REDBAD als eerste Nederlandse film met Dolby Atmos in 4DX bioscoop

REDBAD als eerste Nederlandse film met Dolby Atmos in 4DX bioscoop

Het historische epos REDBAD van regisseur Roel Reiné (Michiel de Ruijter) is de eerste Nederlandse film die in 4DX te zien zal zijn. Daarnaast is dit de eerste Nederlandse film die volledig in Dolby Atmos is afgemixt en zal ook met dit geluidsformaat in een aantal geschikte bioscopen te horen zijn. In Nederland zijn twee Pathé-bioscopen ingericht als 4DX-zaal. In Amsterdam is een zaal in Pathé de Munt en in Rotterdam vind je de zaal in Pathé de Kuip. In deze speciale zalen beleef je de film met meebewegende stoelen, weereffecten en zelfs geuren.

Redbad gaatt over de Friese held Radboud (Gijs Naber) die in de vroege middeleeuwen met hulp van de Vikingen strijd voerde tegen de christenen die hun geloof met harde hand opdrongen in de lage landen. Er zijn ook rollen weggelegd voor Egbert Jan Weeber, Martijn Fischer, Loes Haverkort, Lisa Smit, Aus Greidanus sr. en Derek de Lint. Vanaf 28 juni is Redbad in de Nederlandse bioscopen te zien. De rechten van de film zijn inmiddels al aan veertien landen verkocht, waaronder de VS.

Inmiddels is er al veel opheft over de film vanwege de controversiële inhoud. De makers werd vriendelijk doch dringend verzocht door YouTube om de trailer van het platform te verwijderen omdat het “beledigend voor grote bevolkingsgroepen” zou zijn. Er is vooralsnog geen gehoor gegeven aan deze oproep. De ophef is goed voor de publiciteit en zal de film uiteindelijk vooral goed doen.

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina