Remain In Light releases op DVD, Blu-ray en VOD voor september

Remain In Light presenteert in september:

DE NOTENKRAAK

Vanaf 8 september op DVD, Blu-ray & VOD

De NotenkraakWanneer de ondeugende eekhoorn Surly per ongeluk de wintervoedselvoorraad van alle dieren verbrandt, wordt hij het park uitgezet. Om zich uit de situatie te redden beraamt hij samen met zijn trouwe rattenvriend Buddy een plan om een notenwinkel te beroven. In de kelder liggen genoeg nootjes om maandenlang van te eten. Maar wanneer het duo ontdekt dat een bende boeven andere plannen heeft met de notenwinkel moeten ze de hulp van de dieren uit het park inroepen.

En dat zorgt voor vele spannende en grappige momenten in deze bioscoophit voor de hele familie!

Nederlandse stemmencast: Aart Staartjes, Enzo Knol, Birgit Schuurmans, Charly Luske, Tony Neef, Johnny Kraaijkamp Jr., en vele anderen. 
Vlaamse stemmencast: Koen De Graeve, Maaike Cafmeyer, Tania Kloek, Ivan Pecknik, Tom Van Bauwel, Bert Haelvoet en vele anderen. 
Originele stemmencast: Liam Neeson, Katherine Heigl, Will Arnett, Brendan Fraser, Jeff Dunham, Psy en vele anderen.

Regie: Peter Lepeniotis

Land: VS/Canada, 2014
Genre: Animatie, Jeugd

 

ELEPHANT'S DREAM 

Vanaf 8 september op DVD

Elephant's DreamEen vrouwelijke postbeambte in een vervallen postkantoor, collega’s op een verlaten treinstation en een groep brandweermannen in de enige brandweerkazerne van de stad. De verhalen van drie overheidsinstellingen en hun werknemers in DR Congo bieden een authentieke blik op het dagelijkse (over)leven in Kinshasa. Een verrassend poëtische en empathische kijk op een staat in verval en verandering en tegelijk een film die het Westen een spiegel voorhoudt.

Regie: Kristof Bilsen

Land: België, Congo 2014
Genre: Documentaire

 

TAXI TEHERAN

Vanaf 15 september op DVD & VOD

Taxi TeheranIn TAXI TEHERAN zit Panahi zelf achter het stuur van een wagen, waarmee hij Teheran doorkruist en via gesprekken met z'n passagiers een kleurrijke mozaïek toont van het alledaagse leven in de Iraanse hoofdstad. 

Regie: Jafar Panahi

Land: Iran 2015
Genre: Drama

 

KURAI KURAI - Tales on the Wind

Vanaf 15 september op DVD

Kurai Kurai - Tales on the WindHet speelfilmdebuut van documentairemaker en fotografe Marjoleine Boonstra is een visuele roadmovie door de uitgestrekte steppen van Kirgizië. Kurai Kurai is een mythe in een modern jasje, in een onbekend land waar andere regels gelden. Een land dat gekenmerkt wordt door verlaten landschappen, de wind en vooral de aldoor rollende ’kurai': wispelturige steppentuimelaars vol raadselachtige verhalen.

Regie: Marjoleine Boonstra
Cast
Talgat Kelimbetov, Tatiana Gorobchenko, Tynar Abdrazaeva.

Land: Nederland, 2014
Genre: Drama

 

GOOD KILL 

Vanaf 29 september op DVD, Blu-ray & VOD

Good KillIn de schimmige wereld van de drone-oorlogsvoering ontvouwen gevechten zich als een videogame, echter met echte levens op het spel. Na zes 'tours of duty' vecht Air Force piloot Tom Egan (Ethan Hawke) tegen de Taliban vanuit een geairconditioneerde container in de woestijn van Las Vegas, maar hij verlangt ernaar om weer terug in de cockpit van een echte straaljager te kruipen. Wanneer hij en zijn bemanning plots directe en geheimzinnige orders van de CIA krijgen wordt de inzet verhoogd en dit zet de relatie met zijn vrouw (Mad Men's January Jones) onder zware druk. Uiteindelijk eisen Egan's opkomende zenuwen zijn tol waardoor hij een ingreep doet die letterlijk ‘verstrekkende' gevolgen heeft… 

Regie: Andrew Niccol
CastEthan Hawke, January Jones, Zoë Kravitz, Bruce Greenwood.

Land: Verenigde Staten 2014
Genre: Thriller, Drama

 

DIOR AND I

Vanaf 29 september op DVD & VOD

Dior and IRegisseur Frédéric Tcheng maakte eerder prachtige films over de modewereld zoals Diana Vreeland: The Eye Has to Travel en Valentino: The Last Emperor. Nu presenteert hij een nieuw meesterwerk over een legendarisch mode-instituut. In Dior And I krijgen we een unieke inkijk in de doorgaans gesloten wereld van Modehuis Christian Dior. Tcheng volgt de Belgische ontwerper Raf Simons die als de nieuwe artistiek directeur van Dior zijn eerste haute couture-collectie creëert. De verwachtingen van de buitenwereld zijn hooggespannen. Van de eerste ideeën tot de uiteindelijke modeshow zien we hoe de onverstoorbare Simons en zijn toegewijde, charmante en vaak humoristische medewerkers energiek en liefdevol te werk gaan.
Een magische film waarin Tcheng de dagelijkse druk in het modehuis laat voelen, een elegante buiging maakt naar de geschiedenis van Dior en een hommage brengt aan de naaisters in het atelier.

Regie: Frédéric Tcheng
CastRaf Simons, Marion Cotillard, Anna Wintour.

Land: Frankrijk 2015
Genre: Documentaire

 

GERONIMO

Vanaf 29 september op DVD

Geronimo Zuid-Frankrijk. Een bloedhete augustusmaand. De jonge opvoedster Geronimo probeert de gespannen sfeer tussen de jongeren van de Saint-Pierre wijk tot bedaren te brengen. Alles verandert echter drastisch wanneer Nil Terzi, een tienermeisje van Turkse afkomst, haar gedwongen huwelijk ontvlucht met haar geliefde Lucky Molina, een jonge zigeuner. Hun vlucht leidt tot een confrontatie tussen de twee clans en wanneer alles escaleert, zal Geronimo hemel en aarde bewegen om de waanzin in de wijk te stoppen.

Regie: Tony Gatlif
Cast
Céline Sallette, Rachid Yous, David Murgia.

Land: Frankrijk 2014
Genre: Drama

Remain In Light logo

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Oudlid_X5  |  29-08-2015

Vaak heb je een paar commerciëlere titels nodig om de minder winstgevende titels leefbaar te houden.Nee, daarvoor zijn er te weinig liefhebbers en te weinig Fil...
Lees meer >

peptalk  |  29-08-2015

Klopt dat ze ook de distributie doen voor anderen, nog slimmer want dat levert natuurlijk ook weer wat extra op.
Lees meer >

Werner  |  29-08-2015

Vaak heb je een paar commerciëlere titels nodig om de minder winstgevende titels leefbaar te houden.
Lees meer >

Oudlid_X5  |  29-08-2015

Zou RIL niet commerciëler willen noemen. Ze concentreren zich nog steeds op (lichte) arthouse. En vergeet niet dat RIL ook DVD's verzorgt van andere distribute...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina