SO HELP ME GOD en AU REVOIR LÁ-HAUT verschijnen op 7 september op DVD via Cineart

Cinéart presenteert twee nieuwe films op DVD vanaf 7 september:

SO HELP ME GOD (NI JUGE, NI SOUMISE) en AU REVOIR LÁ-HAUT

Op 7 september verschijnen twee films via Cinéart op DVD. De documentaire So Help Me God (Ni Juge, Ni Soumise) gaat over de extravagante onderzoeksrechter Anne Gruwez uit Brussel. Daarnaast het drama Au Revoir Lá-Haut over twee vrienden die na de Eerste Wereldoorlog hun gewone leven weer proberen op te pakken. Maar dat is nog niet zo eenvoudig.

SO HELP ME GOD (NI JUGE, NI SOUMISE)

So Help Me God DVDSO HELP ME GOD is een bizarre, komische en schokkende documentaire van Jean Libon en Yves Hinant (makers van de cult-serie ‘Strip-Tease’).  Een unieke film die laat zien dat de waarheid soms vele malen schokkender is dan fictie. In SO HELP ME GOD (NI JUGE, NI SOUMISE) volgen we de buitengewone, extravagante Anne Gruwez in haar dagelijkse leven als onderzoeksrechter in Brussel. Ze verzamelt bewijs op plaatsen delict, heropent onopgeloste zaken en werkt nauw samen met rechercheurs van de politie. Ondertussen voert Gruwez ongecensureerde en verbijsterende gesprekken met verdachten en criminelen om tot hun veroordelingen te komen. Verbazing, hilariteit en ongemak wisselen elkaar af terwijl we getuige zijn van haar onconventionele aanpak. De waarheid blijkt soms vele malen schokkender dan fictie.

De DVD bevat een uitgebreid verslag van de persconferentie door de makers op het festival van San Sebastian.

Regie: Jean Libon & Yves Hinant
Cast: Anne Gruwez
Genre: Documentaire

Speelduur: 90 min
Taal: Frans
Beeld: 2.35:1
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: 12

 

AU REVOIR LÁ-HAUT

Au Revoir LNa de Eerste Wereldoorlog te midden van de verwoestingen proberen de vrienden Albert en Édouard, soldaten die de verschrikkingen van de loopgraven meemaakten, hun gewone leven weer op te pakken. AU REVOIR LA-HAUT is pure filmmagie.

Regisseur en hoofdrolspeler Dupontel baseerde zijn intrigerende film op de internationale bestseller ‘Tot Ziens Daarboven’ van Pierre Lemaître. Naast Dupontel zien we Nahuel Pérez Biscayart (120 BPM), Mélanie Thierry (LA DANSEUSE) en Émilie Dequenne (CHEZ NOUS). Een belangrijke rol is weggelegd voor de prachtige kostuums en maskers die AU REVOIR LÀ-HAUT tot een wrang sprookje maken. De film won maar liefst 5 Césars (de Franse Oscars), voor Beste Regisseur, Beste Adaptatie, Beste Camerawerk, Beste Kostuums en Beste Decors.

De DVD bevat een making of van 21 minuten met, onder andere, aandacht voor de bijzondere vormgeving (waaronder de maskers).

Regie: Albert Dupontel
Cast: Nahuel Pérez Biscayart, Albert Dupontel,Laurent Lafitte, Niels Arestrup, Émilie Dequenne
Genre: Drama, Misdaad

Speelduur: 107 min
Taal: Frans
Beeld: 2.35:1
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: 16

Cinéart Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina