Paramount: Sleeper Cell en Brotherhood. Het eerste seizoen op DVD

Living Colour


Paramount: Sleeper Cell & Brotherhood – seizoen 1 vanaf 24 september op DVD.

SLEEPER CELL - seizoen 1

De serie die je bij de keel grijpt

CoverOp 24 september a.s. brengt Paramount Home Entertainment het eerste seizoen van de grensverleggende Showtime serie ‘Sleeper Cell’ uit op 4-DVD box. In dit tiendelige seizoen volgen we de Afro-Amerikaanse FBI agent en praktiserend moslim Darwyn Al-Sayeed (Michael Ealy), die in een terreurcel van Al Qaida in Los Angeles infiltreert. Niets is wat het lijkt in deze adembenemend spannende en beklemmende serie, waarin voor het eerst in de geschiedenis een Afro-Amerikaanse moslim de heldenrol speelt. Sleeper Cell brengt op confronterende wijze de angst van de westerse wereld in beeld, maar dit keer is de vijand niet het prototype terrorist.
De Amerikaanse terreurcel van Al Qaida stelt zich voor:

De 5-koppige terreurcel bereidt in aanloop naar Youmid-Din (de dag des oordeels) een gigantische aanslag op Amerikaans grondgebied voor. De terreurcel bestaat uit:

1. Faris al-Farik (Oded Fehr): leider van de terreurcel en doet zich voor de buitenwereld voor als een toegewijde Jood.
2. Tommy Emerson(Blake Shields): de hoogblonde bowlingbaanhouder die los is geslagen in zijn ideeën. Dit karakter is deels gebaseerd op de bestaande terrorist John Walker Lindh.
3. Christian Aumont (Alex Nesic): Franse ex-skinhead, vervreemd van zijn Marokkaanse vrouw die hem het geloof bijbracht, maar zijn fanatisme afkeurt. Overdag is hij tourgids in LA.
4. Ilija Korjenic (Henri Lubatti): Bosniër die op een Amerikaanse school werkt. Tijdens de Balkan oorlog is zijn familie voor zijn ogen afgeslacht en is daar nooit overheen gekomen.
5. Darwyn Al-Sayeed (Michael Ealy): 30-jarige FBI-infiltrant die zich voordoet als een moslimfanaat die net uit de gevangenis is vrijgelaten.

Individuele leden in een echte terreurcel weten alleen hun eigen rol en taak. Om een zo realistisch mogelijke acteerprestatie neer te zetten, kregen de individuele castleden van Sleeper Cell ook enkel hun script te lezen en wordt het wrede meesterplan stukje bij beetje duidelijk.
Sleeper Cell was tweemaal genomineerd voor een Golden Globe en eenmaal voor een Emmy Award. De serie is geschreven in nauwe samenwerking met FBI adviseurs, veteranen van anti-terreur eenheden en adviseurs over de Arabische en islamitische cultuur. De ijzersterke acteerprestaties, in combinatie met het slimme plot, geven de serie een akelig realistisch gevoel. De extreme spanningsboog van de serie, die een IMDB score van 8,4 heeft behaald, zorgt ervoor dat je alle afleveringen in één keer wilt zien. In seizoen 2 van Sleeper Cell, gepland voor release in 2010, speelt Nederlandse actrice Thekla Reuten een hoofdrol.

Bonusmateriaal: 15 minuten durende special

BROTHERHOOD – seizoen 1

Spanning en intriges in deze politieke dramaserie

CoverParamount Home Entertainment brengt op 24 september a.s. BROTHERHOOD – seizoen 1 op DVD uit. De Showtime TV serie speelt zich af in Providence, Rhode Island en draait om de Iers-Amerikaanse broers Caffee, die ieder aan één kant van de wet staan: Tommy Caffee (Jason Clarke, o.a.Rabbit –Proof Fence) is politicus, Michael Caffee (Jason Isaacs, o.a. Harry Potter) is gangster bij de Ierse maffia. Ondanks hun totaal verschillende levensstijl, vertonen de broers veel overeenkomsten. Beide broers hebben het beste voor met hun buurt en familie, maar door de keuzes die ze maken, worden hun naasten en de buurt door corruptie bedreigd. De serie is door de Amerikaanse pers geroemd om de uitstekende acteerprestaties.

Het verhaal:
Tommy Caffee, alias ‘Prince of the Hill’, is familiemens, politicus en kent zijn kiesmannen goed. Hij zorgt ervoor dat zij overheidsbaantjes op gunstige posities krijgen. En hij zet zich in voor de armen en ouderen. Tommy is geen heilige, hij is pragmatisch ingesteld: loyaliteit betekent stemmen en stemmen betekent macht. En Tommy is van plan om heel machtig te worden.
Wanneer het lokale maffialid Patrick ‘Patty’ Mullin wordt omgebracht, kan broer Michael Caffee na zeven jaar onderduiken terugkeren naar ‘The Hill’. Na zijn terugkeer besluit hij alles terug te eisen wat hij de afgelopen jaren heeft verloren. Hij neemt daarbij geen halve maatregelen.

De politieke dramaserie BROTHERHOOD wordt ook wel de Ierse variant van Sopranos genoemd. Brotherhood – seizoen 1 bevat 11 afleveringen, boordevol spanning, intrige, drama en een explosieve cliffhanger!
Brotherhood is in Nederland nog niet op TV te zien. De serie wordt in Amerika uitgezonden op Showtime, de kwalitatieve digitale TV zender, die ondermeer hitseries als Dexter en Californication voortbracht en ook wel de nieuwe HBO wordt genoemd.

Bonusmateriaal: Biografieën en filmografieën van de cast, Galerij met geanimeerde stills

Overige Paramount titels in september en oktober:

Ghost Town (Blu-ray Disc) - 17 september
Californication - seizoen 2 (DVD) - 24 september
90210 - seizoen 1 (DVD) - 24 september
Traitor (Blu-ray Disc) - 1 oktober
Untouchables (Blu-ray Disc) - 15 oktober
Enemy at the Gates (Blu-ray Disc) - 15 oktober
Tomb Raider (Blu-ray Disc) - 15 oktober
Deep Impact (Blu-ray Disc) - 15 oktober
The Uninvited (DVD/Blu-ray Disc) - 22 oktober
Monsters vs. Aliens SE (DVD/Blu-ray Disc) - 22 oktober
Beverly Hills 90210 - seizoen 7 (DVD) - 22 oktober
Mission Impossible - seizoen 7 (DVD) - 22 oktober
JAG - seizoen 6 (DVD) - 22 oktober
South Park - seizoen 12 (DVD) - 22 oktober
Messiah - The Promise & The Harrowing (DVD) - 22 oktober

Recente artikelen

Laatste reacties

Chris W  |  15-09-2009

Zo, hèhè!!!! Kunnen we in nederland EINDELIJK ook genieten van die topper van een Sleeper Cell!!! Heb m al jaren (2006) als import liggen btw...
Lees meer >

Roy de Jong  |  14-09-2009

Enemy At The Gates wordt een zekere aanschaf!
Lees meer >

Sneaker  |  14-09-2009

The Uninvited en Monsters vs. Aliens voor mij op DVD.
Lees meer >

Jeroen D  |  14-09-2009

Brotherhood The Uninvited komen er zeker in (y)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina