Seizoen 8 van Game of Thrones pas vanaf 2019 te zien

Seizoen 8 van Game of Thrones pas in 2019 op de buis

HBO heeft aangekondigd dat het 8e en laatste seizoen van het populaire Game of Thrones pas in 2019 op de televisie verschijnt. Het 7e seizoen was afgelopen seizoen te zien, waar de eerder seizoenen altijd in de lente op televisie verschenen. Het is nog niet precies bekend wanneer in 2019 de succesvolle fantasy-serie uitgezonden gaat worden. Waar het 7e seizoen nog uit 7 afleveringen bestaat, zal dat voor het laatste seizoen slechts 6 afleveringen zijn.

Game of Thrones cast

Het 7e seizoen van Game of Thrones is de hoogstgewaarde van de serie tot nu toe, waarbij diverse records werden verbroken. De afsluiter van het seizoen werd bekeken door 16,5 miljoen kijkers, waarvan 12,1 miljoen tijdens de eerste uitzending. Daarmee is het de best bekeken aflevering van een serie ooit.

De opnames voor seizoen 8 zijn inmiddels begonnen. De regisseurs zijn de bedenkers van de serie, David Benioff en D.B. Weiss, plus David Nutter en Miguel Sapochnik, waarbij Benioff en Weiss de laatste aflevering voor hun rekening zullen nemen. Zowel Nutter als Sapochnik hebben al eerder afleveringen van Game of Thrones geregisseerd.

De serie wordt geschreven door het vaste schrijversteam, bestaande uit D.B. Weiss, David Benioff, Dave Hill en Brian Cogman. Hoewel schrijver van de originele boeken George R.R. Martin voor eerdere seizoenen nog een gastbijdrage aan het script heeft geleverd zal hij niet meeschrijven aan het laatste seizoen. Om het uitlekken van de afloop van Game of Thrones te voorkomen worden er meerdere eindes verfilmd. Pas op het laatste moment wordt besloten welk einde het zal worden.

Wie na het zien van seizoen 8 nog niet genoeg heeft hoeft niet direct te treuren: HBO werkt maar liefst aan 5 mogelijke spinoffs van Game of Thrones.

Game of Thrones Logo

HBO logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Ludo Keeris  |  05-01-2018

... was al een tijdje bekend. Officieel pas gisteren bekend gemaakt door HBO. Het is dan ook meer een bevestiging van de geruchten.
Lees meer >

Werner  |  05-01-2018

... was al een tijdje bekend.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina