TDM Entertainment brengt drie releases uit op DVD en Blu-ray Disc

TDM Entertainment


Met het Nederlands Filmfestival in Utrecht voor de deur zijn alle ogen extra gericht op film en televisie producties van eigen bodem. TDM Entertainment brengt twee prachtige DVD boxen uit met vaderlands product: de serie Tijl Uilenspiegel en een DVD box met boekverfilmingen van Simon Vestdijk. Eind september komt een nieuwe DVD uit van Stephen Hawking, de eigenzinnige natuurkundige, kosmoloog en wiskundige die bekend is van Discovery Channel. In februari 2013 wordt bovendien een box van Stephen Hawking verwacht. Hieronder een overzicht.

Tijl Uilenspiegel – 3 DVD box

Tijl Uilenspiegel 3DVD boxWie kent Tijl Uilenspiegel niet? De grapjas die met zijn slimmigheden zoveel mensen voor schut zet. Deze film is het originele televisiedrama over de  Vlaamse volksheld Tijl Uilenspiegel, gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1867 van de Vlaamse schrijver Charles de Coster. De serie is in 1973 onder de titel Uilenspiegel in vier delen uitgezonden bij de AVRO.

Het verhaal speelt zich af in de 16e eeuw tijdens de 80-jarige oorlog in Vlaanderen.  Tijl (Wim van der Grijn) is een vrolijke jongen die van de ene hilarische situatie in de andere belandt met zijn vriend ‘Lamme Goedzak’ (Rudi Falkenhagen) en zijn vriendin ‘Nele’ (Willeke Alberti).  Als zijn vader overlijdt start Tijl zijn spannende verzet tegen de Spaanse overheerser.

Regie: Walter van der Kamp.
De ware sterrencast bestaat uit onder meer Ko van Dijk, Jules Croiset, Willeke Alberti, Jeroen Krabbé, Kitty Courbois,  Anne-Wil Blankers,  Rudi Falkenhagen, Jan Blaaser, Pleuni Touw, Lex van Delden en Wim Van Der Grijn.

Over Tijl Uilenspiegel
Tijl Uilenspiegel is een personage uit onder meer de Nederlands-Duitse folklore. Volgens de sage was Uilenspiegel een deugniet die vrij als een vogel in de zestiende eeuw door de Nederlanden en Duitsland trok en iedereen voor de gek hield met zijn idiote streken.
Rondom Tijl Uilenspiegel zijn films, televisieseries, strips en theatervoorstellingen gemaakt.
Willy Vandersteen maakte maar liefst twee stripalbums rond Tijl Uilenspiegel. De theaterversie van Hugo Claus in 1965 is één van de bekendste bewerkingen van de Uilenspiegel-sage. In 2003 werd door Opus One de musical Tijl Uilenspiegel opgevoerd met Marjolein Teepen en Roberto de Groot, die voor hun acteerprestaties in 2003 beiden een John Kraaijkamp Musical Award wonnen.

Consumentenadviesprijs: EUR 24,99

Simon Vestdijk – 3 DVD box

Simon Vestdijk boxDeze 3 DVD box biedt verfilmingen van drie meesterwerken van de schrijver Simon Vestdijk (1898-1971), die in zijn carrière zo’n 200 boeken schreef. Vestdijk wordt gezien als één van Nederlands grootste schrijvers  en werd zelfs benoemd tot Officier in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Ivoren Wachters met o.a. Carice van Houten en Joop Doderer, De Ziener met o.a. Carine Crutzen en Porgy Franssen en Het Glinsterend Pantser met o.a. Gijs Scholten van Asschat en Thom Hoffman werden verfilmd ter gelegenheid van Vestdijks 100e geboortedag in 1998.

In Ivoren Wachters haalt de 19-jarige Philip het bloed onder de nagels van zijn Nederlandse leraar Frits vandaan. Frits beledigt op zijn beurt Philip over diens slechte gebit en vanaf dat moment volgen een aantal bizarre gebeurtenissen…….
Een prachtige verfilming door Dana Nechushtan met o.a. Stijn Westenend, Roef Ragas, Gwen Eckhaus, Cees Geel, Elvira Out, Joop Doderer en Carice van Houten.
Script: Theo Nijland en Simon Vestdijk

Volgens Vestijk zelf is De Ziener één van zijn beste romans. Hij schreef dan ook zelf het script voor de verfilming waarvoor Gerrit van Elst de regie voerde. 
Pieter Le Roy is fervent postzegelverzamelaar en in zijn vrije tijd begluurt hij vrijende paartjes. Zijn nieuwe huurster, een lerares Frans, ontvangt wekelijks een leerling. Om hen te manipuleren, stuurt hij een roddel de wereld in over een vermeende relatie. Dit brengt hen inderdaad nader tot elkaar….
In de hoofdrollen o.a.: Porgy Franssen, Carine Crutzen, Gijs Naber, Elizabeth Hoytink en Liz Snoyink.

Het Glinsterend Pantser is een bloedstollend verhaal over een auteur die gefascineerd raakt door zijn oude jeugdvriend Victor, die inmiddels een gevierd dirigent is. Victor verleidt vele vrouwen door zijn uitstraling en prachtige muziek. De auteur besluit een boek over hem te schrijven, maar gaat daarin tot het uiterste om Victor uit zijn tent te lokken.…..
Met Thom Hoffman in de glorieuze rol van Victor. Naast Hoffman spelen Victor Löw, Tamar van den Broek, Loes Wouterson en Ricky Koole hoofdrollen.
Regie: Maarten Treurniet. Script: Jan Blokker en Simon Vestdijk.

Consumentenadviesprijs: EUR 29,99

Stephen Hawking’s Grand Design – DVD en Blu-ray Disc
Stephen Hawking's Grand Design

In de ruim 2 uur durende documentaire geeft hij zijn visie op de meeste prangende kwesties. Ook geeft hij antwoord op vragen als ‘Wat is nu daadwerkelijk de zin van het leven?’ en ‘Waarom bestaat het universum?’
De beelden en animaties op de DVD zijn wonderlijk, prachtig en zeer indrukwekkend!
Na meer dan 40 jaar onderzoek, een aantal recente observaties en spraakmakende doorbraken deelt Hawking zijn theorie met de kijker. De diepste geheimen van het universum openbaart hij op spectaculaire wijze. Stephen Hawking’s Grand Design biedt je diepgaande, prachtige en opwindende onthullingen die jouw kijk op onze wereld voor altijd zal veranderen!

Consumentenadviesprijs: EUR 19,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina