Releases Video Film Express maart 2008

Releaseladder Video Film Express Periode Maart 2008


Dirty Dancing: 20th Anniversary Collector’s Edition (release 25 maart 2008)

De film waarin Patrick Swayze doorbrak bij het grote publiek, werd twintig jaar geleden uitgebracht. Ter ere hiervan wordt in dezelfde maand als de musicalpremière van Dirty Dancing in Nederland een Collectors Edition uitgebracht met vele extra’s. De dubbel-disc uitgave is uitgerust met een spectaculaire DTS surround soundtrack. Dirty Dancing is dé dansfilm van de jaren ´80 en won een Oscar voor de beste Original Song: I’ve Had The Time Of My Life.

In de zomer van 1963 is Frances “Baby” Houseman (Jennifer Grey) noodgedwongen met haar ouders op vakantie in het natuurpark Catskills. Daar ontmoet ze dansinstructeur Johnny Castle (Patrick Swayze). Onder invloed van Johnny’s dans kan Baby zichzelf- en haar liefde voor hem beter uiten.


Bittere Ernte (release 25 maart 2008)

Armin Muller-Stahl is een simpele maar sluwe Poolse boer die tijdens de 2e wereldoorlog onder het Nazi regime leeft. Een verhongerde mooie joodse vrouw, die op de vlucht is, laat hij bij hem onderduiken. Hij zorgt voor haar maar het duurt niet lang totdat zijn sluwe instinct het overneemt. Hij maakt gebruik van de benarde positie van de vrouw en dwingt haar aan zijn wensen en behoeftes te voldoen… met dodelijke gevolgen. Deze fascinerende en subtiele karakterschets over politiek opportunisme en persoonlijke gewetenskwesties geregisseerd door Agnieszka Holland werd genomineerd voor een Oscar voor beste buitenlandse film in 1985.


Goering: A Career (release 25 maart 2008)

Hermann Wilhelm Göring (Rosenheim (Beieren), 12 januari 1893 – Neurenberg, 15 oktober 1946)
was een van de belangrijkste Duitse politici en militaire leiders tijdens het dictatoriale regime van Adolf Hitler in Duitsland. Hij was de oprichter van de Gestapo en de Luftwaffe. Ook was hij enige tijd minister van Binnenlandse Zaken en minister voor de Luchtmacht. Hij werd één van de sleutelfiguren van het nazisme in Duitsland en werkte hard aan het vergroten van de macht van de partij. Hij was daarbij de belangrijkste adviseur van Hitler. In 1928 werd hij verkozen tot afgevaardigde van de NSDAP in de Rijksdag, het Duitse parlement. In 1932 werd hij voorzitter van het parlement. Het is een man met veel gezichten en de meest populaire Nazi uit zijn tijd. Er was zelfs een moment dat hij populairder was dan Hitler. Aan de andere kant staat zijn handtekening onder alle wetten en maatregelen die tegen de Joden genomen zijn, en zijn naam is dan ook onlosmakelijk met de Holocaust verbonden.


Der Letzte Zug (release 25 maart 2008)

De film volgt een kleine groep joden vanaf het moment dat ze gearresteerd worden tot het eind in het concentratiekamp. In de laatste dagen van de tweede wereld oorlog werden ze in veewagens naar Auschwitz vervoerd samen met duizenden andere joden. Tijdens deze verschrikkelijke reis sterft de helft van de mensen al van de dorst. De terugblikken van de familie van momenten voor de oorlog staan in sterk contrast met wat ze te verduren krijgen tijdens de reis. Centraal staat de wil om te overleven ondanks de omstandigheden waarin ze zich bevinden op dat moment. Maar is de wil ook sterk genoeg om het einde van de reis te halen.


De Partizanen (release 25 maart 2008)

De Partizanen is een televisieserie uit 1994 van de KRO verhaal speelt zich wisselend af aan het einde van de Tweede Wereldoorlog (1944geregisseerd door Theu Boermans. Het) in bezet gebied (Noord-Limburg) en in de 90er jaren van de 20e eeuw. Een groep Nederlanders heeft een groep van circa 30 Duitse soldaten gegijzeld. Veel langer dan de bedoeling worden de soldaten vastgehouden in een kamp in het Peelgebied, wachtend op de bevrijders, die maar niet komen. De spanningen lopen op en op een gegeven moment worden er ook 2 soldaten geëxecuteerd. De serie heeft een authentiek karakter vanwege de dialogen in Limburgs dialect. Ook regisseur Theu Boermans heeft een rol in de serie (Thomassen).


The Rose Garden (release 25 maart 2008)

Gabriele Freund is een Duitse advocate die de verdediging op zich heeft genomen van Aaron Reichenbach, een bejaarde man die op het vliegveld een andere oude man heeft aangevallen. Reichenbach weigert over het voorval te spreken en zo zijn ogenschijnlijk onbegrijpelijke daad te verklaren. Gabriele komt er al snel achter dat het ‘slachtoffer’ een voormalig Naziofficier uit een concentratiekamp is. Deze Arnold Krenn is verantwoordelijk geweest voor de dood van één van Reichenbach’s zusjes, van zijn andere zusje is nooit meer iets vernomen. De twee meisjes maakten deel uit van een groep van twintig kinderen die onder commando van Krenn in koelen bloede werden geëxecuteerd. Krenn wil Reichenbach aanklagen maar Gabriele slaat de zwarte bladzijden uit zijn duistere en kwade verleden open. Zelfs na vijftig jaar ontpopt er zich harde strijd voor recht, waarheid en genoegdoening. The Rose Garden is gebaseerd op de moord van de kinderen van de ‘Bullenhuser Damm.’ Deze kinderen, die werden gebruikt voor medische experimenten in concentratiekamp Neuengamme, werden op de verjaardag van Adolf Hitler opgehangen, slechts enige dagen voor het beëindigden van de Tweede Wereldoorlog.


Shoah (release 25 maart 2008)

Shoah is een magische film over de meest barbaarse daad van de 20e eeuw, de holocaust. Claude Lanzmann spendeerde 11 jaar van zijn leven aan dit belangrijke project, waarbij hij over de hele wereld reisde op zoek naar overlevende kampslachtoffers, SS commandanten en ooggetuigen van de Endlosung, de eindoplossing van de Nazi’s voor het probleem van ongewenste groepen mensen door ze stelselmatig uit te roeien. Zonder veel franje, zoals archiefmateriaal of gedramatiseerde onderdelen maar door middel van uitzonderlijke
getuigenissen geeft Shoah een gedetailleerd beeld van het stap-voor-stap mechanisme van uitroeiing: de details van dienstregelingen en financiën, de logistiek van het brengen van slachtoffers naar de gaskamers en het ontdoen van de lijken achteraf, de bureaucratische procedures om het doden van miljoenen mensen te registreren zonder het vermelden van de woorden “doden” of “mensen”. Door de beelden van de spookachtige landschappen en de kracht van de menselijke stem komt de geschiedenis op een zeer confronterende wijze tot leven.


Nachtegaal en Zonen (release 25 maart 2008)

Nachtegaal en Zonen vertelt het verhaal van aannemer (en in zijn vrije tijd sjacheraar) Akkie Nachtegaal (60), zijn vrouw Corrie (60) en hun zonen Sjon (34), Steef (28) en Mike (19). Nadat aannemer Akkie een herseninfarct krijgt, moeten zijn twee oudste zoons leren om samen te werken om hun vader te helpen het bedrijf gaande te houden tot hij weer beter is.
We beleven het verhaal vanuit de twee oudste zoons. Oudste zoon Sjon werkt bij het advocatenkantoor van zijn schoonvader Jerome van Amerongen wanneer zijn vader een herseninfarct krijgt. Jongere zoon Steef, werkzaam in het familiebedrijf, probeert in zijn eentje het bedrijf draaiende te houden, maar dat is niet zo eenvoudig. Akkie betrekt Steef niet bij zijn bedrijfsvoering, waardoor Steef tijdens Akkie’s ziekte het wiel opnieuw moet uitvinden. Hij heeft daarbij de hulp van Sjon nodig. Ze nemen het samen op zich om het aannemersbedrijf van hun vader te redden. En moeten ondertussen hun onderlinge problemen met elkaar oplossen. Steef leert dat hij meer van zijn leven moet genieten want dat zijn vader niet minder van hem houdt omdat hij jonger is. Met zijn partner Robert Kroes, die Steef met beide benen op de grond houdt als hij eens te ver door denkt, onderzoekt Steef de mogelijkheden om kinderen te krijgen. Sjon ontdekt dat hij misschien wel kan proberen om weg te lopen uit zijn milieu, maar dat hij niet aan zichzelf zal kunnen ontsnappen. Hoe graag zijn zwangere echtgenote Karen van Amerongen dat misschien ook zou willen. Zij ziet liever dat Sjon zich meer met hun eigen gezin bezig houdt in plaats van met zijn familie. Hun kinderen Puck en Mees zijn echter graag bij opa en oma Nachtegaal, omdat ze daar veel meer mogen dan thuis. Intussen probeert zoon Mike zijn voetbaldoorbraak te beleven bij FC Utrecht. Zijn vriendin Semmie steunt hem in alles wat hij doet, maar kan niet voorkomen dat hij een echte bankzitter is. Mike is een jonge hond, die liever lui dan moe is en het niet zo nauw neemt met zijn trouw naar Semmie toe.


Kleine Huis op de Prairie seizoen 9 (release 25 maart 2008)

De Ingalls verlaten Walnut Grove en de Carters verhuizen naar het huis - Royal is terminaal ziek en Jenny probeert zichzelf na zijn dood te verdrinken - Harriet haalt Nels over burgemeester te worden om vervolgens de naam van het dorp te veranderen in Olesonville - Een man die op het punt staat om failliet te gaan, schiet zijn vrouw en dochters neer - De Wilders raken bevriend met een jongen die van een rondreizend gezelschap ontsnapt is. Mr. Edwards vecht tegen het gezelschap om voogdijschap van de ontsnapte jongen - Nellie komt terug om weer in Walnut Grove te gaan wonen en Nancy rent weg omdat ze niet langer het middelpunt van aandacht is - Jenny moet opnieuw leren lopen en spreken nadat ze bijna verdronken is - Mr Edwards wordt ontvoerd en tegen betaling van het losgeld vrijgelaten – Laura staat voor een dilemma wanneer ze de schrijfwedstrijd wint - Albert komt terug uit de stad en probeert van zijn morfine verslaving af te komen - Laura geeft Doc de schuld van het verlies van haar pas geboren baby - Er ontstaan een vriendschap tussen Mr. Edward en een orang-oetan - Willie’s moeder wordt boos nadat hij zich verloofd heeft - Deze en alle andere opwindende avonturen uit het achtste seizoen worden in deze Collector’s Edition gepresenteerd in de ongecensureerde originele vorm!


Beck Seizoen 2 Volume 2 (release 25 maart 2008)

Hoofdpersonage in de reeks is Martin Beck, inspecteur bij de moordbrigade van de Zweedse nationale politie. Beck is een nuchtere antiheld: hij doet zijn werk en voert gedwee uit wat zijn superieuren hem gebieden, zonder zich teveel aan hun ambities of beweegredenen te storen. Een intelligente speurder, die goed kan luisteren en ongeëvenaard is in het maken van analyses. Hij is een meester in het afnemen van
verhoren. Hij heeft een hekel aan politiek, slaapt slecht en heeft vaak last van zijn maag. Fysiek gezien is Beck allerminst een atleet, maar zijn werk als inspecteur is doeltreffend en doortastend. Beck wordt grandioos vertolkt door Peter Haber, ook wel eens de Zweedse Depardieu genoemd.


Van Veeteren - Zaak van Ewa Moreno (release 25 maart 2008)

Een meisje wordt kort na het verlaten van een gesloten religieuze sekte vermoord teruggevonden.
Moreno krijgt geen hulp bij het onderzoek want de leden sluiten de rangen. Pas wanneer bloederige vingernagels van een tweede slachtoffer bij de politie in de brievenbus vallen, komen de tongen los. Moreno moet de gestoorde moordenaar vatten voor er een volgend ritueel slachtoffer valt. Kan zij de zaak tijdig oplossen?


Wallander - De Afrikaan (release 25 maart 2008)

De verkiezingscampagne van de democraten in Ystad heeft één belangrijk agendapunt: een beleid tegen de racistische krachten in Scania. Dan rolt er een trein met een zwarte dode man aan boord binnen in het station van Gdansk in Polen. De man is vermoord en vermits de trein oorspronkelijk uit Ystad komt, wordt dit een zaak voor Kurt Wallander. Alles wijst in de richting van een racistische moord. De zaak neemt een onverwachte wending als het moordwapen in verband gebracht wordt met een jeugdvriend van Kurt Wallander.


Wallander - De Overdosis (release 25 maart 2008)

Een witte wagen met een kind erin, wordt teruggevonden in een zijstraat in Scania, in het zuiden van Zweden. Vader en moeder zijn nergens te bespeuren. De vader is als vermist opgegeven en de moeder is opgenomen in een psychiatrische instelling. Kurt Wallander heeft problemen met zijn gezondheid. Linda, zijn dochter, neemt de touwtjes in handen. De zaak zal haar diep raken als ze ontdekt dat het kind zonder enige scrupules in de val werd gelokt, uitgebuit en vernederd werd. Haar collega en vriend Stefan Lindmann helpt haar bij het onderzoek.


Wallander - Mastermind (release 25 maart 2008)

Iemand heeft zich op een efficiënte manier geïnfiltreerd in het politiestation van Ystad. De schuldige is tegelijk overal en nergens. Het lijkt wel een virus: als je het opmerkt, is het te laat. Ondertussen probeert Kurt Wallander een verband te vinden tussen de verdwijning van de dochter van zijn collega Martison en een vrouw die zich heeft opgehangen. Waarom laat iemand een afgehakt poppenhoofd achter in een vijver? Welk ziekelijk brein zit achter deze gebeurtenissen? Ondertussen worden Wallander en Martison als wild opgejaagd.


Bovenstaande titels en data zijn onder voorbehoud
 

Recente artikelen

Laatste reacties

Quido  |  31-03-2008

The Rose Garden mijden. Staat met Duitse dub op DVD, terwijl de origineel gesproken taal Engels is. Bovendien beeld vrij matig en 4:3 letterboxed. De DVD van A-...
Lees meer >

Quido  |  06-03-2008

The Rosegarden is al verschenen bij A-film zowel los als in de Fons Rademakersbox. Ik denk niet dat het een andere versie van de film is. Een onderschatte film ...
Lees meer >

steven van dijk  |  06-03-2008

The Rosegarden is al verschenen bij A-film zowel los als in de Fons Rademakersbox. Ik denk niet dat het een andere versie van de film is. Een onderschatte film ...
Lees meer >

Tim k  |  06-03-2008

De Partizanen staat vaag in mijn herinnering en volgens mij was dat helemaal niet verkeerd. Ben benieuwd.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina