Sony: Monthy Python's Life of Brian en Ringers

Monty Python: Life of Brian
“Always look at the bright side of life”

Begin jaren zeventig werkten John Cleese, Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones, Terry Gilliam en Graham Chapman samen aan een legendarische tv-serie waarin de absurde Engelse humor hoogtij vierde. In vaak surrealistische sketches namen ze de maatschappij op de korrel. Hun satire kreeg nog meer bijval na het maken van enkele speelfilms die een uniek genre op zich vertegenwoordigen.

De derde officiële film van het voltallige Monty Python team is een karikatuur op het leven van Jezus Christus. Brian, gespeeld door Graham Chapman, wordt geboren in de stal nààst die waar Christus ter wereld kwam. Na allerhande misverstanden en anachronismen wordt hij tot Messias uitgeroepen. Al zijn woorden en daden worden verheven tot wonderen en al snel heeft hij zelfs volgelingen... geheel tegen zijn zin!

De rest van zijn leven verloopt gelijk aan dat van J.C. en hij eindigt dan ook aan het kruis terwijl hij de onvergetelijke woorden zingt “Always look at the bright side of life”!

Wie zin heeft in een avondje onversneden absurde Britse Humor zal met volle teugen kunnen genieten van dit Monty Python meesterwerk.

Extra’s op DVD:
Documentaire: "The Pythons"
Bioscooptrailer
Promotietrailers: "8 Crazy Nights", "I Spy", "Mr. Deeds" en "Monty Python and the Holy Grail"

Release datum DVD (koop): 8 december 2005


Ringers Lord of the Fans
Het fenomeen ‘In de ban van de ring’, op originele wijze onderzocht

Sony Pictures Home Entertainment nodigt in deze documentaire iedereen uit om een uitstap te maken naar ‘Middle Earth’ voor een persoonlijke introductie in de mythologie van the Lord of the Rings door niemand minder dan Merry alias Dominic Monaghan!

In een anderhalf uur durende documentaire onderzoekt regisseur Carlene Cordova, in samenwerking met de bekende fansite « TheOneRing.net », de onvoorstelbare invloed van Tolkiens boek « In de Ban van de Ring » op de populaire cultuur van de laatste 50 jaar! Iedereen, zowel kenners, fans, critici als leken zijn het erover eens dat RINGERS het meest onderhoudende, verstaanbare en informatieve filmdocument is, dat gemaakt werd over de impact van Tolkien en zijn boeiende fantasiewereld.

Dominic Monaghan is de verteller die ons achter de schermen van the Lord of the Rings laat kijken, en aantoont hoeveel kunstenaars zich hierdoor lieten inspireren. Verzameld onder de noemer « RINGERS » komen verschillende generaties muzikanten, filmmakers, professoren, acteurs en auteurs aan bod. Zowel Peter Jackson als Elijah Wood, Viggo Mortensen, Ian McKellen, Sean Astin als David Carradine worden geïnterviewd. Ringers bewijst hoe een literair meesterwerk door de jaren heen miljoenen mensen kan raken. De film zelf is een genre op zich geworden met unieke beelden, ondersteund door een dynamische rock-score en cut-out animatiefilmpjes à la Terry Gilliams. Wie zich min of meer gepassioneerd aangesproken voelt door het boek of de film, moet deze documentaire zien om de impact rond de verwondering van deze fantasiewereld beter te begrijpen... een cultklassieker !

Extra op DVD
Audiocommentaar van de filmmakers
Verwijderde scènes
Memorable Confessionals: “Colin’, “Bailey”, “Gandalf’s Jealous Younger Brother”, “I’m like Bill the Pony”, “Falling in love with Frodo” en “Joseph’s Surprise”
Documentaires: “Rock & Ringers”, “The Ring Comes Full Circle”
Fotogalerie

Release datum DVD (koop): 1 december 2005
Genre: Documentaire
Regisseur: CARLENE CORDOVA
Cast: DOMINIC MONAGHAN (Lord of the Rings)

Recente artikelen

Laatste reacties

Sneaker  |  28-11-2005

Monty Python: Life of Brian heb ik nog niet. Dus dan alleen deze voor een mooie prijs.
Lees meer >

Tim k  |  26-11-2005

De extra's zijn dezelfde als de eerdere uitgave. Is die docu de moeite waard en weet je hoelang hij ongeveer duurt? De documentaire duurt 50 minuten. En ...
Lees meer >

deweb  |  26-11-2005

Ringers komt naar ons toe. Heel mooi, want het schijnt een hele goede documentaire te zijn waar trouwens ook Nederlanders aan hebben meegewerkt. Grt. Deweb
Lees meer >

robvanknegsel  |  25-11-2005

De extra's zijn dezelfde als de eerdere uitgave. Is die docu de moeite waard en weet je hoelang hij ongeveer duurt? De documentaire duurt 50 minuten. En ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina