Onbeperkt films en series kijken; wat voor internetabonnement heb je nodig?

Onbeperkt films en series kijken

Wat voor internetabonnement heb je nodig?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel online diensten waarmee je onbeperkt naar films en series kunt kijken, waaronder Netflix, Pathé Thuis, Amazon Prime Video en Videoland. Als je gebruik wil maken van deze diensten, dan heb je een snel internetabonnement nodig. Een van de meest voorkomende problemen tijdens het kijken van bijvoorbeeld Netflix is een zwakke internetverbinding. Welke internetsnelheid heb je nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van de streamingsdiensten?

Onbeperkt Films kijken via WiFi

Benodigde internetsnelheid
De snelheid van het internet die noodzakelijk is, hangt af van de resolutie van de video’s die je kijkt. Daarnaast is het belangrijk of je via een ethernetkabel of een wifiverbinding kijkt. De snelheid van het internet wordt uitgedrukt in een zogeheten download- en uploadsnelheid. Over het algemeen wordt gezegd dat 25 Mbit/s voldoende is om UHD (Ultra High Definition) te kunnen streamen. Als je een actief internetgebruiker bent óf met vijf of meer apparaten bent aangesloten op het netwerk, dan kun je het beste een abonnement afsluiten met een snelheid van bijvoorbeeld 50 Mbps. Voor Netflix heb je 3 Mbps nodig om films en series in SD-kwaliteit te kijken

Tips om het wifisignaal te verbeteren
Wil je het dataverbruik in de hand houden, dan kun je het beste alleen via wifi films en series kijken. Werkt jouw wifisignaal niet optimaal? Er zijn gelukkig verschillende tips die je kunt toepassen om dit te verbeteren, zonder dat je daarvoor nieuwe apparatuur hoeft te kopen.

  1. De meest voor de hand liggende oplossing is om de modem of router te verplaatsen. Hierdoor wordt de afstand tussen de zender en de ontvangers kleiner. Het is raadzaam om de router niet te ver of diep in een kastje te stoppen, het signaal heeft de vrije ruimte nodig om naar de apparatuur te kunnen stralen
  2. De meest goedkope en eenvoudige manier om het wifisignaal te versterken is een wifiversterker. Dit is een een apparaat waarmee het signaal van je huidige wifiverbinding vergroot. Ook wordt de verbinding sneller en stabieler. Hierdoor heb je in alle ruimtes van jouw woning goed bereik, zelfs op zolder en in de tuin. Daarnaast kun je met meerdere mensen volop gebruikmaken van je wifiverbinding.
  3. Het is mogelijk om van wifikanaal te wisselen. Als jij en de buren gebruikmaken van hetzelfde wifikanaal, dan kunnen jullie routers elkaar verstoren. Vanuit de routerinstellingen is het mogelijk om het wifikanaal aan te passen. Om te bepalen welk kanaal je het beste kunt kiezen, kun bijvoorbeeld de applicatie Network Analyzer (iOS) gebruiken.

Internet en tv abonnementen vergelijken
Overweeg jij om over te stappen naar een andere aanbieder? Vaak ben je het goedkoopst uit als je internet en tv (en eventueel vaste telefoon) bij dezelfde provider afsluit. Vergelijk alle verschillende providers en bekijk welk pakket het beste bij jou past. Je kunt ook controleren welke aanbieder voor de beste internetsnelheid zorgt. Je kunt via een vergelijkingssite gemakkelijk zien welke aanbieder het beste bij jouw wensen past en waar je het goedkoopst uit bent.

Dit artikel is gesponsord door PriceWise

 

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina