Sony Pictures Home Entertainment DVD en Blu-ray Disc releases voor februari 2009

Sony Pictures Home Entertainment DVD en Blu-ray Disc releases voor februari

Gandhi

Hij veranderde de wereld voorgoed

Hollywood maakt zich weer op voor het hoogtepunt van het jaar. Op 22 februari vindt de 81ste Oscaruitreiking plaats en zullen de beste prestaties uit het filmlandschap van het voorbije jaar bekroond worden. Naar aanleiding van dit grootse feest brengt Sony Pictures Home Entertainment een van zijn grootste klassiekers uit op Blu-ray Disc. Vanaf 19 februari is het epos Gandhi verkrijgbaar in high definition.

Regisseur Lord Richard Attenborough mocht voor zijn meesterwerk maar liefst 8 Oscars in ontvangst nemen, inclusief die van ‘Beste Regisseur’ en ‘Beste Film’. Als er een film het Must Have-label verdient, is het wel deze met een schitterende, Oscarwinnende Ben Kingsley in de hoofdrol. Gandhi is een echt David vs. Goliath-verhaal. Eén opmerkelijke man slaagde erin om een wereldmacht te verslaan en 350 miljoen mensen te bevrijden.

De film vertelt de geschiedenis van Mahatma Gandhi, één van de meest monumentale persoonlijkheden van de vorige eeuw. Hij begon zijn loopbaan als jurist en werd na een jarenlange strijd voor zijn idealen een moderne Messias, wiens passief verzet leidde tot het eind van de Engelse koloniale overheersing in India. Zijn doel was vrijheid, zijn strategie was vrede en zijn wapen was zijn menselijkheid. Zijn naam staat synoniem voor een levenshouding die de geschiedenis voorgoed heeft gewijzigd en nog steeds een inspiratiebron is voor miljoenen mensen. Gandhi is een meesterlijke vertolking van een groots epos.

Genre: Drama
Regisseur: Richard Attenborough (A Bridge Too Far, Chaplin)
Acteur: Ben Kingsley (Schindler’s List)
Acteur: Candice Bergen (“Murphy Brown”, Starting Over)
Acteur: Martin Sheen (Apocalypse Now, The Departed)

Productinformatie
Release Blu-ray Disc
KOOP: 19 februari 2009

Extra op Blu-ray Disc
 “Gandhi’s Legacy” – kom alles te weten over Gandhi in woord en beeld tijdens het spelen van de film
 Audiocommentaar van regisseur Richard Attenborough
 Negen documentaires over Gandhi en het maken van de film
 Nieuwe interviews met Ben Kingsley en Richard Attenborough
 Originele nieuwsuitzendingen
 Fotogalerij


Resident Evil: Degeneration

Unieke CGI animatiefilm gebaseerd op populaire gamefranchise

Albert Wesker, Chris Redfield en Jill Valentine zijn slechts enkele namen die veel gamers een warm hart toedragen. Dagenlang hebben zij met hen lugubere landhuizen, smerige laboratoria en duistere dorpen doorgespit om de duivelse organisatie Umbrella te stoppen. In de nieuwe CGI animatiefilm van Sony Pictures Home Entertainment - Resident Evil: Degeneration - gaan Claire Redfield en Leon S. Kennedy, het duo uit de Resident Evil 2 game, de strijd aan met agressieve zombies, bloeddorstige honden en andere angstaanjagende gedrochten. Ga compleet op in het bloederigste avontuur dat beschikbaar is op DVD en Blu-ray Disc. Daarnaast ook goed nieuws voor hen die de controller écht niet opzij kunnen leggen: Resident Evil 5 komt eraan!

Resident Evil: Degeneration (CGI animatiefilm)
Een passagiersvliegtuig stort neer. Alle inzittenden veranderen spontaan in bloeddorstige zombies. Leon S. Kennedy en Claire Redfield komen elkaar bij toeval tegen op de luchthaven die hermetisch afgesloten wordt om een nieuwe uitbraak van het monsterachtige G-virus te voorkomen. In de bekende stijl van Resident Evil is het duo klaar om te strijden tegen de meest verschrikkelijke monsters. Ze doen er alles aan om te voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt.

Veel mensen slapen vanaf 5 februari met een oog open, want dat is de dag dat Resident Evil: Degeneration verkrijgbaar is op DVD en Blu-ray Disc. Van game tot film Resident Evil zette de gamewereld in 1995 op zijn kop door spelers over de hele wereld de stuipen op het lijf te jagen in een compleet nieuwe game-ervaring. Nu, bijna 14 jaar later, is de gamereeks nog steeds zeer populair. Zo zijn er van Resident Evil 4 meer dan 50.000 stuks verkocht in de Benelux en wordt er reikhalzend uitgekeken naar deel 5.

Genre: Animatie
Regisseur: Makoto Kamiya
Stem “Claire Redfield”: Alyson Court
Stem “Leon S. Kennedy”: Paul Mercier
Stem “Angela Miller”: Laura Bailey

Resident Evil 5
In Resident Evil 5 heb je een oude bekende onder de knoppen. Chris Redfield is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een ongeluk in de woestijn te onderzoeken. Dit voorjaar kun je je dus uren vermaken met Resident Evil, zowel met de DVD/Blu-ray Disc als met deze grootse game. Capcom brengt Resident Evil 5 op 13 maart 2009 uit op Xbox 360, PLAYSTATION®3 en PC.

Productinformatie:
Release DVD KOOP: 5 februari 2009
Release Blu-ray Disc KOOP: 5 februari 2009
Release DVD HUUR: 6 januari 2009

Extra’s op DVD/Blu-ray Disc:
 Documentaire: The Generation of Degeneration
 Fotogalerijen: Karakterprofielen
 Bloopers
 Faux Leon Interview
 Resident Evil Trailers
 Trailers Bonus op Blu-ray Disc:
 3 Picture In Picture Streams: Storyboards, Animatics en Motion Capture
 1 Graphic In Picture Trivia Track


Step Brothers

One big happy family…

Het succesteam van Talladega Nights is weer herenigd! Producer Judd Apatow (The 40 Year Old Virgin, Knocked Up) en regisseur Adam McKay (Anchorman) hebben de handen opnieuw ineen geslagen en hebben met Step Brothers een hilarische slapstick comedy opgeleverd. Ook het duo Will Ferrell en John C. Reilly is weer van de partij. Beide acteurs zijn langzaam uitgegroeid tot iconen van dit genre en brengen het beste in elkaar naar boven... of is het in deze film juist het slechtste?

Brennan Huff (Will Ferrell) en Dale Doback (John C. Reilly) zijn 2 werkloze mannen van middelbare leeftijd. Wanneer hun ouders met elkaar trouwen, worden Brennan en Dale ineens stiefbroers die tegen wil en dank moeten samenwonen. De twee kunnen elkaar niet uitstaan en zetten het hele huishouden op stelten. Hoe meer tijd ze echter samen doorbrengen, hoe meer ze met elkaar gemeen blijken te hebben. Maar of dat genoeg is om de vrede in huis te bewaren, is maar de vraag...

De comedy liefhebbers worden verwend met deze release. Er komt zowel op DVD als op Blu-ray Disc een extended en unrated versie van Step Brothers te staan. Bovendien bevatten beide discs heel wat extra’s die nog meer op de lachspieren zullen werken. Een absolute aanrader voor wat ‘family bonding’!

Genre: Komedie
Regisseur: Adam McKay
Acteur: Will Ferrell (The Producers, Stranger than Fiction)
Acteur: John C. Reilly (Gangs of New York, Walk Hard: The Dewey Cox Story)
Acteur: Mary Steenburgen (Back To The Future, Wish You Were Dead)

Productinformatie
Release DVD KOOP: 19 februari 2009
Release DVD HUUR: 3 februari 2009
Release Blu-ray Disc KOOP: 19 februari 2009

Extra op DVD/Blu-ray Disc
 Step Brothers UNRATED version (101 min.)
 Audiocommentaar bij de originele en de unrated versie van Will Ferrell, John C. Reilly, Adam McKay, Baron Davis met muziek van Jon Brion
 Verwijderde scènes
 Documentaires: “Line-O-Rama” en “Dale vs. Brennan”
 Bloopers
 Videoclip: “Boats ‘N Hoes”


Street Fighter

Uiterst succesvolle gameverfilming voor het eerst op Blu-ray Disc Begin jaren ’90 waren de parken leeg en vele straten verlaten. Alle jongeren waren dagenlang in de speelhal te vinden met slechts één doel: de ultieme gevechtskampioen worden! Vandaag de dag zijn de Street Fighter games nog steeds waanzinnig populair wat blijkt uit het feit dat in februari het langverwachte vierde deel verschijnt. Sony Pictures Home Entertainment warmt je alvast op en brengt op 19 februari de gelijknamige film uit op DVD en Blu-ray Disc.

Dictator Bison heeft zijn zinnen gezet op een vierde rijk. Om zijn doel te bereiken gijzelt hij de afgezanten van de Veiligheidsraad. In ruil voor 20 miljard dollar zal hij hun leven sparen. Kolonel Guile maakt op zijn eigen manier een einde aan de waanzinnige plannen van de dictator. Hij heeft 72 uur om de gijzelaars te bevrijden maar daarvoor moet hij ze eerst vinden en krijgt hierbij hulp van de mooie Britse geheim agente Cammy. Street Fighter is één van de meest succesvolle videogames aller tijden.

De film volgt het verhaal van de oorspronkelijke game, boordevol actie en met een cast om van te watertanden. Naast spierbundel Jean-Claude van Damme is namelijk niemand minder dan popprinses Kylie Minogue te zien als geheim agente Cammy. Verder is de film een ode aan acteur Raul Julia, dictator Bison in de film, die kort na de opnames van Street Fighter overleed .

Genre: Actie Regisseur: Steven de Souza (Die Hard, Beverly Hills Cop III)
Acteur: Jean-Claude Van Damme (Knock Off, Timecop)
Acteur: Kylie Minogue (Neighbours, Moulin Rouge!)
Acteur: Raul Julia (The Addams Family, Tequila Sunrise)

Productinformatie:
Release DVD KOOP: 19 februari 2009
Release Blu-ray Disc KOOP: 19 februari 2009

Extra’s op DVD/Blu-ray Disc:
 Audiocommentaar van schrijver/regisseur Steven de Souza
 Street Fighter IV game trailer
 Het maken van Street Fighter
 Fotogalerij
 Verwijderde scènes
 Trailers


Donnie Brasco

Johnny Depp en Al Pacino begeven zich in de New Yorkse onderwereld

In 1978 voerde de Amerikaanse regering een heftige oorlog tegen de georganiseerde misdaad. Eén man bleef achter in vijandelijk gebied: FBI agent Joe Pistone. Sony Pictures Home Entertainment brengt op 26 februari de extra lange Extended Cut van de zenuwslopende thriller Donnie Brasco voor het eerst uit op DVD en Blu-ray Disc. In deze speciale uitgave, met meer dan 20 minuten aan nog nooit vertoonde scènes, zien we Johnny Depp en Al Pacino wederom schitteren in deze door critici geprezen film.

Om te infiltreren in de New Yorkse maffia neemt FBI agent Joe Pistone de identiteit aan van gangster Donnie Brasco. Om sneller tot de hechte maffiastructuur door te dringen sluit hij vriendschap met Lefty Rugiero, een oude, gedesillusioneerde rot in het vak. Brasco begint zich, naarmate de maanden verstrijken, steeds meer thuis te voelen in de onderwereld en bij zijn maten van de maffia. Als hij uiteindelijk begint te vervreemden van de FBI en zijn gezin, besluiten zijn superieuren hem terug te halen. Dit kan natuurlijk niet zonder gevolgen blijven.

Donnie Brasco is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Naast schitterende beelden en het karakteristieke geluid van de jaren ‘70 is op deze release van Sony Pictures Home Entertainment veel extra materiaal te vinden. Behalve 21 minuten film dat op het witte doek niet te zien was, bevat de schijf ook een documentaire over de échte Joe Pistone.

Genre: Thriller, drama
Regisseur: Mike Newell (Harry Potter and the Goblet of Fire)
Acteur: Al Pacino (The Godfather, Scarface, Scent of a Woman)
Acteur: Johnny Depp (Pirates of the Caribbean, Edward Scissorhands)
Acteur: Michael Madsen (Reservoir Dogs, Sin City, Kill Bill)

Productinformatie
Release DVD KOOP: 26 februari 2009
Release Blu-ray KOOP: 26 februari 2009

Extra op DVD/Blu-ray Disc
 Documentaires: “Donnie Brasco: Out From The Shadows”, “Original Featurette”
 Fotogalerij
 Trailers

Recente artikelen

Laatste reacties

Dennis Kuijper  |  06-03-2009

Resident Evil: Degenreation Donnie Brasco
Lees meer >

The Gr8oNe  |  27-02-2009

Dacht ik schaf Donnie Brasco opnieuw aan op dvd, blijkt deze dus alleen een Stereo track te hebben, dus maar de bluray meegenomen voor 24,99, erg veel voor een ...
Lees meer >

Martin van Tuijl  |  16-02-2009

Donnie Brasco
Lees meer >

Peter Neefs  |  16-02-2009

Streetfighter en Donnie Brasco (ter vervanging van de oude Indies-uitgave) komen er zeker in. Resident Evil misschien ook wel eens een keertje...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina