Nu in de bioscoop: BLACK TEA

 
 

Wat als je alles zou achterlaten en een nieuw leven kon beginnen ver van huis? In BLACK TEA gaat Aya (Nina Mélo) het avontuur aan als ze op haar trouwdag besluit om te vluchten naar Guangzhou in China, waar ze in een theewinkel gaat werken. Ze ontmoet daar de eigenaar Cai (Han Chang) die haar alle geheimen van het vak leert en waar ze langzaam gevoelens voor ontwikkelt.

De nieuwe film van Abderrahmane Sissako (TIMBUKTU) is een oogverblindend drama over verboden romantiek en de kunst van het theezetten. De wereldpremière van BLACK TEA was op het Internationaal Filmfestival van Berlijn, waar de film in de hoofdcompetitie meedong naar de Gouden Beer.

★★★ - ‘Een delicate paringsdans tussen de Afrikaanse en Chinese cultuur’ - Trouw
‘Dit romantische drama over een vrouw uit Ivoorkust die een nieuw leven zoekt in China, past op een boeiende manier binnen Abderrahmane Sissako’s indrukwekkende oeuvre over migratie en ontheemding’ - De Filmkrant
★★★ - ‘Het lijkt haast een droomwereld waarin iedereen ongehaast, zorgeloos en begripvol is’ - Nederlands Dagblad

Bekijk nu tijden & tickets
 
Warm weerzien met regisseur TIMBUKTU

Tien jaar na het Oscargenomineerde TIMBUKTU keert de Mauritaanse regisseur Abderrahmane Sissako terug in de Nederlandse filmtheaters. Met BLACK TEA brengt hij ons een idyllisch en authentiek portret van de ontmoeting tussen twee culturen die we niet vaak zien op het grote doek.

Sissako werd geïnspireerd door een bezoek aan het restaurant La Colline Parfumée in 2005, dat werd gerund door een Afro-Aziatisch koppel: "All year round, thousands of Africans come there from all over the continent. It is the cosmopolitan setting par excellence where African languages mingle with Mandarin, different dishes influence and blend with each other, business is essential, disregarding racial barriers of rejection, and, inevitably, bonds are forged, imported, exported, and travel."

Vanwege de grote Afrikaanse gemeenschap in de stad uit de film, Guangzhou, wordt het ook wel Chocolate City genoemd. "It encourages human encounters through its countless stores of every kind," vervolgt Sissako.

Dompel je onder in een bijzonder liefdesverhaal met een authentieke theewinkel in BLACK TEA, vanaf vandaag te zien in de Nederlandse filmtheaters.

 
Ga samen naar BLACK TEA

Nog een keer genieten van TIMBUKTU én naar BLACK TEA in het filmtheater? Dat komt goed uit! Wij geven twee vrijkaarten weg met een dvd of een blu-ray, zodat jij samen met iemand kan genieten van dit bijzondere verhaal. Laat ons weten waarom jij wil winnen, gaat voor een dvd of blu-ray en maak kans!

Ja, ik doe mee
 

Nu online beschikbaar

 

Nu in de bioscoop

 
 

VOLG ONS
Facebook Facebook Instagram TikTok LinkedIn YouTube TikTok
 
Copyright © 2024 Cinéart Nederland, All rights reserved

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina