Tous Les Soleils is vanaf 25 oktober verkrijgbaar op DVD.

Lumiere

 


Lumière Home Entertainment presenteert op DVD:

 

Na Il y a longtemps que je t’aime nu van de succesvolle schrijver en regisseur Philippe Claudel een heerlijk lichtvoetige tragikomedie

TOUS LES SOLEILS

Met verrukkelijke muziek uit La Tarantella (l’Arpeggiata)
Vanaf 25 oktober 2011 verkrijgbaar op DVD + CD La Tarantella (L’Arpeggiata), inclusief 55 minuten aan extra’s (o.a. een interview met de regisseur en deleted scenes).

Na zijn succesvolle speelfilm regiedebuut Il y a longtemps que je t’aime, die in Nederland bijna 160.000 bezoekers trok, wist Philippe Claudel ook met zijn tweede film Tous les Soleils een groot publiek voor zich te winnen. De film groeide de laatste maanden uit tot een onverwachte hit in de filmtheaters. Het scenario schreef hij speciaal voor de film en is niet eerder in boekvorm uitgebracht.

cover

Synopsis
De Italiaanse alleenstaande vader Alessandro woont al tijden in Frankrijk. Hij doceert barok muziek en deelt zijn huis met zijn gekke, anarchistische broer en zijn puberdochter Irina. Het voelt echter alsof hij twee tieners moet opvoeden. Wanneer zijn dochter voor het eerst verliefd wordt, komt Alessandro’s leven op zijn kop te staan.

screenshots

Over de regisseur
Philippe Claudel is vooral bekend als schrijver. Bij Uitgeverij De Bezige Bij verschenen inmiddels Rivier van vergetelheid, Alles waar ik spijt van heb, Zonder mij, Grijze zielen, Het kleine meisje van meneer Linh, De wereld zonder kinderen,Tot ziens meneer Friant, Het verslag van Brodeck en Kleine fabriek van droom en werkelijkheid. Zijn meest recente roman is Het onderzoek. Het boek Grijze zielen is verfilmd door Yves Angelo.

Technische gegevens
Frankrijk 2011
Beeld: 16/9 - 1.85.1
Geluid: Dolby Digital 5.1
Taal: Frans/Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 87 minuten
Kijkwijzer: 12
Extra’s:
Interview met de regisseur
Deleted Scenes
Consumentenadviesprijs: € 19,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina