Toshiba demonstreert de eerste Cell-Chip TV ter wereld

Toshiba demonstreert de eerste Cell-Chip TV ter wereld.


Toshiba demonstreert de eerste Cell-Chip TV ter wereld.


Wereldwijde lancering in 2010.



Door als eerst een televisie gebaseerd op de krachtige Cell Multimedia Processor te lanceren hoopt Toshiba zich af te scheiden van andere televisie producenten. Deze processor is dezelfde als die nu gebruikt wordt in de huidige Playstation 3. De Cell Regza TV beschikt over de mogelijkheid om gelijktijdig van acht High-Definition kanalen op te kunnen nemen.

De TV vertegenwoordigt meer dan vier jaar onderzoek en ontwikkeling gedaan door Toshiba. Bij geen enkele andere TV producent is er tot nu toe gesproken over dergelijke krachtige verwerkingen in een TV. Toshiba hoopt hiermee een voorsprong te nemen in een steeds sterker concurrerende markt.



Deze 55-inch grootte TV wordt dit jaar nog in Japan op de markt gebracht voor een adviesprijs van US$11.175. Toshiba verwacht zeker 1000 exemplaren per maand te verkopen vanaf de lancering in Japan. De planning van Toshiba is om de TV ergens in 2010 in de VS op de markt te brengen en kort hierop zou Europa moeten volgen. Uitingen over beschikbaarheid zijn door Toshiba nog niet gedaan.

De Cell chip is ontwikkeld door Toshiba, IBM en Sony en iedere chip bevat een Single Power PC-Core en acht coprocessors. Elke zware videobewerking wordt door de processors in een handomdraai gedaan. In vergelijking met een van Toshiba’s huidige TV’s heeft de Cell-Regza 143 keer meer rekenkundige verwerkingscapaciteit.

De functie van het gelijktijdig opnemen van acht kanalen gebruikt tweederde van de in totaal drieTerabyte grootte interne harde schijf, bij continu opnemen worden van elk van de acht kanalen de laatste 26 uur opgeslagen.

Er zijn met deze TV ook andere visuele trucjes uit te voeren, zoals het bekijken van acht kanalen tegelijk. Door elke tuner een eigen kanaal toe te wijzen is het ook mogelijk om razendsnel te kunnen zappen tussen acht kanalen zonder enige vertraging wat nu nog vaak het geval is met digitale televisie.

De harde schijf, Cell chip en alle andere extra technologie is verpakt in een externe box niet veel groter als een van de eerste Blu-Ray Disc spelers.

De TV zal groots onthuld worden op Ceatec, Japans grootste elektronica die gehouden wordt in Tokyo. Op deze beurs zal Toshiba hun Cell chip technologie demonstreren evenals hun toekomst plannen voor 3D televisie en een versie van een 4k x 2K scherm, deze heeft 4 keer zoveel pixels als de huidige HDTV’s. Sommige van deze technologieën zal ook hun opwachting maken in de kleinere televisies.

Roy de Jong

Recente artikelen

Laatste reacties

Albert Kostwinder  |  20-10-2009

Leuk dat het kan maar neem al jaren niets meer op. Waar moet ik de tijd vandaan halen om iets terug te kijken....:)
Lees meer >

Sjiefaa  |  20-10-2009

Cool! Nou, dan zal Sony wel snel volgen met een speciale PS3-TV...
Lees meer >

-Jaap-  |  19-10-2009

Dat zij je 10 jaar geleden zeker ook over harde schijven van 1 terabyte?;)
Lees meer >

Gast_09  |  19-10-2009

meer iets voor evenementen denk ik, zou niet weten wat ik er hier thuis mee moet:o
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina