Orion: DVD Documentaires: Ontmaskering van de Da Vinci Code en Het Mongoolse Rijk

Orion Channel presenteert

De ontmaskering van de Da Vinci code

Het Mongoolse Rijk - de erfenis van Djengis Khan

Twee bijzondere documentaires, verkrijgbaar vanaf 6 april 2006

Het DVD label Orion Channel staat synoniem voor kwalitatief hoogwaardige documentaires. Deze maand staan er 2 bijzondere documentaires op stapel:

De ontmaskering van De Da Vinci Code
De populariteit van De Da Vinci Code is een feit. Wereldwijd zijn er inmiddels 20 miljoen exemplaren van het boek verkocht. Bovendien is de film over het boek ook een groot succes. Echter, er is veel discussie over wat de thriller uit de doeken meent te doen. De DVD “De ontmaskering van De Da Vinci Code” laat zien dat zijn boek wel degelijk fictie is. In deze gedetailleerde documentaire wordt door onderbouwd materiaal de feitelijke onjuistheden uit zijn boek belicht. Wat klopt er niet aan het boek en wat is inderdaad de waarheid? Deze DVD geeft u de antwoorden!

De DVD “De ontmaskering van De Da Vinci Code” laat zien dat zijn boek wel degelijk fictie is. In deze gedetailleerde documentaire wordt door onderbouwd materiaal de feitelijke onjuistheden uit zijn boek belicht. Wat klopt er niet aan het boek en wat is inderdaad de waarheid? Deze DVD geeft u de antwoorden!

Tijdsduur ca. 70 minuten - Geluid: dolby 2.0 - Beeld: 4:3 - Prijs: EUR 9,95


Het Mongoolse rijk – De erfenis van Dzjengis Khan
Het Mongoolse rijk was ooit het grootste rijk aller tijden. In het begin van de 13e eeuw kwam het Mongoolse rijk tot bloei, toen een jonge nomadenleider uit het Centraal-Aziatische erin slaagde om verschillende Mongoolse stammen te verenigen. Deze nomadenleider heette Temudjin, maar werd na de samensmelting van het land Mongolië vernoemd tot Dzjengis Khan, ‘de grote heerser’. Tegen de achtergrond van de adembenemende Mongoolse landschappen wordt in deze tweedelige documentaire “Het Mongoolse Rijk” via historische reconstructies de Mongoolse veroveringstochten en het leven aan het hof van Dzjengis Khan en zijn opvolgers gereconstrueerd.

Onder leiding van de zonen van Dzjengis Khan en met name zijn kleinzoon Kublai Khan wist de ‘Gouden Horde’ van de Mongolen het enorme rijk nog verder uit te breiden. Zo strekte het Mongoolse Rijk zich aan het einde van de 13e eeuw zelfs uit van Vietnam tot Hongarije. De Mongolen staan in het collectieve wereldgeheugen bekend als een bloeddorstig, wreed en onbeschaafd volk, maar deze documentaire toont aan dat dit beeld onterecht of op zijn minst onvolledig is. De makers van de documentaire kregen voor het eerst exclusieve toegang tot de Mongoolse en Russische archieven. De bevindingen van recente archeologische ontwikkelingen zijn tevens in deze documentaire opgenomen. Het resultaat is een unieke documentaire over een groots volk dat een belangrijke rol in de wereldgeschiedenis heeft gespeeld, maar waar toch erg weinig bekend over is.

Tijdsduur ca. 105 minuten - Geluid: Dolby 2.0 - Beeld: 4:3 - Prijs: EUR 14,95

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina