Sony introduceert compacte High Definition camcorder

Sony introduceert innovatieve, compacte HDV1080i-camcorder met HD Video en CMOS-sensor van 2.97 megapixel1

Sony maakt professionele beeldkwaliteit bereikbaar voor de consument met handzame HDR-HC1E

Sony Nederland heeft de introductie aangekondigd van de HDR-HC1E, een digitale High Definition-videocamera die een professionele beeldkwaliteit combineert met een handzaam formaat. De HDR-HC1E is vanaf deze zomer leverbaar.

Dankzij de compacte afmetingen en het lage gewicht van de camera (71x94x188mm2/680g2) hebben gebruikers geen professionele apparatuur meer nodig om films te maken die kunnen worden afgespeeld op met HD compatibele televisietoestellen. De HDR-HC1E is voorzien van een CMOS-sensor van 2.97 megapixel voor een verbluffende opnamekwaliteit, terwijl een Carl Zeiss Vario-Sonnar T* lens garant staat voor hoogwaardige optische prestaties. De camera is compact en licht maar biedt een groot LCD-scherm, een batterijlevensduur van 5 uur3 en is compatibel met gewone DV-tapes.

Opnamemogelijkheden HDV1080i
Met het HDV1080i-formaat (1920x1080, volle resolutie) kan in HD-kwaliteit worden opgenomen op miniDV-tape, het populairste tape-formaat ter wereld. HD heeft een vier keer hogere resolutie dan het digitale videoformaat (miniDV) en biedt een ideale beeldkwaliteit voor de reeds verkrijgbare HD-breedbeeldtelevisies. De HDR-HC1E is ook backwards compatibel met DV opnamen en is daarom zeer geschikt als vervangende of extra camera.

CMOS-sensor van 2.97 megapixel
De combinatie van de CMOS-sensor en de Enhanced Imaging-processor in de Sony HDR-HC1E biedt vele voordelen. Door het zeer brede dynamische bereik worden zowel hoge lichten als schaduwen natuurgetrouw weergegeven, terwijl de CMOS-technologie zorgt voor een verminderde streepvorming (smear) in het beeld.

Handzaam formaat
Om in te spelen op de vraag naar een HDV-camera voor thuisgebruik heeft Sony de vormgeving van de HDR-HC1E gebaseerd op die van zijn populaire Handycam-serie. Door af te zien van meer complexe professionele functies (er zijn wel diverse handmatige bedieningsopties) heeft Sony een praktische, op de consumentenmarkt gerichte camcorder kunnen ontwikkelen. De CMOS-sensor waarborgt een laag energieverbruik en de compacte technologie draagt verder bij aan het aantrekkelijke formaat van dit model.

Hoogwaardige lens
De geavanceerde meerlaagse T*-coating van de Carl Zeiss-lens vermindert ongewenste reflecties, schaduwen en schitteringen en zorgt voor een beter contrast. Dit resulteert in verbluffend heldere beelden, een natuurlijke kleurverzadiging en een nauwkeurige weergave van subtiele kleurverschillen. De 10x optische zoomfunctie waarborgt een hoogwaardige beeldkwaliteit bij in- en uitzoomen of scherpstellen.


Batterijlevensduur van 5 uur2
Dankzij Sony\'s STAMINA-technologie kan maar liefst vijf uur zorgeloos worden opgenomen met de HDR-HC1E. Het benodigde vermogen wordt geleverd door een infoLITHIUM-batterij die kan worden opgeladen met behulp van de meegeleverde adapter. De innovatieve Battery Info-functie geeft de resterende opnametijd van de camera in minuten weer.

Professionele camcorderfuncties
Het 2,7-inch hybride LCD-scherm is voorzien van een touchscreen menu besturing voor een eenvoudigere bediening en kan opnamen weergeven in het 16:9-breedbeeldformaat, het standaardformaat voor HDV. Op de schermbehuizing zijn een extra opnameknop en zoomregeling aangebracht als aanvulling op de handmatige scherpstelfunctie en de zoomring op de lens. Tot de overige handmatige functies behoren een belichtingsregeling, diverse histogramniveaus, een "zebrapatroon" dat waarschuwt bij verzadiging en een instelling voor zachte huidtinten.

Sony Nederland heeft vandaag ook de introductie aangekondigd van de HVR-A1E, een digitale HDV-camcorder voor professionele gebruikers. Dit model is vanaf de komende herfst leverbaar.

Consumenten adviesprijs: 2199,- Euro

Recente artikelen

Laatste reacties

Ron kars  |  15-06-2005

Zijn er ook HD-cameras (professioneel of consument) die 1080P hebben?
Lees meer >

Eric van Ballegoie  |  20-05-2005

Met het HDV1080i-formaat (1920x1080, volle resolutie) Ik vraag me af of dit de enige ondersteunde resolutie is ? Zou spijtig zijn moest ie enkel interlaced opn...
Lees meer >

basset  |  20-05-2005

LOL En ik kocht gisteren een oud model Canon omdat mn oude camcorder net de hoek om is gegaan. MV4 (overigens voor maar 299 euro.....momenteel chronisch g...
Lees meer >

Marco  |  19-05-2005

Het is trouwens een CMOS. Maar idd 3 CCD levert meer op dan 1 CCD of 1 CMOS.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina