het Agatha Christie-verhaal THE PALE HORSE, te zien in drie delen. Liefhebbers van de Britse misdaadseries kunnen hun hart ophalen aan VIENNA BLOOD, dat zich afspeelt in Wenen aan het begin van de 20e eeuw. Tot slot verschijnt het derde seizoen van SHAKESPEARE & HATHAWAY, waarin Frank en Lu weer allerlei uitdagingen aangaan.

THE MALLORCA FILES

BBC First zendt in maart The Mallorca Files uit, een Britse dramaserie waarin humor en sensatie centraal staan. Dit 10-delige misdaaddrama volgt twee zeer verschillende politieagenten die samen in een Mallorcaanse smeltkroes van misdaad, zon en bijzondere personages belanden. De introverte Britse Miranda Blake (Elen Rhys: Keeping Faith, Ordinary Lives, Broadchurch) bestrijdt samen met de Duitse extraverte Max Wolf (Julian Looman: Pagan Peak, Prey, Cop Stories) elke nieuwe misdaad op het Spaanse eiland. In The Mallorca Files brengt schrijver Dan Sefton (The Good Karma Hospital, Trust Me, Delicious en Porters) uiteenlopende karakters, verschillende werkmethodes en prachtige settings van Mallorca samen in één verhaal vol humor, actie en sensatie.  

The Mallorca Files
The Mallorca Files gaat in première op BBC First op 9 maart 2020 om 21:00 uur.

Wanneer de Britse Miranda Blake (Elen Rhys) en de Duitse Max Wolf (Julian Looman) een team vormen om misdaad op het Spaanse eiland te bestrijden, zorgt dit voor de nodige spanningen tussen de twee expatagenten. Haar introverte karakter en serieuzere kijk op het leven staan haaks op zijn extraverte, onconventionele karakter. Daarnaast hebben ze ook nog eens allebei hun eigen idee over de aanpak van het politiewerk. Miranda neemt haar baan heel serieus terwijl Max eerder nonchalant te werk gaat, dit maakt dat beide expatagenten extra worden uitgedaagd. Slagen Miranda en Max erin om hun verschillen opzij te zetten en de misdaden op het Spaanse eiland op te lossen?

THE PALE HORSE

Ook het detectiveverhaal The Pale Horse van schrijfster Agatha Christie komt in maart naar BBC First. De driedelige serie vertelt het verhaal van Mark Easterbrook (Rufus Sewell; The Man in the High Castle) die op onderzoek uitgaat om te achterhalen waarom zijn naam op een lijst staat, die gevonden is in de schoen van een dode vrouw. Er wordt gefluisterd dat een drietal heksen hier iets mee te maken hebben en dat zij rijke familieleden laten verdwijnen door hun duistere krachten te gebruiken. Is Mark het volgende slachtoffer? 

The Pale Horse
The Pale Horse gaat in première op BBC First vanaf 15 maart 2020 om 21:00 uur.

Een jonge vrouw genaamd Jessie (Madeleine Bowyer; Black Mirror) wordt dood aangetroffen met een mysterieuze lijst met namen in haar schoen. Een van de namen op deze lijst is die van Mark Easterbrook (Rufus Sewell), een antiekhandelaar en ogenschijnlijk succesvolle man, die wil achterhalen waarom zijn naam op de lijst staat. Zijn zoektocht leidt hem naar The Pale Horse, een kroeg in Much Deeping. Het kleine dorp lijkt in eerste instantie idyllisch, maar blijkt ook de thuisbasis te zijn van drie vrouwen die beschuldigd worden van hekserij. Het gerucht gaat rond dat de heksen rijke familieleden kunnen laten verdwijnen. Volgens bekenden van Jessie hebben zij met hun hekserij dan ook een rol gespeeld bij de dood van de jonge vrouw en de namenlijst. Mark gelooft dit niet en gaat op zoek naar een rationele verklaring, maar naarmate er meer namen van de lijst overlijden, vreest hij steeds meer voor zijn eigen leven. Wil iemand hem ook dood hebben en is hij de volgende naam van de lijst?

VIENNA BLOOD

Liefhebbers van Britse crimeseries kunnen vanaf half maart kijken naar Vienna Blood: daar bundelen neuroloog in spe Max (Matthew Beard; The Imitation Game, And When Did You Last See Your Father?) en de gedreven politie-inspecteur Oskar (Juergen Maurer; Vorstadtweiber, Tatort) hun krachten om een van de grootste mysteries van Wenen op te lossen.

Vienna Blood
Vienna Blood  gaat in première op BBC First vanaf 18 maart 2020 om 21:00 uur.

Wenen, begin 1900. Max Liebermann (Matthew Beard; The Imitation Game, And When Did You Last See Your Father?) is een briljante Engelse dokter die onder de bekende zenuwarts en grondlegger van psychoanalyse Sigmund Freud, neurologie studeert. De jonge arts is gefascineerd door het criminele brein en weet de politie van Wenen ervan te overtuigen hun werk te laten observeren.

Max (Matthew Beard) observeert Oskar Rheinhardt (Juergen Maurer; Vorstadtweiber, Tatort), een inspecteur van de Weense politie, die complexe moordzaken onderzoekt. Oskar ergert zich in eerste instantie aan Max, maar ziet tegelijkertijd ook in dat de neuroloog in spe zijn carrière bij de politie kan versterken en hem kan helpen met het onderzoeken van een reeks moorden in Weense cafés en operahuizen. Kan het duo, dankzij de buitengewone kennis van Max en de ervaring van Oskar, een van de grootste mysteries van Wenen oplossen? 

SHAKESPEARE & HATHAWAY

In maart staat ook Shakespeare & Hathaway op het programma, het derde seizoen van dit misdaaddrama heeft nog meer mysterie en onbetrouwbare deals. Het vermakelijke duo Lu Shakespeare (Jo Joyner; Marley’s Ghosts, Ackley Bridge) en Frank Hathaway (Mark Benton; Waterloo Road) beleeft in dit derde seizoen nieuwe avonturen in het pittoreske toeristenstadje Stratford-Upon-Avon, de geboortestad van William Shakespeare.

Shakespeare & Hathaway Seizoen 3
Shakespeare & Hathaway – Private Investigators seizoen 3 is te zien op BBC First vanaf 10 maart 2020 om 21:00 uur.

Nu Lu Shakespeare (Jo Joyner; Marley’s Ghosts, Ackley Bridge) haar privédetective-examen heeft gehaald en Frank Hathaway (Mark Benton; Waterloo Road) zichzelf heeft opgeknapt, zijn ze niet meer te stoppen. Frank en Lu staan weer voor allerlei nieuwe uitdagingen zoals moord, ontvoering, chantage en ontrouw. Maar hoe slaat het top duo zich er deze keer weer doorheen?

Het derde seizoen van Shakespeare & Hathaway brengt ook een nieuwe vaste speler op het toneel, Yasmin Kaur Barn (Man Like Mobeen, Come Together a Fashion Picture in Motion) voegt zich bij de vaste cast en neemt de rol van Viola op zich. Ook gastacteurs zoals Vic Reeves (Catterick, House of Fools), Ted Robbins (Diddie Movies, Calendar Girls) en Josette Simon (Wonder Woman) hebben een rol in het nieuwe seizoen van de detectiveserie.

Benieuwd wat er nog meer te zien is op BBC First? In maart kan je de volgende series blijven volgen:

  • Sanditon, elke zondag om 21:00 uur tot 6 maart
  • Call the Midwife, elke dinsdag om 21:00 uur tot 3 maart
  • Death in Paradise, elke maandag om 21:00 uur tot 2 maart
  • Father Brown, elke woensdag om 21:00 uur tot 11 maart
  • Traces, elke donderdag om 21:00 uur tot 26 maart

BBC First Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Werner  |  04-03-2020

Eu pretendo assistir o cavalo pálido amar os escritos misteriosos de Agatha Christie This is a Dutch forum. Nobody on this forum speaks Spanish.
Lees meer >

sunnove  |  04-03-2020

Eu pretendo assistir o cavalo pálido amar os escritos misteriosos de Agatha Christie
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina