The Referees en Rachel, twee films op DVD van Twin Pics/Cineart

Twin Pics

Twin Pics presenteert i.s.m. Cinéart:


THE REFEREES

Releasedatum: 12 juli

coverHoe kunnen een paar seconden van een wedstrijd een familie compleet in de ban houden? Hoe gaan deze 'men in black' om met de beledigingen en bedreigingen van voetbalfans? 'The Referees' onthult de geheime levens van deze mannen achter de schermen van een groot voetbalevenement. De Britse Howard Webb, geselecteerd uit de beste scheidsrechters van Europa om tijdens de EK 2008 te fluiten, het zijn zinnen gezet op de finale. Een beslissing die hij maakt tegen het Poolse team en de bijbehorende repercussies gooien roet in het eten. Een heel land komt tegen hem in opstand. Zelfs de minister-president van Polen gaat zo ver dat hij zegt de avond van de wedstrijd 'iemand wilde vermoorden'. Mejuto, een Spaanse scheidsrechter, deelt Webb's droom om de finale te fluiten. Na jaren van inspanning komt ook hier een bitterzoet einde aan als zijn eigen thuisland kwalificeerd voor de finale. Vrienden en familie van de scheidsrechters leven met iedere wedstrijd tijdens het toernooi met hen mee, ieder op zijn eigen manier.


RACHEL

Releasedatum: 19 juli
cover

Haar naam was Rachel Corrie. Ze was 23. Ze ging naar Palestina met de gedachte dat haar Amerikaanse nationaliteit voldoende was om een doeltreffend menselijk schild te zijn om levens, olijfbomen, putten en huizen te redden. Maar op 16 maart 2003 werd Rachel in de Gazastrook verpletterd door een bulldozer. Zoals zoveel jonge mensen hield ze een reisdagboek bij in de vorm van emails naar haar familie en vrienden in de Verenigde Staten.
 
Op het ritme van de woorden van de jonge pacifiste stelt de film een onderzoek in naar deze dood door alle betrokken partijen aan het woord te laten. Ze legt tegenstrijdige versies van dezelfde gebeurtenis naast elkaar, observeert de plaats van het drama en onthult tal van onuitgegeven documenten.
Waarheid of leugen? Getuigenis of propaganda?

CINEART - DE COLLECTIE
Releasedatum: 5 juli

cover cover cover cover cover

5 NIEUWE TOP-TITELS IN DE COLLECTIE VAN CINEART PRIJSWINNENDE TITELS VOOR EEN SCHERPE PRIJS

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina