Releases van VideoFilm Express in juni / juli 2008

Releaseladder Video Film Express Periode Juni / Juli 2008
 


De Wonderwinkel van Mr. Magorium
(release 10 juni 2008)

De Wonderwinkel van Mr. Magorium is de vreemdste, meest fantastische en wonderbaarlijkste speelgoedwinkel van de hele wereld! Op een dag besluit Mr. Magorium (Dustin Hoffman), de 243-jaar oude excentrieke eigenaar en oprichter, dat het tijd is om met pensioen te gaan. Hij ziet in Molly (Natalie Portman) zijn ideale opvolger, maar het speelgoed in de winkel is het helaas niet met hem eens en komt in opstand. De eens zo bijzondere en kleurrijke winkel verandert al gauw in een regelrechte puinhoop en het speelgoed haalt allerlei gemene grapjes uit met Molly en haar klanten. Molly wil al gauw het bijltje erbij neergooien maar meneer Magorium wil hier niets van weten. Zou het Molly lukken in zichzelf te gaan geloven en de magie terug te brengen in de winkel?

Nederlands gesproken én originele versie. Voorzien van veel leuke extra’s.


Omniversum Chronos op DVD en Blu-Ray
(release 24 juni 2008)

De bekroonde IMAX film Chronos is een visuele en muzikale reis door de tijd. Van de majestueuze rust van Stonehenge, de oude piramides van Egypte en de Grand Canyon tot het jachtige leven in moderne metropolen wordt de geschiedenis van onze cultuur en natuur associatief in beeld gebracht. Een visuele symfonie in zeven delen met adembenemende beelden van landschappen, wereldwonderen, monumenten en steden in Afrika, Amerika, Azië en Europa. De grootsheid van de natuur tegenover de scheppingen van de mens. De film eindigt met een duizelingwekkende tocht door de kanalen in Venetië en over de Parijse Seine. Het meesterwerk Chronos (1985) is de eerste niet gesproken, niet-fictieve film die geheel werd opgenomen met de time-lapse techniek. Een film van Ron Fricke met muziek van Michael Stearns.

Blu-Ray extra’s:
Commentaar van de regisseur, producent en componist
Een pop-up aardbol met alle locaties
Gedetailleerde informatie over de locaties in de film
HD transfer van het originele 65mm negatief naar 1080p onder supervisie van Ron Fricke
HD Surround: 96/24 DTS HD Master Audiotm home theater remix door Michael Sterns
DRS Mastering: Certified Reference kwaliteit beeld en geluid


Daniel Boone Collection deel 1
(release 24 juni 2008)

Daniel Boone was een jager en een pionier in het jonge Amerika. Hij wordt nog steeds gezien als één van de volkhelden uit dat tijdperk. Daniel was 1 van de in totaal elf kinderen. Zijn vader emigreerde in 1713 vanuit Engeland en trouwde in 1720 een emigrante uit Wales. De Boones woonden vlakbij een aantal Indiaanse nederzettingen waar ze het goed mee konden vinden. Daniel leerde zeer veel van de Indianen, zo ontstonden ook de eerste legendes. In 1775 maakt Daniel als escorte en gids voor een karavaan pioniers zijn naam. De trip van Carolina naar Kentucky, waar de pioniers wilde gaan wonen is gevaarlijk en de indianen, de huidige bewoners, verzetten zich tegen hun komst. Echter, Daniel vond in 1769 de weg door de Cumberland Gap, waarmee definitief een route werd geopend om het land enorm uit te breiden. Daniel Boone woont met zijn vrouw Rebecca, dochter Jemima en zoon Israel op een open plek in het bos. Andere hoofdfiguren zijn de indiaan Mingo en de jager/handlanger Cincinnatus. In het echt had Boone tien kinderen en was Jemima niet van hem. Hij zou haar wel geaccepteerd hebben als zijnde een eigen kind.


Great Gabsy
(release 29 juli 2008)

Nick Carraway verhuist van Minnesota naar Long Island. Al snel komt hij terecht in het high society wereldje van zijn flamboyante buurman Jay Gatsby. Deze heeft zijn zinnen gezet op het heroveren van zijn oude liefde Daisy Buchanan. Als Nick een nieuwe afspraak regelt tussen de twee, blijkt dat ook bij Daisy de liefde nog niet is bekoeld. Maar ze is inmiddels getrouwd met de steenrijke Tom en niet van plan hem te verlaten. Bovendien is Daisy veranderd door het leven in rijkdom en lijkt Gatsby’s droom om de relatie opnieuw op te starten gedoemd te eindigen in teleurstelling en tragedie. 

Verfilming van het meesterwerk van F. Scott Fitzgerald.


El Cid
(release 29 juli 2008)

Het epische EL CID is één van de meest spectaculaire megaproducties ooit gemaakt. De film, met in de hoofdrollen Oscar® winnaars Charlton Heston en Sophia Loren, is nu volledig digitaal gerestaureerd, wat zorgt voor perfecte beeld- en geluidskwaliteit. Op meesterlijke wijze regisseert Anthony Mann dit klassieke verhaal over de held (Heston) die in de elfde eeuw vocht voor een verenigd Spanje. De film volgt El Cid, uit de overlevering bekend als de ‘barmhartige krijger’, op zijn opmerkelijke tocht van vredesapostel beschuldigt van verraad tot de elitekrijger van de Koning, en later van verbannen held tot legendarische martelaar. EL CID is onvergelijkbaar in omvang, grandeur en avontuur en mag niet ontbreken in de collectie van elke filmliefhebber.

Volledig digitaal gerestaureerd.
Genomineerd voor 3 Oscars®.


Wallander - De Joker
(release 24 juni 2008)

Het lijk van Hans Wiman wordt aangetroffen wanneer een huis afbrandt. Wanneer het onderzoek aantoont dat Wiman reeds voor de brand dood was, gaat de politie op zoek naar de moordenaar. Het onderzoek naar de dood van Wiman loopt zeer moeilijk. Kurt raakt betrokken bij de zaak wanneer hij een pakhuis vindt op de naam van Wiman, dat volgestouwd is met namaakschilderijen. Wanneer hij een beroep doet op de hulp van de plaatselijke kunstexpert Katrin, raken zowel het onderzoek als de hartslag van Kurt in een stroomversnelling. Hij krijgt gevoelens voor zijn nieuwe collega en weet hiermee geen raad. Kurt neemt het heft in eigen handen en begeeft zich op de grens van het toelaatbare wanneer hij tracht te bepalen wat er echt is en wat niet.


Wallander - Het Geheim
(release 24 juni 2008)

Het lijk van een jongen wordt aangetroffen in een verlaten schuur. Kurt, Linda en Stefan zijn gechoqueerd door de moord maar de misdaad en de verdachten komen niet overeen. Wanneer ze in de wereld van kindermisbruik graven, worden de personages gedwongen hun eigen verleden in de ogen te kijken en te worstelen met hun demonen. Stefan kan deze strijd niet aan en ook Kurt en Linda hebben het moeilijk met hun verdriet en woede – en een duister geheim uit het verleden.


Van Veeteren - De Zaak G
(release 24 juni 2008)

De enige ongeloste zaak van Van Veeteren begint hem opnieuw parten te spelen als de dochter van een vermoorde privédetective hem komt opzoeken. Een brutale vrouwenmoordenaar komt na jaren onderduiken opnieuw boven water. Van Veeteren heeft persoonlijke redenen om hem te pakken. Altijd een stapje vooruit op zijn vrienden Münster en Moreno gaat Van Veeteren de confrontatie met de moordenaar alleen aan. In de finale wordt zelfs de meester-detective verrast.

Recente artikelen

Laatste reacties

Sneaker  |  22-05-2008

El Cid en De Wonderwinkel van Mr. Magorium komen er wellicht eens in.
Lees meer >

Herman ter Lingen  |  22-05-2008

Daniel Boone Collectie 1. Niet wordt aangegeven welke (en hoeveel) afleveringen de collectie bevat. Ik vermoed dat het om de tot nu 4 los uitgeven delen gaat. I...
Lees meer >

navarone  |  22-05-2008

Zo te zien aan het hoesje is dit de zelfde uitgave als in regio 1 van februari 2008 (een dubbel dvd met veel extra's) Hopelijk zitten de extra' s er ook bij.
Lees meer >

Peter van 't Wout  |  22-05-2008

El Cid komt er bij mij zeker in!!! Geweldige film,epische films als dit zijn mijn favoriete genre! (Weet iemand al wat de specificaties zijn van beeld en gelu...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina