PATRIA, de eerste Nederlandse speelfilm over de Eerste Wereldoorlog verschijnt dit najaar

DE EERSTE NEDERLANDSE SPEELFILM OVER DE EERSTE WERELDOORLOG, VERSCHIJNT DIT NAJAAR

PATRIA

Dit najaar zal de eerste Nederlandse speelfilm over de Eerste Wereldoorlog verschijnen. De release van de op waarheid gebaseerde film ‘PATRIA’ staat gepland voor september. De distributie is in handen van Pink Moon B.V.
Het scenario van Patria is gebaseerd op de brieven die hoofdpersoon Arthur Knaap vanuit de loopgraven stuurde naar zijn vader. Deze brieven zullen ook in boekvorm worden gepubliceerd.

Korte synopsis:
Rond de eeuwwisseling verhuist de familie Knaap naar Parijs vanwege de werkzaamheden van vader Otto, journalist voor De Telegraaf. Bij het uitbreken van de oorlog vlucht de familie terug naar Nederland. Arthur besluit echter te blijven en meldt zich aan bij het Vreemdelingenlegioen om te vechten voor zijn geliefde Frankrijk. Aangetrokken door het avontuur wacht de jonge Arthur een grote ontnuchtering wanneer de gruwelen van de loopgravenoorlog hem in versneld tempo volwassen doen worden.

Debuterend regisseur Klaas van Eijkeren blijft in ‘Patria’ dicht bij de feiten en daarmee ver van het heldendom, maar geeft middels het verhaal van Arthur Knaap eigenlijk ook de honderden andere Nederlanders die in het Vreemdelingenlegioen dienden een gezicht.

Klaas van Eijkeren
Regisseur Klaas van Eijkeren maakt met ‘Patria’ zijn speelfilmdebuut. Naast het maken van corporate films en -content produceert Klaas eigen dramaproducties. In 2006 kreeg zijn korte film ‘Ringtone Rebels’ veel publiciteit. Dit voedde de ambitie om een speelfilm te maken, wat samenviel met de ontdekking van de brieven van Arthur. Drie jaar gedegen onderzoek hebben vervolgens geleid tot een realistische film met een hoge historische waarde.

Acteurs in deze film zijn onder andere: Timothy Flohr en Pascal Vugts (presentator MTV).

Bekijk de trailer:

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina