Pioneer introduceert snellere DVD-schrijver

Pioneer, brengt half april een nieuwe DVD-R writer op de markt. De writer is uitgerust met een buffer underrun protectie functie voor CD en DVD media en heeft een hogere DVD leessnelheid en een grotere data buffer dan zijn voorganger, de DVR-A03. Het nieuwe model beschikt over een schrijfsnelheid voor DVD-R media van 2X en voor DVD-RWs van 1X. De schrijfsnelheid voor CD-Rs is 8X en voor CD-RWs is 4X.

De DVD-R media die geschreven is met de DVR-A04 is compatibel met nagenoeg alle beschikbare DVD spelers en DVD-ROM drives. De compatibiliteit met standaard DVD spelers ligt ongeveer op 70 procent.

Doordat de drive is uitgerust met een buffer underrun protectie functie (ook voor CD) en een hogere leessnelheid voor DVD (6X) biedt deze DVD-R writer nog betere prestaties dan zijn voorganger. De leesbuffer, die uitgebreid is naar 2MB, en de verbeterde datadoorvoer garanderen een vloeiende dataflow. De schrijver in de drive van de DVR-A04 beschikt over clips die een verticale installatie mogelijk maken.

Een andere verbetering is de “quick format” functie, die nu niet alleen door de hardware ondersteund wordt, maar ook door de software; deze faciliteit elimineert de noodzaak van een volledige formattering van de media voordat deze beschreven kan worden.

 


 

De nieuwe Pioneeer DVR-A04 biedt betere prestaties dan zijn voorganger



De drive is leverbaar vanaf half april als retail kit en wordt geleverd inclusief de software Instant CD/DVD 6.4 van VOB, MyDVD3 van Sonic Solutions, een mounting kit en 2 DVD-R en 5 CD-R media. De adviesprijs zal ongeveer € 599 zijn.

Recente artikelen

Laatste reacties

Mark S  |  12-04-2002

De boel lijkt inderdaad langzamerhand meer op gang te komen. De prijzen voor lege dvd-r's zijn in een dik half jaar zo'n 65% in prijs gezakt. Nu nog iets meer ...
Lees meer >

Nathan Strik  |  12-04-2002

Da´s goed nieuws... als je ziet hoeveel succes het vorige model van Pioneer had, vooral in de home-video editing branche, dan is dit zeker een goede ontwikkelin...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina