The Exorcism - vanaf 8 augustus in de bioscoop

 

PERSBERICHT
4 juli 2024

The Exorcism
Vanaf 8 augustus in de bioscoop

Searchers kondigt met trots aan dat de spannende horrorfilm The Exorcism, met Russell Crowe in de hoofdrol, vanaf 8 augustus in de bioscoop te zien is. Acteur Anthony Muller (gespeeld door Crowe) probeert als filmacteur wanhopig een comeback te maken. Wanneer hij de rol van een priester met beide handen aangrijpt, wordt hij geconfronteerd met zijn fragiele psychische gesteldheid. Echter lijkt dat niet het enige te zijn dat hem in de weg staat. 

Cast
De hoofdrol in The Exorcism wordt gespeeld door Russel Crowe. Na rollen in diverse tv-series speelde Crowe zijn eerste rol op het witte doek in 1990 als luitenant Corbett in Blood Oath. Hij brak internationaal door met zijn rol in L.A. Confidential (1997) en verwierf vervolgens wereldfaam met zijn Oscar-winnende rol als Maximus Decimus Meridius in Gladiator (2000). Crowe heeft een indrukwekkende reeks films op zijn naam staan, waaronder A Beautiful Mind (2001en Master and Commander: The Far Side of the World (2003). Andere hoofdrollen in The Exorcism worden gespeeld door Ryan Simpkins (A Single ManEdge of Everything) en Sam Worthington (AvatarFractured).

Synopsis
Wanhopig om een comeback te maken, duikt de gekwelde acteur Anthony Miller (Russell Crowe) met volle overtuiging in zijn rol als priester in een horrorfilm. Al snel neemt zijn fragiele psychische gesteldheid echter de overhand. Ongerust over zijn verontrustende gedrag zoekt zijn dochter Lee naar verklaringen: is haar vader teruggevallen in oude verslavingen, of is er iets onheilspellenders aan de hand? Van de makers achter Halloween (2018) en de Scream-franchise, met Academy Award-winnaar Russell Crowe in een nieuwe angstaanjagende hoofdrol.

Aankomende releases van Searchers:

Femme – release 11 juli
Regie: Sam H. Freeman en Ng Choon Ping | Cast: Nathan Stewart-Jarrett, George MacKay

Un p'tit truc en plus – release 1 augustus
Regie: Victor Artus Solaro | Cast: Clovis Cornillac, Alice Belaïdi, Artus, Marc Riso

Babes – release 8 augustus
Regie: Pamela Adlon | Cast: Ilana Glazer, Michelle Buteau, Hassan Minhaj, John Carroll Lynch, Oliver Platt, Stephan James 

Widow Clicquot – release 22 augustus
Regie: Thomas Napper | Cast: Haley Bennett, Tom Sturridge, Natasha O’Keeffe, Sam Riley, Leo Suter, Ben Miles

Een Schitterend Gebrek – release 12 september
Regie: Michiel van Erp | Cast: Dar Zuzovsky, Jonah Hauer-King, Sam Hazeldine en Maarten Heijmans

Firebrand – release 26 september
Regie: Karim Aïnouz | Cast: Alicia Vikander, Jude Law, Simon Russell Beale, Erin Doherty, Eddie Marsan, Sam Riley

Over Searchers

Sinds 2015 financiert en distribueert de onafhankelijke filmdistributeur Searchers internationale arthouse en commerciële films. Met vestigingen in Nederland en België bedient de distributeur de hele Benelux en behaalde successen met releases als Everything, Everywhere, Past Lives, Hardcore Never Dies, The Beekeeper en Dream Scenario. In 2024 staan onder meer Een Schitterend Gebrek en Lee gepland voor distributie. Voor meer informatie: www.thesearchers.be | Facebook | Instagram

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina