Niko en de Vliegende Brigade - winnaar Cinekid Competitie - 17 mrt op DVD en Blu-ray

Animatiefilm NIKO en de VLIEGENDE BRIGADE grote winnaar Cinekid Competitie

Met de stemmen van o.a. Georgina Verbaan, Chris Zegers, Urbanus, Cees Geel, Daniel Boissevain Regisseur Michael Hegner (Blub, ik ben een vis)

Vanaf 17 maart verkrijgbaar op DVD en Blu-ray

De animatiefilm NIKO en de VLIEGENDE BRIGADE, die dit jaar zowel door een vakjury als het publiek als de grote winnaar van de Cinekid Competitie werd uitgeroepen, en onlangs volle bioscoopzalen trok, is vanaf 17 maart verkrijgbaar op DVD en Blu-ray. De film met rendier Niko, eekhoorn Julius, poedel Essie, nerts Wilma en een groep wolven in de hoofdrollen is een van de liefste en spannendste familiefilms van het jaar. De film speelt zich af in het hoge Noorden.
De film is Nederlands gesproken met o.a. de stemmen van Georgina Verbaan, Chris Zegers, Cees Geel, Daniel Boissevain en Urbanus.

Synopsis
Een mooi familieverhaal vol spanning en humor, waarin het jonge, naïeve en dappere rendier Niko op zoek gaat naar zijn biologische vader, die deel zou uitmaken van de mythische vliegende brigade. Ondanks hoogtevrees en duizeligheid, trekt Niko er toch op uit om vlieglessen te krijgen van Julius, een oudere vliegende eekhoorn. Tijdens zijn gevaarlijke zoektocht naar zijn vader, wordt Niko ook bijgestaan door een assertieve zingende nerts. Ze worden echter tegengewerkt door wolven.

De stemmen
Urbanus is eekhoorn Julius, die zich over het dappere rendier Niko ontfermt.
Georgina Verbaan leent haar stem aan de roze poedel Essie, die verdwaald raakt en bij wolven terechtkomt.
De stemmen van de wolven worden ingesproken door: Cees Geel (Zwarte Wolf), Daniel Boissevain (Wolf Smiley) en Chris Zeegers (Wolf Specs).
Bekende Vlaamse stemmen zijn: Herbert Flack als leider van de rendieren.
Els De Schepper is de zingende nerts Wilma.

Een film van Michael Hegner (Blub, ik ben een Vis) naar een scenario van Hannu Tuomainen en Marteinn Thorisson.
Een productie van Hannu Tuomainen in coproductie met het Belgische Skyline Entertainment (De Hel van Tanger, TV-serie Aspe).
NIKO en de VLIEGENDE BRIGADE was de grote winnaar van de Competitie van het recente Cinekid Festival (11-26 oktober 2008). De film won maar liefst twee toonaangevende prijzen; de Cinekidleeuw Juryprijs en de KPN Cinekidleeuw Publieksprijs. Tevens het daarbij behorende bedrag van € 15.000,- per prijs. Zowel de vakjury, bestaande uit Kasper Barfoot (Denemarken), Rock Demers (Canada), Firoze Bulbulia (Zuid-Afrika), Maria Bollini Lucisano (Italïe) en Sabine Veenendaal (Nederland), als de publieksjury waren unaniem. Beide riepen deze spannende animatiefilm over rendier Niko, die wil leren vliegen, tot grote winnaar uit. Het publiek beoordeelde de film met een 9.4!

Extra’s zowel op DVD als op Blu-ray: Fotogallerij – Making of van de stemopnamen.

Technische gegevens DVD
Speelduur: ca. 75 minuten – Taal: Nederlands – Beeldformaat: 16:9 – Audio: Dolby Digital 5.1 – Genre: animatiefilm - Kijkwijzer: 6 jaar – Verpakking: DVD Amaray met Ocard – Consumentenadviesprijs: € 14,99
Technische gegevens Blu-ray
Speelduur: ca. 75 minuten – Taal: Nederlands – Ondertiteling: Nederlands – Beeldformaat: 16 x 9 / 1080I - Audio: Dolby Digital 5.1 – Genre: animatiefilm - Kijkwijzer: 6 jaar – Verpakking: Blu-ray Amaray Consumentenadviesprijs: € 29,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina