Panasonic introduceert nieuwe OLED televisies met HDR10+ en Dolby Vision

Vorige maand introduceerde Panasonic op de CES al het topmodel OLED TV voor 2019, de GZW2004 - 'de televisie met de beste bioscoopbeleving ter wereld'. Een aantal van de aantrekkelijkste functies van de GZW2004, waaronder de opzienbarende ondersteuning van HDR10+, Dolby Vision en Dolby Atmos, zijn nu ook toegepast op alle OLED en de meeste LCD TV's voor 2019 van Panasonic. Alleen het instapmodel in het 4K LCDassortiment biedt deze ondersteuning niet. Allesoverfilm.nl was bij de Panasonic Conference in Frankfurt op 18 februari.

Verdubbeling aantal OLED-series

Voor 2019 verdubbelt Panasonic het aantal OLED-series naar vier: de GZW2004, GZT1506, GZW1004 en GZW954. Al deze tv's zijn uitgerust met de extreem krachtige HCX Pro Intelligent processor van Panasonic. Behalve dat ze de nieuwste generatie dynamische metadata formaten HDR10+ en Dolby Vision ondersteunen, zijn alle OLED-modellen getuned door Hollywood-colorist Stefan Sonnenfeld. Naar verwachting zullen alle OLED-modellen het UHD Premiumcertificaat krijgen. Dit jaar worden ook nog drie nieuwe 4K LCD-series geïntroduceerd: de GXW904, GXW804 en GXW704.

Natuurlijk zijn het niet alleen de beelden waardoor een tv een bioscoopbeleving biedt, geluid is net zo belangrijk. Alle modellen (met uitzondering van de GXW704- serie) ondersteunen Dolby Atmos. De GZW2004 is het enige model dat daarnaast innovatieve ingebouwde omhooggerichte luidsprekers heeft voor de meest intense surround sound.

Alle OLED-schermen ondersteunen HLG Photo, het nieuwe formaat waarmee foto's in HDR kunnen worden weergegeven. Alle OLED-modellen werken ook met populaire spraakassistenten en kunnen dus probleemloos worden toegevoegd aan een Smart Home-installatie.

HCX PRO Intelligent processor

superieure schermcontrole en dynamische HDR voor alle nieuwe OLED-scherme

Alle nieuwe OLED-series zijn verkrijgbaar met schermen van 65 en 55 inch. Ook beschikken alle OLED-modellen over geavanceerde beeldverwerking dankzij de HCX PRO Intelligent processor, de krachtigste processor van Panasonic tot nu toe. De GZW2004 heeft daarnaast een Professional Edition 4K OLED-scherm dat speciaal werd ontwikkeld door de R&D-technici van Panasonic. Alle OLED’s ondersteunen HDR10, HDR10+, Dolby Vision, HLG en HLG Photo en zijn dus volledige compatibel met alle op dit moment commercieel beschikbare HDRformaten. Wat de bron ook is, de kijker kan erop rekenen dat hij de meest boeiende, dynamische beelden te zien krijgt op zijn televisiescherm.

Alle OLED-series hebben geluidssystemen die ondersteuning bieden voor Dolby Atmos. De GZW2004 is uitgerust met 's werelds eerste ingebouwde omhooggerichte luidsprekers die Dolby Atmos kunnen weergeven als onderdeel van een compleet geluidssysteem met een Jeno engine dat is afgestemd door de technici van Technics. De GZT1506 heeft een elegante en compacte Blade Speaker die is ingebouwd in de tv. Mede dankzij de krachtige vooruitgerichte luidsprekerunits produceert de GZT1506 een zeer indrukwekkende geluidservaring.

4K LCD TV's

Geschikt voor alle HDR-opties

Het 4K LCD-assortiment ondersteunt alle varianten van High Dynamic Range. Zelfs de instapmodellen uit de GXW704 serie (40 inch, 50 inch, 58 inch en 65 inch), die zijn uitgerust met een Studio Colour Engine processor, ondersteunen HDR10 en HLG (Hybrid Log Gamma). De GXW804 serie (40 inch, 50 inch, 58 inch en 65 inch), waarvan de modellen zijn uitgerust met een HCX-processor, laat duidelijk zien dat Panasonic de voordelen van HDR-formaten met dynamische metadata voor iedereen beschikbaar wil maken. Deze serie ondersteunt namelijk HDR10+ en Dolby Vision. Bovendien is voor de geluidskwaliteit compatibiliteit met Dolby 3 Atmos toegevoegd. De GXW904 serie (43 inch, 49 inch, 55 inch en 65 inch) biedt dezelfde brede HDR-compatibiliteit als de GXW804-modellen.

Geavanceerde OLED schermen

Getuned door Hollywood

Alle OLED TV's bieden een fantastische combinatie van de technologische precisie van Panasonic en de kleurenexpertise van Stefan Sonnenfeld. Sonnenfeld behoort tot het handjevol gerenommeerde kunstenaars dat de kracht van kleurgradaties meester is voor het vertellen van verhalen en het communiceren van emotie. Hij heeft samengewerkt met 's werelds beste filmmakers en heeft zijn vaardigheden als colorist toegepast op veel van de meest bejubelde en populaire speelfilms van de afgelopen tien jaar, zoals A Star is Born, Wonder Woman, Man of Steel, Star Wars: The Force Awakens en Jurassic World, om er maar een paar te noemen. Net zoals veel andere toonaangevende coloristen maakt hij tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden gebruik van de OLED-schermen van Panasonic als grote referentiemonitoren.

De nieuwste OLED-schermen van Panasonic zijn moeiteloos in staat tot het weergeven van lastige scènes met variabele helderheid en contrast – vaak aan de orde bij live sportuitzendingen en actiefilms. Dit bijzondere talent gecombineerd met het uitzonderlijke vakmanschap van Sonnenfeld in kleuroptimalisatie, heeft geresulteerd in een assortiment Panasonic tv's die zeer nauwkeurige en echt cinematische beelden weergeven.

My Home Screen 4.0

Brengt smart tv naar een hoger plan

Met het nieuwe My Home Screen 4.0, voorzien van een nieuwe GUI van Panasonic kan de kijker het gebruikersmenu van de televisie dankzij meer vrijheid en flexibiliteit willekeurig aanpassen. De lay-out van het startscherm kan men opnieuw configureren voor gepersonaliseerde lay-outs. Toegang tot VOD en uitzendingen verloopt ook gemakkelijker dankzij een opnieuw ontworpen GUI die pictogrammen omvat met sneltoetsen voor live tv, aangesloten apparaten en apps zoals Netflix, Amazon en YouTube. Gebruikers kunnen aan het startscherm zelfs veel bekeken tv-zenders toevoegen.

Beschikbaarheid

De GXW804 serie, GXW904 serie zijn vanaf april verkrijgbaar. De GXW704 serie, de GZW954 serie, de GZW1004 serie en GZT1506 serie zijn een maand later in de Nederlandse winkels te vinden. Weer een maandje later volgt de topserie, de GZW2004. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina