RCV: DVD releases in januari 2007

KOOPDVDRELEASES RCV ENTERTAINMENT JANUARI 2007

THE LOST CITY
The Lost City is een innemende en kleurrijke ode aan Cuba en haar roerige verleden, verteld door debuterend regisseur en Cubaan Andy Garcia. Met schitterende Cubaanse muziek en bijrollen van Dustin Hoffman en Steven Bauer (Scarface). Het script is geschreven door de Cubaanse schrijver Guillermo Cabrera Infante.

Havana, Cuba, is in 1958 een bruisende stad waar veel plezier te beleven is voor wie zich dat kan veroorloven. Maar ondergronds verenigen de tegenstanders van dictator Fulgencio Batista zich. De welgestelde familie Fellove behoort tot de eerste groep; oudste zoon Fico (Andy Garcia) is zelfs eigenaar van El Tropico, de mooiste nachtclub van de stad. Toch wint de revolutionaire gedachte het van de rijkdom, want één voor één laten Fico’s broers zich winnen voor de zaak van Fidel Castro en Ernesto “Che” Guevara. Fico vreest voor de toekomst van zijn club onder het nieuwe regime en worstelt met de vraag hoe hij zijn familie en grote liefde (Inés Sastre) moet behouden. Samen met zijn komische huisvriend en schrijver Bill Murray moet hij toezien hoe de Cubaanse cultuur vervaagt en mensen op slag veranderen. Fico wordt meegesleept door de ingrijpende ontwikkelingen van zijn land en raakt veel dieper dan gewild betrokken bij de revolutie. Uiteindelijk moet Fico zich zelfs de vraag stellen of hij nog langer in zijn geliefde nachtclub kan werken.

Regie: Andy Garcia (speelfilmdebuut, executive producer Modigliani en The Unsaid)
Cast: Andy Garcia (The Godfather III, Oceans 11/12, Modigliani)
Bill Murray (Tootsie, Ghost Busters, Groundhog Day, Lost in Translation)
Dustin Hoffman (The Graduate, Papillon, All the President\'s Men, Marathon Man, Kramer vs. Kramer, Rain Man, Wag The Dog)

Te koop op DVD vanaf 24 januari 2007


THE PROMISE
Van Chen Kaige, regisseur van ‘Farewell my Concubine’ komt dit visueel overdonderende sprookje over ware liefde en de strijd die ervoor gevoerd moet worden.

Een weesmeisje doet, gedreven door honger, een belofte aan een geheimzinnige tovenares. In ruil voor schoonheid en bewondering zal ze nooit samen kunnen zijn met de man waar ze van houdt. Deze bezwering kan niet verbroken worden tenzij het onmogelijke gebeurt, sneeuw in de lente en de doden die tot leven komen.

Als ze is opgegroeid tot de mooie prinses Qingcheng (Cecilia Cheung) krijgt ze spijt van haar belofte. De mannen die haar hart veroveren zijn gedoemd tragisch aan hun einde te komen. Dan wordt ze verliefd op een mysterieuze man met een rood pantser en een gouden masker die haar van de dood redt. Ze worden echter opgejaagd door de vijandige Duke Wuhuan (Nicholas Tse) en ze verliest haar held uit het oog. Ze wordt gekweld door hun scheiding en gaat op zoek naar de stoere generaal Guangming (Hiroyuki Sanada), die ze voor haar redder aanziet. Ondertussen gaat Kunlun (Dong-Kun Jang), slaaf van de generaal, het gevecht aan met Wuhuan om de prinses uit diens kooi te houden. Hun lot valt samen wanneer de drie mannen en de prinses onverwachte banden blijken te hebben. Wordt hun bestemming bepaald door een hogere macht of kunnen zij alsnog kiezen voor het leven dat zij zelf willen?

Regie: Chen Kaige (Farewell My Concubine, The Emperor and the Assassin,Together)
Cast: Hiroyuki Sanada (Ringu, The Last Samurai, The White Countess)
Dong-Kun Jang (Friends, The Coast Guard, Brotherhood (aka Taegukgi))
Cecilia Cheung (Shaolin Soccer, Lost in Time, Love and the City)
Nicholas Tse (Enter the Phoenix, New Police Story)

GOLDEN GLOBE NOMINATIE VOOR “BESTE BUITENLANDSE FILM”

Te koop op DVD vanaf 24 januari 2007


MY BOLLYWOOD BRIDE
Alex is een echte ‘good looking boy’ uit Los Angeles, hij heeft de vrouwen altijd voor het kiezen. Dat vrije leventje bevalt hem best tot hij Reena ontmoet, een beauty uit India met hazelnootbruine ogen en prachtig zwart haar. Alex denkt maar een ding: zij is het helemaal. Voor het eerst wil hij door met iemand. Met haar!!! En zij ook met hem. Zegt ze. Tot ze op een dag ineens is verdwenen. Hij bedenkt zich geen ogenblik. Hij koopt een ticket en reist haar achterna naar India. Maar daar blijkt Reena niet het lieve eenvoudige meisje te zijn dat hij dacht… zij komt uit een zeer sjieke familie, is bovendien de beroemdste filmster van het land, en staat ook nog op het punt om te gaan trouwen. Alleen niet met Alex. Hij laat het er echter niet bij zitten…

Een heerlijk romantische komedie die zich voor een groot deel afspeelt in het prachtige India.

Regie: Rajeev Virani (regiedebuut)
Cast: Jason Lewis (The Jacket, TV: Sex and the City, Charmed)
Kashmira Shah (Champion, Yess Boss)
Gulshan Grover (19 Revolutions, American Daylight)

Te koop op DVD vanaf 24 januari 2007

Recente artikelen

Laatste reacties

Henk Heideveld  |  04-12-2006

Stukjes gezien van The Promise. Weer een oogverbilndend mooi werkstuk uit Azië (y)
Lees meer >

Peter van 't Wout  |  01-12-2006

The Promise lijkt mij wel wat!
Lees meer >

Fokkeyou  |  01-12-2006

Ik ben wel benieuwd naar The Lost City, maar die huur ik eerst wel even..
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina