Universal Pictures: DVD en Blu--ray Disc releases in april 2009

De DVD en Blu-ray Disc releases van Universal Pictures in april 2009

Burn After Reading

Een absolute sterrencast trekt alle registers open in deze knotsgekke spionagecomedy over moord, chantage, seksverslaving en fysieke paraatheid! Wanneer een schijfje met totaal irrelevante CIA-geheimen in handen valt van twee vastberaden, maar niet bijster snuggere werknemers van een sportzaal, probeert het duo munt te slaan uit hun vondst. Maar omdat chantage een vak apart is, ontketenen ze uiteraard een onstuitbare spiraal van hilarische gebeurtenissen! Een heerlijk intelligente en eindeloos onderhoudende prent, die door de pers werd bejubeld als “slim, grappig en origineel”.

Release: 2 april

Genre: Comedy
Met: George Clooney, Frances McDormand, John Malkovich, Tilda Swinton, Brad Pitt
Regie: Joel Coen & Ethan Coen
Duur: 90 minuten

Beeld: 1.85:1
Audio: Engels DD 5.1
Extra\'s: - The Making of - DC Insiders Gaan Tekeer - Welkom Terug, George

The Office (US) - seizoen 4

Het is een blij weerzien met “beste baas ter wereld” Michael, de hondstrouwe Dwight, tortelduifjes Jim en Pam en Ryan, het genie dat Dunder Mifflin het digitale tijdperk zal binnenloodsen. The Office is een intelligente, messcherpe serie die drijft op ongepaste opmerkingen, ongemakkelijke stiltes en onmiskenbaar menselijke gedragingen. Seizoen Vier bevat naast de gewone afleveringen ook vijf uurlange tv-specials en een schatkamer aan hilarische deleted scenes en extra’s.

Release: 9 april

Genre: Comedy Met: Steve Carell, John Krasinski, Jenna Fischer, Rainn Wilson, B.J. Novak
Regie: Greg Daniels e.a.
Duur: 4 discs - 19 afleveringen

Beeld: 16:9 (extra’s: 4:3)
Audio: Engels DD 2.0
Extra\'s: - Deleted Scenes & Bloopers - Hondsdolheid: Hoe Meer Je Weet - Audiocommentaar - The Office Fandag: Writers’ Block - De Dunder Mifflin Advertentie van Michael Scott - Zomervakantie Promo

Roar - complete serie

Oscar winnaar Heath Ledger speelt de hoofdrol in Roar, een van de fascinerendste avonturenseries ooit! We schrijven 400 na Christus en Prins Conor is de enige man die de van oudsher geteisterde Keltische clans kan verenigen tegen de dodelijke verleidster Diana, koningin van de Romeinen, en haar boze magiër Longinus. Conor probeert zich de magische krachten eigen te maken van het land dat “The Roar” wordt genoemd, en krijgt daarbij de hulp van een bont gezelschap haveloze, maar hondstrouwe krijgers. Dertien afleveringen lang (waaronder vijf nooit vertoonde), neemt deze spectaculaire, epische reeks van uitvoerend producent en scenarist Shaun Cassidy je mee op een betoverende zoektocht!

Release: 9 april

Genre: Actie
Met: Heath Ledger, Lisa Zane, Sebastion Roché, John Saint Ryan
Regie: Ralph Hemecker
Duur: 555 minuten - 4 discs - 13 afleveringen

Beeld: 4:3
Audio: Engels DD 2.0

Law & Order Special Victim Unit - seizoen 7

Seizoen 7 is een van de aangrijpendste en krachtigste jaargangen uit de reeks. In de 22 meeslepende afleveringen op deze vijfdelige boxset treden we opnieuw in het voetspoor van Primetime Emmy® Awardwinnaars Mariska Hargitay en Chris Meloni, de twee rechercheurs die de rauwste en schokkendste misdaden - vaak seksueel geladen en op echte krantenkoppen gebaseerd - moeten oplossen. Naast deze vaste waarden zijn er ook gesmaakte gastrollen van Dean Cain, Oscar®winnares Marcia Gay Harden, Brittany Snow, Mark McGrath en nog vele anderen. Law & Order: SVU - genomineerd voor een Primetime Emmy® Award - blijft een tv-serie die er niet voor terugdeinst om de heetste maatschappelijke hangijzers aan te pakken.

Release: 9 april

Genre: Drama
Met: Christopher Meloni, Mariska Hargitay, Richard Belzer, Ice-T, Diane Neal, B.D. Wong, Dan Florek
Duur: 935 minuten - 5 discs - 22 afleveringen

Beeld: 16:9 - Audio:
ENG DD 2.0

Slap Shot Trilogy

Het ijshockeyteam The Charlestown Chiefs vormen het mikpunt van spot van vriend en vijand. Tot de hondsbrutale Hanson Brothers op het ijs verschijnen... De originele Slapshot (1977), met Paul Newman als coach, verlegde de grenzen van het sportfilmgenre met grove humor en snoeiharde actie! In de opvolger uit 2002, met Stephen Baldwin en Gary Busey, moeten de Chiefs optornen tegen een malafide miljonair en… een vrouwelijke coach. Het kwakkelende jeugdteam treedt aan in deel 3 (2008) van de Slapshot-saga, een hilarische comedy vol uitschuivers en “ijzingwekkende” actie. Naast de legendarische komiek Leslie Nielsen maken ook hockeysterren Mark Messier en Doug Gilmour hun opwachting.

Release: 9 april

Genre: Comedy
Duur: 305 minuten - 3 discs

Beeld: 1.85:1 (1 en 2) - 1.78:1 (3)
Audio: Engels DD 2.0 (1, 2 en 3) Engels DD 5.1 (2 en 3)
Extra\'s: - Audiocommentaar en “Puck Talk” met de Hansons (SS1) - Making of en Interview met de Hansons (SS2)

8 Mile (Blu-ray Disc)

Jimmy Smith, Jr. (Eminem) levert een dagelijkse strijd in het bloeiende muziekwereldje van Detroit. Maar de zoektocht naar zijn eigen unieke stem verloopt niet van een leien dakje. Kan hij zijn persoonlijke demonen bedwingen en zijn plaats opeisen in een wereld waar het rijm regeert, de legende binnen handbereik ligt en elk moment… een nieuwe kans biedt?

Release: 16 april

Genre: Drama
Met: Eminem, Kim Basinger, Mekhi Phifer, Brittany Murphy
Regie: Curtis Hanson
Duur: 110 minuten

Beeld: 2.35:1 - 1080p
Audio: ENG DTS-HD MA 5.1 FR DTS 5.1
Extra\'s: - Making of 8 Mile - Exclusieve rapwedstrijden (ongecensureerd) - “Superman” videoclip (ongecensureerd) -My Scenes

Van Helsing (Blu-ray Disc)

De legendarische monsterjager Van Helsing wordt door het Vaticaan naar het afgelegen Transsylvanië gestuurd, een land dat wordt geterroriseerd door zijn machtige graaf Dracula. Heeft het Kwaad eindelijk zijn gelijke gevonden?

Release: 16 april

Genre: Actie, horror
Met: Hugh Jackman, Kate Beckinsale, Richard Roxburgh, David Wenham
Regie: Stephen Sommers
Duur: 132 minuten

Beeld: 1.85:1 - 1080p
Audio: ENG DTS-HD MA 5.1
Extra\'s: Van Helsing: het Verhaal, het Leven, de Legende - Volg het Spoor van het Avontuur - Wek de Monsters tot Leven - Je zit in de Film! - De muziek van Van Helsing - Bloopers - Dracula’s Hol wordt getransformeerd - De Scène van het Gemaskerd Bal “Ontmaskerd” - De Kunst van Van Helsing - Monstereiere - Filmcommentaar van Regisseur, & Producent - Filmcommentaar van Richard Roxburgh, Shuler Hensley en Will Kemp - Bekijk interactieve cast- en crew interviews en behind-the-scenes materiaal met Picture In Picture*.

Red Dragon (Blu-ray Disc)

In deze spannende prequel kruipt Anthony Hopkins opnieuw in de huid van de beruchte Dr. Hannibal Lecter. Nadat hij Dr. Lecter achter de tralies gekregen heeft, gaat FBI-agent Will Graham met pensioen. Hij wordt echter heel snel terug opgeroepen om een ongrijpbare moordenaar, bijgenaamd “The Tooth Fairy”, op te sporen.

Release: 16 april

Genre: Thriller
Met: Anthony Hopkins, Edward Norton, Ralph Fiennes, Harvey Keitel, Emily Watson
Regie: Brett Ratner
Duur: 125 minuten

Beeld: 2.35:1 - 1080p
Audio: ENG DTS-HD MA 5.1
Extra\'s: Filmcommentaren - Lecters FBI-dossier en biografie (Tekst) - Weggelaten en alternatieve scènes - In de geest van een seriemoordenaar - Anthony Hopkins: Lecter & Me - Making Of - Brett Ratners studentenfilm - Visuele effecten - Screentests - Make-up - De brandende rolstoel - De ‘Leeds Crime Scene’ - Vergelijking tussen storyboards en uiteindelijke film.

Mamma Mia - Moederdag Editie

In speciale verpakking met ruimte voor een persoonlijke boodschap

MAMMA MIA! The Movie is een swingend muzikaal meesterwerk naar de gelijknamige wereldberoemde musicalhit. Gedragen door zijn sterrencast en de onsterfelijke popsongs van ABBA, ontpopte de film zich tot een spetterend zang- en dansspektakel, waarvan u nu kunt genieten op DVD. Aanstaande bruid Sophie wil haar vader vinden voor de grote dag aanbreekt, alleen weet ze niet precies weet wie dit is.Bij het stiekem lezen van de dagboeken van haar moeder heeft zeimmers ontdekt dat hij een van haar drie grote liefdes zou kunnen zijn. Achter de rug om van haar moeder, nodigt dochterlief de drie mannen uit. Maar hoezeer Sophie ook haar best doet om de drie “ongenode” gasten te verbergen, hun aanwezigheid zorgt voor hilarische taferelen met een spetterend einde. How can you resist it?

Release: 29 april

Regie Phyllida Lloyd
Met Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Colin Firth, Stellan Skarsgard
Duur 104 minuten

Beeld 2.40:1
Audio ENG DD 5.1
Extra\'s: - Filmcommentaar - Trailers - Deleted Scenes & Outtakes - The Making of Mamma Mia! - Anatomy of a Musical Number - Becoming A Singer - A Look Inside Mamma Mia - Music Video “Gimme! Gimme! Gimme!” - Bjorn Ulvaeus Cameo

Special Price Collection - Wave 5

In april viert de Universal Special Price Collection zijn eerste lustrum met Wave 5, De reeks is in een dik jaar tijd uitgegroeid tot een van de herkenbaarste en kwalitatiefste budgetreeksen op de markt. Eén blik op de opvallende verpakking stelt de koper gerust: hij koopt een sterke catalogusfilm tegen een goeie prijs. Na het succes van de eerste vier waves, pakt Universal in april opnieuw uit met 30 titels die geselecteerd werden op basis van recente verkoopcijfers. Het zijn films die bij het grote publiek populair zijn. Uiteraard wordt iedere worp aangevuld met een aantal verse new-to-catalogue titels. De catalogusfilms komen als single disc in het originele artwork, voorzien van een nette, duidelijke sticker. Behalve het direct herkenbare “Special Price Collection” prijkt het Universal-logo prominent op de sticker. Het is immers een keurmerk dat een vertrouwde, kwalitatieve uitstraling geeft, als het om films gaat. Minimaal drie keer per jaar wordt een nieuwe selectie toegevoegd. Wave 1 overspoelde de winkels in april 2008, wave 2, 3 en 4 volgden in juni en september van datzelfde jaar. Wave 4 kwam in januari uit. Bij dvd’s uit Wave 5 zit overigens een handig verzamelboekje met alle reeds verschenen Special Price Collection-films.

ALI G IN DA HOUSE
BACKDRAFT
BORN ON
THE FOURTH OF JULY
CHARLIE WILSON’S WAR
CLIFFHANGER
DEFINITELY, MAYBE
FORGETTING
SARAH MARSHALL
HIGHLANDER
IN BRUGES
JURASSIC PARK 3
LEATHERHEADS
LEO
MERCURY RISING
MONTY PYTHON’S
MEANING OF LIFE
RAMBO - FIRST BLOOD
RAMBO II
RAMBO III
SKELETON KEY
SLEEPERS
THE STING
THE DEER HUNTER
THE ELEPHANT MAN
THE FAST AND
THE FURIOUS
THE JACKAL
THE OTHER
BOLEYN GIRL
THE WAY OF THE GUN
TWELVE MONKEYS
WATERWORLD
WELCOME HOME
ROSCOE JENKINS
WHEN WE WERE KINGS

Hugo Van Lawick Collection

Hugo van Lawick Hugo van Lawick, die in 1937 geboren werd in Nederlands- Indië, is één van de beroemdste natuurfilmers van Nederland: hij maakte in zijn leven meer dan veertig films, schreef zeven boeken en won acht Emmy’s. Al vroeg ontwikkelde van Lawick in zijn geboorteland Indonesië een grote liefde voor dieren. Op jonge leeftijd wist hij dat hij natuurfilmer wilde worden.

Van mensen en apen
In 1956 werkte van Lawick op locatie in Kenia als fotograaf en cinematograaf voor diverse Nederlandse filmmaatschappijen. Een paar jaar later werd hij voor National Geographic naar het Gombe reservaat in Tanzania gestuurd om daar de ontdekkingen van (mens)apenexpert Jane Goodall vast te leggen. Dat was het begin van een lange en creatieve relatie. In 1964 trouwen van Lawick en Goodall. Zij krijgen een zoon samen, die de roepnaam Grub krijgt en grotendeels opgroeit in het reservaat, tussen de wilde dieren. Twintig jaar lang filmde van Lawick de levens van drie generaties chimpansees. Van deze honderden uren filmmateriaal maakte van Lawick de bekende speelfilm ‘People of the Forest’.

Serengeti
Ruim dertig jaar opereerde van Lawick vanuit Camp Ndutu in de Serengeti, het grote natuurreservaat in Tanzania. Vanuit dit tentenkamp was hij altijd op zoek naar bijzondere dierenverhalen die zich afspeelden op de Serengeti, en die hij vervolgens op film probeerde vast te leggen. Door de dramatische opbouw van zijn films en door steeds de nadruk te leggen op de individualiteit van de dieren wist hij met films als ‘Serengeti Symphony’ en ‘The Leopard Son’ ook het bioscooppubliek moeiteloos te bekoren. In 1998 dwongen gezondsheidsproblemen hem Camp Ndutu af te breken. Hij had zijn magnum opus Serengeti Symphony net afgerond. Hij overleed in 2002 in Dar es Salaam in Tanzania, op 65-jarige leeftijd.

Unieke wildlifecollectie
Universal pakt in april uit met een unieke collectie films van Hugo van Lawick, die niet voor niets ‘ s werelds beste natuur- en wildlifecineast wordt genoemd. De zeven titels, die als extraatje telkens een korte documentaire meekregen, zijn:
- Playing in Savage Paradise
- The Monkey Hunters
- The Elephants Of Kilimanjaro
- The Cheetah Family
- Serengeti Symphony
- Addo, The African King
- People of the Forest

Recente artikelen

Laatste reacties

Rohim  |  15-03-2009

"De catalogusfilms komen als single disc in het originele artwork, voorzien van een nette, duidelijke sticker." Nou wat je een nette sticker noemt. Als je 'm ...
Lees meer >

Rohim  |  05-03-2009

"De catalogusfilms komen als single disc in het originele artwork, voorzien van een nette, duidelijke sticker." Nou wat je een nette sticker noemt. Als je 'm ...
Lees meer >

Hellboy  |  03-03-2009

Voor mij ook. En wss later nog Burn After Reading. Same here! Office seizoen 4 komt er zeker in! Blinde aankoop word dat :D
Lees meer >

Tim k  |  03-03-2009

Burn after Reading wil ik zeker hebben.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina