The Kite Runner vanaf 29 mei verkrijgbaar op DVD

The Kiterunner
Gebaseerd op de wereldbestseller ‘De Vliegeraar’

Een aangrijpend en onvergetelijk verhaal over vriendschap
Genomineerd voor een Oscar® en twee Golden Globes®
Vanaf 29 mei verkrijgbaar op DVD

Het wereldberoemde boek ‘De Vliegeraar’, waarvan alleen al in Nederland meer dan 1 miljoen exemplaren zijn verkocht, is begin dit jaar op intrigerende wijze tot leven gekomen op het witte doek. Een meeslepend en bijzonder emotioneel verhaal over vriendschap, verraad en verlossing in een land dat door oorlogen wordt verscheurd, is het resultaat.

Ook in de bioscoop is the Kite Runner een groot succes geworden, met een Nederlandse box office van meer dan € 4 miljoen. Op 29 mei a.s. verschijnt The Kite Runner op DVD.

Synopsis:
Amir en Hassan zijn beste vrienden die samen opgroeien in de hoofdstad van Afghanistan, nog voor het land door oorlogen wordt verscheurd. Als blijk van hun vriendschap kerft Amir in de granaatappelboom waar ze iedere dag onder zitten en Amir Hassan zijn verhalen voorleest: 'Amir en Hassan, de sultans van Kabul'. Maar sultans zijn ze alleen in hun fantasie: Amir behoort tot de bevoorrechte bevolkingsgroep en Hassan is zoon van een arme Hazara familie, in dienst bij Amir’s vader.

Wanneer Amir zijn trouwe vriend Hassan niet beschermt tegen een brute aanval komt het schuldgevoel van Amir tussen hun vriendschap te staan. Tijd om het goed te maken krijgt hij niet, want niet veel later vallen de Russen Afghanistan binnen en vluchten Amir en zijn vader het land uit, richting Amerika.

Amir’s passie voor schrijven heeft hij hier tot zijn beroep kunnen maken. Op het moment dat zijn eerste boek uitkomt, krijgt hij een alarmerend telefoontje van zijn oom, dat hem doet terugkeren naar zijn vaderland: het Afghanistan van de Taliban, dat door decennia van oorlogen is veranderd in een schrale woestenij waar angst regeert. Nadat hij een schokkend familiegeheim ontdekt, besluit hij terug te gaan naar de plek waar hij opgroeide en de fouten die hij heeft gemaakt met Hassan goed te maken. Een levensgevaarlijk en bloedstollend avontuur volgt.

Regisseur Marc Forster (van o.m. Finding Neverland) heeft voor de verfilming van The Kite Runner gekozen uit een gevarieerde internationale cast en crew met enkele opmerkelijke en niet-ervaren acteurs uit Afghanistan en Centraal-Azië.

Het bonusmateriaal van de DVD bestaat uit:
o Commentaar van regisseur Marc Forster, schrijver Khaled Hosseini en scenarioschrijver David Benioff
o Woorden van THE KITE RUNNER
o Beelden van THE KITE RUNNER
o Boodschap van Khaled Hosseini
o Bioscooptrailer

Releasedatum: 29 mei 2008
Consumentenadviesprijs: € 19,99
Speelduur: 127 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1. Surround

Recente artikelen

Laatste reacties

-Jaap-  |  01-05-2008

De Blu-ray zal denk ik later dit jaar wel komen.
Lees meer >

Mr. Incredible  |  01-05-2008

Helaas gemist in de bioscoop. Hoor er veel goede verhalen over, ben zeer benieuwd. Twijfel nog wel of het een blinde aanschaf wordt...
Lees meer >

Hugo R  |  30-04-2008

Zekere aanschaf voor mij
Lees meer >

Sneaker  |  30-04-2008

Hoor een hoop goede dingen over deze film. Komt er weleens een keertje in.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina