Succesvolste muzikale biopic Straight Outta Compton vanaf 20 januari op DVD & Blu-ray

HUN GROEP DEFINIEERDE EEN GENERATIE.
HUN STEM KLINKT IN DEZE FILM RELEVANTER DAN OOIT.

STRAIGHT OUTTA COMPTON

UNRATED DIRECTOR’S CUT

OP BLU-RAY & DVD VANAF 20 JANUARI 2016

Straight Outta Compton DVD & Blu ray

Ooit gold N.W.A. als ‘s werelds gevaarlijkste groep. Met furieuze precisie smeedde het rapcollectief zijn woede en frustraties om tot het krachtigste wapen dat je je kunt voorstellen: hun muziek. Straight Outta Compton: Unrated Director’s Cut dompelt fans onder in de opzwepende lyrics en unieke sound van N.W.A., een groep die genadeloos de waarheid blootlegde over hoe het er in de “hood” echt aan toeging. De sociale revolutie die ze op gang brachten, zindert nog steeds na. De cultureel relevante en explosief onderhoudende biopic is vanaf 20 januari 2016 verkrijgbaar op Blu-ray en DVD, via Universal Pictures Benelux. De Blu-ray-versie bevat onder meer de exclusieve Unrated Director’s Cut die maar liefst 20 extra minuten toevoegt aan het verhaal van N.W.A. Regisseur F. Gary Gray (The Italian Job, Friday) vertelt in Straight Outta Compton het ware verhaal van vijf jonge rebellen uit South Central Los Angeles die, enkel gewapend met hun lyrics en rauwe talent, verzet boden tegen de autoriteiten die hen onder de duim probeerden te houden.

Met een “certified fresh” monsterscore van 89% op Rotten Tomatoes en persquotes als “een opwindend stuk hiphopgeschiedenis dat nu relevanter dan ooit blijkt,” (Peter Travers, Rolling Stone), scoorde Straight Outta Compton bij zijn entree in de bioscopen meteen de grootste R-rated augustusrecette aller tijden. Het is, met 60 miljoen dollar tijdens het openingsweekend alleen al en een totaalopbrengst van meer dan 200 miljoen dollar wereldwijd meteen ook de succesvolste muzikale biopic ooit. Om de opmars van ‘s werelds beruchtste groep te schetsen, introduceert Straight Outta Compton een relatief onbekende, maar zeer getalenteerde cast die bestaat uit O’Shea Jackson Jr. (die zijn eigen vader, Ice Cube, vertolkt!), Corey Hawkins (Dr. Dre), Jason Mitchell (wijlen Eazy-E), Neil Brown, Jr. (DJ Yella) en Aldis Hodge (MC Ren). De groepsleden van N.W.A. worden bijgestaan door Golden Globe-winnaar Paul Giamatti (HBO’s John Adams), die de manager van de groep speelt.

Synopsis
STRAIGHT OUTTA COMPTON vertelt het waargebeurde verhaal van de hip-hop groep N.W.A., gevormd door Dr. Dre, Ice Cube, Easy E, DJ Yella en MC Ren. In 1987 gebruikten vijf jonge mannen openhartige teksten en hardcore beats om hun frustraties en woede over hun leven in één van de mee st gevaarlijke buurten van Amerika te uiten. Met hun muziek, attitude en talent vochten ze tegen de autoriteiten die hen onder de duim wilden houden. In hun teksten vertelden ze de waarheid over het leven in de hood en begonnen ze een sociale revolutie die nog steeds invloed heeft op de hedendaagse samenleving.

Cast: O’Shea Jackson, Jr., Corey Hawkins, Jason Mitchell, Neil Brown, Jr., Aldis Hodge, Paul Giamatti
Regie: F. Gary Gray

Technische informatie Blu-ray
Aspect Ratio: Widescreen 2.40:1
Kijkwijzer: 12+ geweld, grof taalgebruik, discriminatie, drugs- en/ of alcoholgebruik
Ondertiteling: English SDH, Dutch, French, Danish, German, Finnish, Norwegian, Swedish
Audio: DTS HD Master 5.1: English - DTS Digital Surround 5.1: French, German
Speelduur: 147 minuten (bioscoopversie) / 167 minuten (unrated director’s cut)
BONUSMATERIAAL BLU-RAY
* Making of SOC: The Origins 3:47
De originele leden van NWA praten over de begindagen van NWA en hun eerste doorbraak
* Making of SOC: Becoming NWA 8:21
De cast en crew praten over het proces om de band, hun opnamesessies en optredens te laten herleven
* Making of SOC: The Streets 6:33
De cast en crew praten over het laten herleven van Compton in de jaren ’80, zoals de stormram van de politie en de lowridercultuur .
* Making of SOC: Director's Journey 3:19
Ice Cube, Dr. Dre en F. Gary Gray praten over het doen herleven van de rellen in L.A. en de verontrustende tijden die Compton in de jaren ’80 doormaakte.
* Making of SOC: Performing F*** Tha Police 5:17
De originele leden van NWA praten over de verrassende impact van hun nummer F*** Tha Police en de relevantie van het nummer vandaag. We werpen ook een blik op hoe de scène met het nummer tot stand kwam.
* Making of SOC: Impact 1:38
De originele leden van NWA blikken terug op hun ervaringen en praten over de impact van hun muziek
* Deleted Scenes 7:27
Eazy stapt binnen bij Ruthless, NWA Concert, Begrafenis, Nicole stapt het Stadhuis binnen, Nicole en Dre in de gevangenis, Dre komt vrij, Dre krijgt een telefoontje

Technische informatie DVD
Aspect Ratio: Anamorphic Widescreen, 2.40:1
Kijkwijzer: 12+ geweld, grof taalgebruik, discriminatie, drugs- en/ of alcoholgebruik
Ondertiteling: English SDH, Dutch, French, Castilian Spanish, Danish, German, Finnish, Icelandic, Italian,
Norwegian, Portuguese, Swedish, Turkish, Hindi, Arabic
Audio: Dolby Digital 5.1: English, French, Castilian Spanish, German, Italian
Speelduur: 147 minuten
BONUSMATERIAAL DVD
* Making of SOC: The Origins 3:47
* Making of SOC: Becoming NWA 8:21
* Making of SOC: Impact 1:38

Universal Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina