Pixar doet het met MAC OS

Pixar Animation Studios, bekend van animatiefilms als Monsters Inc., A Bug's Life en Toy Story, gaat mogelijk gebruik maken van Mac OS voor het maken van nieuwe films. Tot op heden werden vreemd genoeg zowat alleen Windows- en Unix-pc's gebruikt.
Dit is op zich vreemd aangezien Steve Jobs, CEO van Apple, ook een belangrijke functie vervult binnen Pixar.

In de nabije toekomst gaat hier echter vermoedelijk verandering in komen.
Op de WorldWide Developers Conference die onlangs in San Francisco gehouden werd, deed Pixar's Michael B. Johnson tijdens een lezing uit de doeken dat het bedrijf de overstap naar het Mac-platform gaat maken.
Volgens Johnson speelt het Mac OS een steeds belangrijkere rol binnen het bedrijf. De op Linux, Sun en Windows gebaseerde machines worden vervangen door computers met Mac OS X.
Johnson is zelf aan het experimenteren geslagen met de Cocoa ontwikkelomgeving en was volgens eigen zeggen verbaast over de bereikte resultaten in een beperkt tijdsbestek.

Hopenlijk kunnen we hierdoor eerder genieten in zowel bioscoop als op DVD van de volgende Pixar's als 'Finding Nemo' (2003), 'The Incredibles' (2004) en 'Cars' (2005).

Recente artikelen

Laatste reacties

Mark S  |  15-05-2002

Met de vandaag uitgebrachte Xserve kan Pixar ook nog een heel leuke renderfarm bouwen.
Lees meer >

Marco  |  15-05-2002

Op zich vind ik dat niet zo vreemd dat Pixar gebruik maakt van non Mac's. Dat komt omdat geen/weinig prof. 3D software is voor de Mac. Pixar zelf heeft Rend...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina