Thor: De legende van Walhalla (3D) vanaf 2 augustus in de bioscoop

THOR: De legende van Walhalla (3D) 

Een avontuurlijke IJslandse 3D animatiefilm, inmiddels aan meer dan 50 landen verkocht, 
waarin de overmoedige tiener Thor het, 
samen met een magisch wapen en een handjevol halfbakken goden, 
opneemt tegen een boze koningin en haar reuzenleger.

Vanaf 2 augustus 2012 in heel Nederland 
in zowel 2D als 3D te zien in de bioscoop




www.thor3ddefilm.nl 


Cabaretier/stand-up comedian Jandino Asporaat maakt zijn inspreekdebuut in de 3D animatie bioscoopfilm THOR: De legende van Walhalla, die vanaf 2 augustus in heel Nederland te zien is. Ook Patty Brard en Vajèn van den Bosch (Voice Kids) nemen hoofdrollen voor hun rekening. De avontuurlijke en komische film is een IJslandse productie, geregisseerd door Óskar Jònasson, naar een scenario van Fridrik Erlingsson, gebaseerd op eeuwenoude vertellingen. Speelduur: 83 minuten. De Nederlandse distributeur is Just Film Distribution.

Jandino Asporaat is Hamer, het machtigste wapen ter wereld, waarmee de jonge smid Thor het op kan nemen tegen Hel, de koningin van de onderwereld. Patty Brard is de moeder van Thor.  Zij is gek op haar zoon maar heeft niets op met zijn dromen naar heldendaden, roem en respect. Zij heeft hele andere plannen met hem. Vajèn van den Bosch is Thor’s beste vriendin Edda. 

Zegetocht over de wereld
THOR: de legende van Walhalla wordt in zeer veel landen in de bioscoop uitgebracht. Zo is de film in februari dit jaar met veel succes in Scandinavië in de bioscoop gelanceerd. In Duitsland is de film in de Paasvakantie door 20th Century Fox uitgebracht. 

Synopsis
Thor
 is een jonge smid die samen met zijn moeder in een vreedzaam dorp woont. Hij droomt van heldendaden, roem en respect, maar zijn moeder heeft hele andere, meer praktische plannen met hem. 

Volgens de overlevering is Thor de zoon van Odin, koning der goden, en de dorpelingen zijn ervan overtuigd dat ze via Thor leven onder Odins goddelijke bescherming. 

Wat echter niemand weet, is dat Hel, de koningin van de onderwereld, een plan beraamt dat een gruwelijke bedreiging vormt voor zowel mensen als goden. Samen met een leger reuzen zal ze het vredige dorp aanvallen en Thor's beste vriendin Edda en vele anderen gevangen nemen. 
En dan - puur bij toeval of misschien wel omdat het lot het zo heeft gewild - krijgt Thor het machtigste wapen ter wereld in handen: Hamer. Aan hem om met dit wapen niet alleen zijn vrienden te redden, maar de hele wereld te behoeden voor het kwaad dat Hel en het leger reuzen willen aanrichten. 

Recente artikelen

Laatste reacties

MissShadows  |  25-05-2012

Misschien de titel varanderen naar THOR: De legende van Walhalla (3D)? Is anders best verwarrend, ik dacht namelijk zelf iig dat het om de film ging van 2011
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina