Sony introduceert nieuwe HDD/DVD recorders

Sony introduceert een nieuwe serie HDD/DVD-recorders, waarmee gebruikers naast televisiebeelden ook foto's, muziek en videofilms kunnen beheren en afspelen.

Opname op een harddisk (HDD) biedt een enorme controle over beeldmateriaal. Live televisie-uitzendingen kunnen worden gepauzeerd of teruggespoeld - zelfs tijdens het opnemen - en kunnen worden opgenomen terwijl naar een eerder vastgelegd programma wordt gekeken. Door vooruitgang in de compressietechnologie biedt deze serie HDD/DVD-recorders bovendien een aanzienlijk grotere capaciteit, tot maar liefst 1420 uur bij de 500GB modellen (RDR-HXD1070). Zelfs op de modellen met 160GB (RDR-HX650, RDR-HX750 en RDR-HXD870) kan tot 455 uur aan televisiebeelden met standaarddefinitie worden vastgelegd.

Vermindering ruis dankzij HQ+
Filmliefhebbers met een grootbeeldtelevisie kunnen profiteren van HQ+, een opnamemodus met hoge bitsnelheid die de vervorming door ruis aanzienlijk terugdringt, vooral bij snelle actiescènes. Hoewel HQ+ meer schijfruimte vergt, kan nog altijd 73 uur (ca. 36 speelfilms) worden opgenomen op de 500GB modellen tegen 23 uur (elf speelfilms) op de 160GB modellen.

Opwaardering van beeldkwaliteit
Naast de HQ+ opnamemodus biedt de nieuwe serie HDD/DVD-recorders een sterk verbeterde beeldkwaliteit bij weergave van content met standaarddefinitie op HD- en 1080p HD-compatibele televisies. De Sony Precision Cinema Progressive-technologie gebruikt exclusieve Sony-algoritmen om de beeldresolutie van de oorspronkelijke 576i op te waarderen naar 720p, 1080i of zelfs 1080p. Het resultaat is een zeer grote helderheid en natuurgetrouwere kleuren.

Beheer van muziek, foto’s, video en andere digitale content
Sony's serie HDD/DVD-recorders voor 2007 biedt veel meer dan opname van televisieprogramma's alleen. Door een scala aan ingangen is het eenvoudig om digitale camera's, Handycams met een DV-uitgang en USB-sticks aan te sluiten, zodat foto-, video- en muziekcollecties zijn op te slaan op de harddisk. Dankzij ondersteuning van meerdere DVD-formaten kan content worden gekopieerd van en geschreven naar DVD±R/±RW- en ±R(DL)-media. De spelers geven ook DVD-Video, Video CD, Super Video CD, DVD-RAM, CD-DA en CD-ROM (JPEG- en MP3-bestanden) weer.
Gebruikers kunnen afbeeldingen en video rechtstreeks op het televisiescherm bekijken en naar muziek luisteren via de televisie of andere aangesloten audio-apparatuur. Het is zelfs mogelijk om foto's direct vanaf de speler af te drukken met een met PictBridge compatibele printer.
Op de harddisk opgenomen muziek van audio-CD's of USB-sticks kan in jukebox-stijl worden afgespeeld via de televisie, en gebruikers kunnen diashows van hun foto's creëren en weergeven met een soundtrack naar keuze.

BRAVIA Theatre Sync
Dankzij de BRAVIA Theatre Sync-functie is een volledig Home Theatre-systeem met één enkele toets van één enkele afstandsbediening te bedienen. Op die manier is het niet meer nodig om meerdere apparaten afzonderlijk in te schakelen, te selecteren en in te stellen. De gebruiker hoeft alleen maar op de Play- of Guide-toets op de afstandsbediening van de recorder te drukken, en de TV wordt ingeschakeld en selecteert de recorder als primaire bron. Na het kijken hoeft de gebruiker alleen maar de televisie uit te zetten met de bijbehorende afstandsbediening om automatisch de HDD/DVD-recorder zelf en andere via HDMI aangesloten componenten van de installatie uit te zetten.

Tuner
Binnen de serie HDD/DVD-recorders zijn de HX-modellen voorzien van een standaard analoge tuner, terwijl het HXD-model tevens is uitgerust met een geïntegreerde DVB-T digitale tuner. Dit betekent dat gebruikers ongecodeerde ("free-to-air") digitale televisie kunnen bekijken en opnemen, en optioneel zelfs meer kanalen in landen waar deze beschikbaar zijn dankzij de Common Interface-sleuf die toegang tot betaaltelevisiediensten mogelijk maakt.

Recente artikelen

Laatste reacties

Dva  |  09-04-2007

aan een digitale tuner hebben we in Vlaanderen in telenetgebied niets. Die scrambelen al hun kanalen, ook de vrije (what's in a word) open kanalen. Telenet laat...
Lees meer >

mark9534  |  06-04-2007

Hebben de HXD modellen dan ook de mogelijkheid om twee verschillende programma's tegelijkgertijd op te nemen? Omdat deze dan een analoge en een digitale tuner h...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina