Steven Spielberg, meesterverteller - themaprogramma in EYE van 8 juli - 31 augustus

Steven Spielberg Meesterverteller

8 juli tot en met 31 augustus 2016 in Eye

EYE presenteert deze zomer een overzicht van het werk van de succesvolste regisseur aller tijden. Op het programma staan twintig gezichtsbepalende films uit Spielbergs rijke carrière. Ook is een selectie te zien van twaalf films waarin onder meer de invloed van Spielberg als producent zichtbaar wordt. En natuurlijk zijn nieuwe film De GVR (vanaf 21 juli).

Onderdeel van het programma zijn de onderstaande specials:

Openingsavond: E.T. en Menno Meyjes
De Nederlandse scenarist en regisseur Menno Meyjes verzorgt de opening van het Spielberg-programma. Meyjes ontving een Oscar- en BAFTA-nominatie voor het scenario van Spielbergs The Color Purple, schreef met Tom Stoppard het scenario van Empire of the Sun en samen met George Lucas het scenario voor Indiana Jones and the Last Crusade.
Vrijdag 8 jul, 20.00. Kaarten €12,50 p/p.

Première The BFG
Gedurende het retrospectief is ook de nieuwe film van Spielberg, The BFG, te zien, zowel in de Nederlands gesproken als originele versie. De film is gebaseerd op het boek van Roald Dahl (De GVR). Dagelijks van 21 jul t/m 31 aug.

Marathonvoorstelling Back to the Future + Indiana Jones
Voor verstokte fans en nieuwsgierige Spielberg-nieuwkomers organiseren we een aantal marathonvoorstellingen van de eerste drie Indiana Jones-films en de Back to the Future-trilogie.
21 jul, 16.00 - Raiders o/t Lost Ark | 19.00 Temple of Doom | 21.30 The Last Crusade
11 aug, 16.30 - Back to the Future | 19.00 part II | 21.15 part III

E.T. – Nederlands gesproken
Voor kinderen zijn er speciale voorstellingen van E.T. the Extra-Terrestrial in een unieke, Nederlands gesproken versie.
17 jul, 13.00 + 6 aug, 13.30

(The) War of the Worlds
Er is een double-bill van The War of the Worlds (1953) van Byron Haskin en War of the Worlds (2005) van Steven Spielberg.
22 jul, 19.30 The War of the Worlds + 21.30 War of the Worlds

Duel met live soundtrack door Coparck
Van Duel (1971) is een speciale vertoning met een live soundtrack door Coparck. Martin Koolhoven: "Misschien is Duel wel de film die het pure talent van Spielberg het meest duidelijk laat zien. Het is ongelofelijk wat hij op zijn 25e al kon, en dat met nauwelijks budget en slechts twee weken draaitijd." 28 aug, 19.00, tickets €12,50 p/p.

Schindler’s List
De film wordt voorafgegaan door een lezing van 20 minuten door Emile Schrijver, directeur Joods Historisch Museum en (ovb) Annemiek Gringold, conservator Sjoa Joods Historisch Museum, 21 aug, 19.00.

Voor het volledig programma en de aanvangstijden kun je terecht op de website van Eye.

Eye Film logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina