Philips: Nieuwe bCool projectors

Philips introduceert twee nieuwe lcd-projectors: de bCool SV1 en de bCool XG1. De bCool-projectors bieden de mobiele gebruiker de perfecte combinatie van uitstekende beeldkwaliteit en draagbaar gebruiksgemak.
 

De producten uit de bCool-reeks zijn ’s werelds eerste compacte projectors met de krachtige, efficiënte korte-booglamp van 180 watt. Voor draagbare projectors biedt de lamp een ongekende helderheid. De uitzonderlijke contrastverhouding van 2000:1 is te danken aan de toepassing van de nieuwste Digital Micromirror Device-technologie (DMDä), die driedimensionale beelden een nieuwe dimensie geeft.

Met een gewicht van 1,6 kg en afmetingen die kleiner zijn dan die van een notebook-computer is de bCool XG1 de kleinste XGA-projector ter wereld met de hoogste lichtopbrengst (1700 ANSI lumen). Dat is met name interessant voor gebruikers die veel onderweg zijn en prestaties én draagbaarheid vragen.

Aan de andere kant is de voordelig geprijsde bCool SV1, die 1,9 kg weegt, een aantrekkelijk alternatief voor bedrijven die projectors nodig hebben die gemakkelijk kunnen worden meegenomen van de ene vergaderruimte naar de andere, en die door meerdere medewerkers worden gebruikt. De bCool SV1 bevat een SVGA-DMD-chip en heeft een lichtopbrengst van 1400 ANSI lumen.

De bCool-reeks is geschikt voor alle videosystemen (PAL, Secam en NTSC). Dankzij de universele netvoeding kunnen de projectors overal ter wereld worden gebruikt. Alle huidige videoformaten worden ondersteund, inclusief video/s-video, ‘progressive’ en ‘component’-video en de dvd-standaard in de beeldverhoudingen 4:3 en 16:9. Verder beschikt de reeks over vele aansluitmogelijkheden voor pc, Mac en video-apparatuur.

Bovendien speelt Philips in op de toenemende behoefte aan apparatuur met digitale aansluitingen. Zo is de bCool XG1 uitgerust met een VESA M1-DA-connector, die invoer van zowel analoge als digitale videosignalen ondersteunt, inclusief USB – wel zo handig met het oog op de toekomst!

De bCool-projectors hebben geavanceerde beeldverbeteringsfuncties. Voorbeelden zijn digitale trapeziumcorrectie (die vervorming van het rechthoekige beeld compenseert bij steile verticale projectie), digitale zoom tot 16 keer het geprojecteerde beeld, en stilstaand digitaal beeld.

De functie SmartSet zorgt ervoor dat naar invoersignalen wordt gezocht zodra de projector wordt ingeschakeld. En of het nu een computer- of videosignaal is, de uitvoer wordt automatisch zo geregeld dat de beeldkwaliteit optimaal is.

De SmartDimmer is een handige functie voor de gebruiker. Daarmee kan de lamp bij gebruik in kleinere ruimten worden gedimd. Het dimmen van de lamp biedt aanzienlijke voordelen: de projector maakt minder geluid, de lamp gaat langer mee en het apparaat gebruikt minder stroom.

De projector is beveiligd tegen diefstal door middel van Philips’ SecurityMax™-systeem.

De bCool-reeks is op dit moment beschikbaar. De bCool SV1 kost € 2699,- (inclusief BTW) en de bCool XG1 kost € 3299,- (inclusief BTW).

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina