Universal: Informatie over releases in april

Johan Cruijff Nr. 14
7 april (koop) -Sport

Johan Cruijff is zonder enige twijfel de grootste voetballer uit de Nederlandse geschiedenis. In de jaren \'70 vormde Johan Cruijff alias nummer 14 tezamen met de onvergetelijke Ajacieden Piet Keizer, Sjaak Swart en Johan Neeskens het meest besproken voetbalteam in de hele wereld.
De meester van het onnavolgbare spel heeft in 1972 zijn meeste successen bij Ajax behaald. Toen heeft Ajax in één seizoen de Nederlandse beker, de Europacup 1 en de Wereldbeker gewonnen. Uit al deze evenementen zijn in deze film uitvoerige reportages te zien over de absolute wereldster: nummer 14.

Extra\'s:
Johan Cruyff Foundation
Beeldformaat: 4:3
Audio: Stereo Nederlands


Matroesjka\'s
29 maart (huur) - 7 april (koop) - Thriller

Belgische vrouwenhandelaars rekruteren in Vilnius (Litouwen) met de hulp van een lokale talentscout Russische en Litouwse meisjes.
Die zijn immers erg in trek bij West-Europese bordeelbezoekers. België is het gedroomde transitland. De immigratiedienst is er laks en de politie houdt zich afzijdig: \'Russische hoeren zijn immers geen prioriteit.\' Voor wie durft, valt er altijd wel wat te ritselen.
Op Cyprus krijgen de meisjes in plaatselijke stripclubs eerst een \'dansopleiding\'.
Daarna gaat de reis naar België, waar ze worden ondergebracht in de nachtclub van de bende om vervolgens te worden doorverkocht aan zakenrelaties in België en Nederland.
Het is lange tijd een goed draaiende handel geweest, maar de laatste lichting meisjes doet moeilijk en bezorgt de bende een hoop kopzorgen. De spanning tussen de bendeleden onderling loopt hoog op.
En dan zijn er nog een spijtoptant met schulden en een koppige onderzoeksjournalist.

Regisseur:
Guy Goossens
Marc Punt

Cast:
Axel Daeseleire
Peter Van den Begin
Luk Wyns
Tom van Dyck

Bijzonderheden:
Een tiendelige televisieserie van Marc Punt en Guy Goossens.

De volledige serie in 4 disc collector\'s edition: een luxe box met digipack en 6 ansichtkaarten.

Extra\'s: fotogallery
Ondertitelsporen: Engels
Beeldformaat: 16:9 Anamorphic widescreen
Menuschermen beschikbaar in: Nederlands
Audio: Dolby Digital 5.1 Nederlands, DTS Nederlands


Bridget Jones: The Edge of Reason
7 april (koop) - 5 april (huur) - Comedy

Nu ze in de knappe advocaat Mark Darcy ( Colin Firth) eindelijkde perfecte man heeft gevonden, staat dertiger en ex-single Bridget Jones ( Renée Zellweger) ineens voor een nog grotere uitdaging... de relatie in stand houden! Als haar twijfel terugkeert en haar flirtende ex-vriend Daniel Cleaver (Hugh Grant) ineens weer ongevraagd op het toneel verschijnt, raakt Bridget verstrikt in een komische mix van slechte adviezen, miscommunicatie en catastrofes waarin alleen zij verzeild zou kunnen raken.

Bridget Jones: The Edge of Reason zit vol genante situaties en romantische misverstanden en zal u doen huilen van
het lachen. Een ‘feel good movie’ om keer op keer opnieuw te zien.

Cast:
Colin Firth
Hugh Grant
Renee Zellweger

Regisseur:
Beeban Kidron

Extra\'s: The mini Break to Austria, Feature Commentary, Deleted scenes, A smooth Guide to exotic Thailand, The Big Fight, Mark and Bridget: Forever?, Bridget Jones intervieuws Colin Firth, Lonely London, "Who\'s your man" Quiz, Wimbledon, Meet the Fockers
Ondertitelsporen: Engels (doven, slechthorenden), Frans, Nederlands
Beeldformaat: 2.35 - Anamorphic
Audio: Dolby Digital 5.1 Engels, Dolby Digital 5.1 Frans


Unit 13

14 april (koop) - Actie

Unit 13 is een speciaal rechercheteam, dat zich bezighoudt met de bestrijding van zware criminele organisaties. Daarbij wordt soms gebruik gemaakt van onorthodoxe werkwijzen. Unit 13 is volop bezig met de afwikkeling van de zaak tegen het misdaadsyndicaat Scylla, als het team van hoofdinspecteur Ruard Talsma (Peter Tuinman) en Officier van Justitie Adrienne Rieding (Yvonne van den Hurk) wordt geconfronteerd met een nog groter en gevaarlijker tegenstander: het internationale misdadigersnetwerk Phoenix, dat doodsbedreigingen en bomaanslagen niet schuwt om Unit 13 af te schudden. Het team moet dan ook tot het uiterste gaan om grip te krijgen op Phoenix.

De werkelijkheid vormt voor Unit 13 een belangrijke inspiratiebron. Na de succesvolle eerste serie, waarvoor de IRT-affaire als voorbeeld diende, konden de schrijvers dit keer rijkelijk putten uit het Hakkelaar-proces. Ook is er in de tweede serie een unieke samenwerking met de marine geweest (van Orion vliegtuig tot mijnenjager) en zijn er opnames gemaakt tijdens de Eurotop in Amsterdam.

Cast:
Kenneth Herdigein (Zeg \'ns Aaa, De Johnsons)
Peter Tuinman (Nynke, De Schippers van de Kameleon)
Frederik de Groot (Onderweg naar morgen, Grijpstra & De Gier, De Fabriek)
Yvonne van den Hurk (Pleidooi, Filmpje)

Extra\'s: n/a
Beeldformaat: 4:3 Letterbox
Menuschermen beschikbaar in: Nederlands
Audio: Dolby Digital 2.0 Nederlands


Floris
14 april (koop) - 12 april (huur) - Actie

FLORIS is de spannende avonturenfilm, waarin Floris jr. (Michiel Huisman) zijn vader wil bewijzen dat ook hij een held kan zijn door ervoor te zorgen dat het heilige relikwie met wonderlijke krachten nooit in de verkeerde handen terecht zal komen. Samen met Pi (Birgit Schuurman) neemt Floris jr. het op tegen de Hertogin van Gelre (Linda van Dyck), Van Rossum jr. (Daan Schuurmans), Kleine Pier (Camilla Siegertzs) en Sergeant jr. (Kees Boot).

Cast:
Michiel Huisman
Birgit Schuurman
Daan Schuurmans

Regisseur:
Jean van de Velde


Zeg \'ns Aaa, deel 4 + 5
28 april (koop) - Comedy

Beleef de onvergetelijke serie opnieuw!
Het vijfde deel is tevens het laatste deel van de onvergetelijke serie dubbeldvd\'s!

Extra\'s: n/a
Beeldformaat: 4:3
Menuschermen beschikbaar in: Nederlands
Audio: Stereo Nederlands


Ellis in Glamourland
28 april (koop) - Comedy

ELLIS IN GLAMOURLAND is een verfrissende komedie over de alleenstaande moeder Ellis (Linda de Mol). Het leven van Ellis ziet er minder sprookjesachtig uit dan ze had verwacht; Als alleenstaande moeder met een ex-man die bijna geen geld aan z\'n zoon besteed, moet ze er twee banen op nahouden. Tijd voor verandering vindt Ellis en besluit de cursus \'Hoe trouw ik een miljonair\' te volgen.
Met haar medecursisten gaat ze op jacht naar de rijke vrijgezellen. Terwijl de andere cursisten schaamteloze pogingen ondernemen om een miljonair te vangen, blijkt Ellis een hartenbreekster voor de eenzame miljonair! Ieder probeert op z\'n eigen manier indruk te maken... Maar wie weet Ellis hart te veroveren? Kiest ze voor rijkdom, stabiliteit of passie?

Cast:
Joan Collins (Dynasty)
de Mol (Spangen)
Chris Tates (Rozegeur & Wodka Lime, Ocean\'s Twelve)

Regisseur:
Pieter Kramer (Ja zuster, nee zuster)

Extra\'s: n/a
Ondertitelsporen: Nederlands, Engels
Beeldformaat: 16:9 Anamorphic widescreen
Menuschermen beschikbaar in: Nederlands
Audio: Stereo Nederlands, Dolby Digital 5.1 Nederlands, DTS Nederlands


VERWACHT VOOR MEI:

Mei is cabaretmaand bij Universal. Met Harry Jekkers, Klaas van der Eerden, Marc Marie Huijbregts, Muiswinkel en Van Vleuten en nog veel meer!

Recente artikelen

Laatste reacties

Diana  |  23-03-2005

Unit 13 wordt waarschijnlijk wel weer een aankoop.
Lees meer >

Tim Weisselberger  |  23-03-2005

Johan Cruijff No 14 ... Ik heb hem toch afgelopen week nog bij de V&D zien staan. Dit is toch die film uit 1974 ? Regisseur Vos, Maarten de Productie Unive...
Lees meer >

MrEd  |  18-03-2005

Een DVD met voetbal is zowieso de moeite waard, maar wanneer Johan Cruijf er in zit wordt het wel heel erg interessant. Voor de rest zit er niks voor mij bij
Lees meer >

SardaukR  |  17-03-2005

:P :P YESSSS UNIT 13 SEIZOEN 2.... EINDELIJK!!!!!!!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina