Paul Verhoeven wint Golden Globe voor ELLE

Paul Verhoeven wint Golden Globe voor ELLE

Voor het eerst in zijn lange carrière heeft Paul Verhoeven een grote internationale filmprijs gewonnen. Afgelopen nacht mocht hij de Golden Globe voor Beste Niet Engelstalige Film in ontvangst nemen voor zijn film Elle. Hij versloeg daarmee volgens velen de grote favoriet Toni Erdmann. Ook hoofdrolspeelster Isabelle Huppert won een Golden Globe voor haar rol in Elle. Ook Natalie Portman (Jackie) en Amy Adams (Arrival) waren genomineerd.

Paul Verhoeven wint Golden Globe

Paul Verhoeven's Elle was niet geselecteerd voor de Oscars en mede daarom was hij ook oprecht verbaasd dat hij wel de Golden Globe won. "In alle eerlijkheid, ik was zeer verbaasd, omdat de film beetje controversieel is. Het was heel wonderlijk dat ze 'm toch verkozen hebben", aldus Verhoeven. De Golden Globes worden gekozen door buitenlandse journalisten, werkzaam in Hollywood. Dat verklaart mogelijk waarom de film wel een Golden Globe kon winnen, maar niet genomineerd is voor de Oscars.

Verhoeven woont en werkt al jaren in Hollywood, maar het script van Elle krijg hij niet in z'n huidige vorm verkocht. Een film rond de verkrachting van een vrouw die zelf op zoek gaat naar de dader valt moeilijk aan de man te brengen zonder ingrijpende veranderingen aan het verhaal. Verhoeven weigerde dit en verkoos ervoor om Elle in Europa op te nemen. Dat is hem goed bevallen. De inmiddels 78-jarige regisseur zal mogelijk nog meer films op in Europa draaien.

De musical La La Land wist de meeste Golden Globes in de wacht te slepen, namelijk zeven. Onder meer de hoofdprijs in de categorie Beste Film - Komedie of Musical was voor La La Land, net als de hoofdrolspelers Emma Stone en Ryan Gosling.

Een overzicht van alle winnaars van de Golden Globes:

Bestee film - drama: “Moonlight”

Beste film - komedie of musical: “La La Land”

Actrice - drama: Isabelle Huppert, “Elle”

Acteur - drama: Casey Affleck, “Manchester by the Sea”

Actrice - komedie of musical: Emma Stone, “La La Land”

Acteur - komedie of musical: Ryan Gosling, “La La Land”

Beste Actrice in een bijrol: Viola Davis, “Fences”

Beste Acteur in een bijrol: Aaron Taylor-Johnson, “Nocturnal Animals”

Regisseur: Damien Chazelle, “La La Land”

Scenario: Damien Chazelle, “La La Land”

Animatiefilm: “Zootopia”

Beste Niet-Engelstalige Film: “Elle” (France)

Originele filmmuziek: Justin Hurwitz, “La La Land”

Origineel lied: “City of Stars,” “La La Land”

Golden Globe

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Dai  |  09-01-2017

De buitenlandse media (niet Amerikaans) stemmen voor de Golden Globes, dan hoeft Verhoeven toch niet verbaasd te zijn? Ik heb altijd het idee dat de Oscar stemm...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina