Uitslag van de Grote DVD.nl Enquete


Uitslag van de Grote DVD.nl Enquête.

 

Honderden bezoekers van DVD.nl hebben de moeite genomen om de enquête van DVD.nl in te vullen. Ik wil alle inzenders hartelijk danken voor het invullen en hun input en opmerkingen. Ze zijn voor ons uitermate waardevol en helpen ons in het verder ontwikkelen van de website. Hieronder geven we een aantal conclusies weer en ook de veranderingen die we, mede door jullie keuzes en opmerkingen, zullen gaan doorvoeren.

Allereerst zijn we blij dat jullie over het algemeen DVD.nl goed waarderen. De recensies, nieuwsberichten, forum en in iets mindere mate de releaselijst worden door jullie het vaakst bezocht. De Top 100, Woordenlijst, Cover fouten en Easter Eggs komen er wat bekaaid af qua bezoekersaantallen. Maar overbodig zijn ze niet! Volgens 77% van jullie zijn de recensies prima zoals ze zijn. Een aantal vindt de nadruk teveel op de technische kant liggen en een bijna even groot aantal vindt dat de nadruk teveel op de inhoudelijke kant ligt. We zullen echter ons best gaan doen om de recensies nog beter te maken. Sinds een aantal maanden hebben we door het invoeren van een controle in ieder geval al grote sprongen vooruit gemaakt op het gebied van typ- en spelfouten. Iets meer variatie op het gebied van de technische kant wordt op prijs gesteld. Hier zullen we het licht nog over laten schijnen binnen het redactieteam.

Zoals het er nu naar uit ziet zal er voorlopig geen DVD.nl (ruil)beurs komen. De animo is daar op dit moment nog te beperkt voor, blijkt uit jullie opmerkingen. Als er onder jullie mensen zijn die dit anders zien en wat het organiseren van een beurs betreft de kar willen gaan trekken, nodig ik je van harte uit om contact met ons op te nemen.

Het modereren op het forum!

De discussie over het modereren op het forum was mede aanleiding om deze enquete te starten. Nog geen 2% vindt dat een moderator nooit mag ingrijpen. Velen van jullie vinden het modereren goed gaan, maar een aantal van jullie vindt dat we te streng zijn en te snel ingrijpen. Daar willen we graag naar luisteren. We zullen onze aanpak dan ook iets gaan wijzigen. Over het algemeen zullen we iets terughoudender zijn als het off-topic gaat (enkele uitzonderingen daargelaten). Maar als het te lang of teveel off-topic gaat zullen de crewleden ingrijpen en proberen het topic weer de juiste richting in te sturen. Als het hierbij noodzakelijk is om berichten te verwijderen, dan doen we dat. Dat kan ook zonder verdere kennisgeving gebeuren!
Er is gekozen om ingrepen door moderators, de zgn. MOD-EDIT, van een kleur te voorzien. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk is dat het om een ingreep van een moderator gaat.

Uit de resultaten blijkt dat 75% van jullie off-topic in de pricewatch en in de handelsfora niet op prijs stellen. Daar zal dan ook streng op worden toegezien dat dit zo blijft. Bij de pricewatch wordt verzocht om alleen prijzen te vermelden en, indien het onduidelijk is over welke uitgave het gaat, daar een korte vraag over te stellen. Andere vragen of opmerkingen worden niet op prijs gesteld en zullen dan ook - zonder verdere kennisgeving - worden verwijderd door de moderators, eventueel met een verwijzing naar het algemene topic dat er bestaat over deze uitgave.

Slechts een kleine minderheid (7%) vindt regels op het forum overbodig. Maar er blijkt onder jullie wel nog enige onduidelijkheid te zijn over deze (en andere) regels. Bijna 40% geeft aan wel te weten dat er regels zijn, maar niet precies wat die inhouden. Daar moeten wij dus aan werken. We zullen de regels duidelijker met jullie gaan communiceren. Zo zullen we binnen zeer afzienbare tijd de Frequently Asked Questions (F.A.Q.) gaan invoeren, waardoor het in één oogopslag duidelijk zal zijn hoe en wat de regels op de website en het forum zijn.

Avatar (nee, niet die film).

De regel van de keuze voor een avatar blijft vooralsnog zoals ie is. Dat betekent dat je alleen een afbeelding van jezelf mag plaatsen. Dat behoudt het persoonlijk tintje dat we met hiermee willen bereiken en een groot deel van jullie is het met ons eens. Mocht een avatar niet aan de regels voldoen zal deze worden verwijderd, maar wel met de melding via een PM naar het betreffende lid.

De postcount

De postcount wordt door de meeste van jullie (ruim 87%) niet echt interessant gevonden! In ieder geval niet iets om je mee bezig te houden. Een opmerking was dat de postcount wel aangeeft hoe actief iemand op het forum is, waardoor dat meer vertrouwen schept voor nieuwe bezoekers. Omdat een aantal berichten op zich niet zo veel blijkt te zeggen, maar we toch de activiteit van actievere leden duidelijk willen onderscheiden van de overige leden, zullen we het systeem van de subtitel bij het profiel iets gaan veranderen. Nu is het Member, Junior Member en Senior Member. Hier zullen meer gradaties in gaan komen, waardoor het duidelijk wordt hoe actief iemand op het forum is. De postcount wordt onzichtbaar op de pagina's van het forum, maar blijft nog wel steeds zichtbaar in het profiel als je op de naam van een lid klikt.

Betalen voor DVD.nl?

Tot slot, het DVD.nl lidmaatschap. Deze vraag is door een aantal van jullie verkeerd begrepen. Het is niet de bedoeling om geld te gaan vragen voor iets op DVD.nl dat nu gratis is. Dat zal in de toekomst ook zo blijven! Wel zoeken we naar een manier om extra functies en opties in te voeren, waarvoor dan een vast bedrag per maand of jaar wordt gevraagd. Uit de enquête blijkt dat jullie korting op DVD's/Blu-ray Discs heel interessant vinden, naast het kunnen bekijken van screenshots van Blu-ray Discs in Full-HD resolutie en prijsvragen die alleen voor betalende leden toegankelijk zijn. Ook een aparte pas van DVD.nl waarmee korting kan worden verkregen bij winkels vinden jullie interessant.
Binnenkort zullen we hier meer duidelijkheid over geven.

Bij deze wil ik jullie nogmaals danken voor jullie input en ik hoop dat de wijzigingen de site nog beter zullen maken!

Als afsluiter een aantal opmerkingen die jullie gegeven hebben:

"6 jaar lid en nog steeds bijna dagelijks op de site, dat zegt genoeg toch?"

"De lay-out van de hoofdpagina mag toch wel eens vernieuwd worden. Beetje druk en outdatet"

"Ik wil iedere vrijwilliger danken voor de tijd die men er in steekt, een wat modernere look and feel zou wel leuk zijn."

"Reviews lijken veel te veel op elkaar waardoor het niet leuk meer is om ze te lezen"

"Misschien kan er iets meer aandacht besteed worden aan films huren!"

"Ik gebruik het forum vooral om bij te blijven wat betreft de techniek en natuurlijk de pricewatch. Die user-gevulde pricewatch van winkels is een waardevol item"

"Volgens mij is dvd.nl een leeglopend vat."

"Prima site verder, alles erop en er aan, lekker druk bezocht en levendig."

"Keep up the good work!"

 

Namens de gehele crew,

Ludo Keeris
Hoofdredacteur DVD.nl

Recente artikelen

Laatste reacties

RobinB  |  06-05-2010

nice, goed overzichterlijk! Lees dit nu pas. Wel goed dat er hier wat mee gedaan wordt.
Lees meer >

Ed Lewis  |  06-05-2010

WOOT ! Nieuwe forum toestand, achtergrond, layout, design dingus ! Netjus hoor, ziet er goed uit !
Lees meer >

Albert Kostwinder  |  06-05-2010

:) Komt goed, maar zit nu op het werk en dat gaat nu niet lukken...
Lees meer >

peptalk  |  06-05-2010

Dus gewoon try before you die begrijp ik...:) Yep, en nu plaatsen die avatar, want ik ben benieuwd;-)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina