Universal Pictures: DVD releases in juni 2008

DVD releases van Universal Pictures in juni 2008

I Could Never Be Your Woman

Rosie, een veertiger, is showrunner bij een slabakkende sitcom. Ook op amoureus en persoonlijk vlak gaat het haar niet voor de wind. Haar twee vorige echtgenoten lieten haar staan voor jongere exemplaren en ze heeft de handen vol met haar tienerdochter. Tegen beter weten in knoopt ze een relatie aan met een veel jongere acteur die ze in de show heeft gecast. Terzelfder tijd gaan ook bij dochterlief de buikvlinders fladderen en stelt Moeder Natuur – in de gedaante van Tracey Ullman – alles in het werk om Rosies romance te dwarsbomen…

Met: Michelle Pfeiffer, Paul Rudd, Tracey Ullman
Regie: Amy Heckerling

Release: 12 juni


Genre: romantische komedie
Duur: 95 minuten
Beeld: 1.85:1
Audio: ENG DD 2.0 en 5.1, DTS
Extra’s:
• Interview met de regisseur
• B-Roll
• Trailer


Code Name: The Cleaner

Jake Rodgers ontwaakt in een hotelkamer. Naast hem ligt een dode FBI-agent en een koffer met een kwart miljoen dollar. Hij lijdt aan geheugenverlies en heeft er geen idee van wie hij is of wat hij daar deed. Een blonde stoot die zich voordoet als zijn vrouw troont hem mee naar hun fantastische landhuis, deftige Britse butler incluis. Volgens Gina, een FBI-agente die undercover werkt als dienstertje, is hij een eenvoudige conciërge die “te veel” afweet van een duistere wapendeal en dringend uit de weg moet geruimd worden. Jake, daarentegen, ziet zichzelf eerder als een undercover agent met Jason Bourne-allures, een soortement Black Rambo...

Met: Cedric the Entertainer, Nicollette Sheridan, Lucy Liu
Regie: Les Mayfield

Release: 12 juni

Genre: komedie
Duur: 88 minuten
Beeld: 16:9
Audio: ENG DD 2.0 en 5.1, DTS
Extra’s:
• Interviews
• B-Roll


Charlie Wilson's War

Charlie Wilson’s War vertelt het waargebeurde, buitengewone verhaal van een Amerikaans congreslid dat erop los leefde, een vrouw uit de beau monde van Houston die zich graag inzette voor de goede zaak en een CIA-agent die de zaken op z’n eigengereide wijze aanpakte. Samen zetten ze de grootste geheime operatie uit de geschiedenis op. De verstrekkende gevolgen voor de wereldgeschiedenis zijn dan nog niet te overzien.

Stranger than fiction
De waarheid is soms vreemder dan fictie. Charlie Wilson’s War is op ware feiten gebaseerd, al schuwen West Wing-bedenker Aaron Sorkin en Mike Nichols – de met een Oscar bekroonde regisseur van The Graduate – de politieke satire geenszins. Want politiek, en dan vooral het soort dat achter de schermen en in de coulissen bedisseld wordt, is het centrale gegeven van dit intelligente, boeiende en sterk geacteerde drama. Niet zo heel verwonderlijk als je weet dat de hoofdrollen vertolkt worden door drie Oscarwinnaars. Naast Hanks (Forrest Gump, Philadelphia) zelf, zorgen ook een geplatineerde Julia Roberts (Erin Brockovich, Closer) en een gemarineerde Philip Seymour Hoffman (Capote, The Savages) ervoor dat deze politieke prent luchtig en verteerbaar blijft. Eindelijk nog eens een film met ontploffende helikopters waarbij je je verstand niet noodzakelijk op nul hoeft te zetten, maar ook niet meteen hoeft te pijnigen.

Irony Man
We schrijven 1980, het begin van het Reagantijdperk en het hoogtepunt van de Koude Oorlog. Het titelpersonage, Tom Hanks in goeie doen, is een Texaans congreslid dat houdt van drank, drugs en vrouwen. Maar Charlie verwacht toch iets meer van het leven. Daarom heeft hij wel oren naar een plannetje van Joanne Herring (Julia Roberts), schatrijk lid van de beau monde. Als rabiate anti-communiste wil ze de Afghaanse rebellen steunen in hun strijd tegen de Sovjets. Zij heeft, thuis en op verplaatsing, de connecties. Charlie de politieke portemonnee en CIA-agent Gust Avrakotos (Philip Seymour Hoffman) de terreinkennis. Samen bedisselen ze een plan om de mujahedin van niet-Amerikaans wapentuig te voorzien om, met name, de Russische gevechtshelikopters van antwoord te dienen… Een plan zo waanzinnig dat het nog blijkt te werken ook. Dat ze daarbij onverhoeds de kiemen planten voor de Talibandictatuur vele jaren later is één van die pijnlijke ironietjes van de geschiedenis.

Author! Author!
Charlie Wilson’s War is een bewerking van George Criles gelijknamige roman uit 2003. Daarin voert hij “Good Time Charlie” niet alleen op als een groot liefhebber van een lekkere neut en schoon vrouwvolk, maar ook als een gewiekste patriot die diplomatie en connecties hoog in het vaandel voert. Zijn bemoeienis met de oorlog in Afghanistan leidde tot de vervroegde terugtrekking van het Sovjetleger en indirect zelfs tot de val van de USSR. Crile, die Wilson in 1988 had leren kennen, trad ook op als technisch raadgever bij het draaien van de film.

Met: Tom Hanks, Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman
Regie: Mike Nichols

Release: 19 juni

Genre: drama
Duur: 95 minuten
Beeld: 1.85:1
Audio: ENG DD 5.1
Extra’s:
• Making of
• Wie is Charlie Wilson?


Centennial

Deze miniserie uit 1978 was toentertijd één van de grootste en meest ambitieuze tv-projecten ooit, met een budget van 25 miljoen dollar, 12 afleveringen van speelfilmlengte, 4 regisseurs en een honderdtal sprekende rollen. De reeks was gebaseerd op de panoramische bestseller van James Michener over de verovering van het Wilde Westen, en meer bepaald over de geschiedenis van het fictieve stadje Centennial in Colorado. Tientallen kleurrijke figuren, gestalte gegeven door acteurs als Robert Conrad en Richard Chamberlain, passeren de revue, van Indianen en trappers tot pioniers, boeren en cowboys. Centennial was een van de eerste series die ook serieuze vraagstukken niet schuwde, zoals racisme, de uitbuiting van de Native Americans (een term die nog lang niet ingeburgerd was) en de respectloze behandeling van het land uit winstbejag. Een klassieker.

Met: Richard Chamberlain, Robert Conrad, Raymond Burr

Release: 26 juni

Genre: tv, drama
Duur: 12 afleveringen – 26,5 uur
Beeld: 4:3
Audio: Engels DD mono 2.0


Special Price Collection
Wave 2

Met één blik op de verpakking van de Universal Special Price Collection weet de consument dat hij een sterke catalogusfilm koopt tegen een goeie prijs. Na het succes van de eerste wave, pakt Universal in juni opnieuw uit met 30 titels die geselecteerd werden op basis van recente verkoopcijfers. Het zijn films die bij het grote publiek populair zijn. Uiteraard zal iedere worp aangevuld worden met een aantal verse new-to-catalogue titels. De catalogusfilms komen als single disc in het originele artwork, voorzien van een nette, duidelijke sticker. Behalve het direct herkenbare “Special Price Collection” prijkt het Universal-logo prominent op de sticker. Het is immers een keurmerk dat een vertrouwde, kwalitatieve uitstraling geeft, als het om films gaat. Minimaal drie keer per jaar wordt een nieuwe selectie aan de Special Price Collection toegevoegd. De eerste wave overspoelde de winkels in april, de derde staat gepland voor dit najaar.

Dit zijn alle titels van Wave 2 op een rijtje.
American Pie 2
American Pie 3
American Pie 6
Bordertown
Dawn Of The Dead - D.C.
Emmanuelle
Evan Almighty
Gladiator
Harsh Times
Hostage
Hot Fuzz
Hulk
I Now Pronounce You Chuck And Larry
Jurassic Park
King Kong (2005)
La Haine
Lucky Number Slevin
Out Of Sight
Pitch Black
Shaun Of The Dead
Spartacus (1960)
The Blues Brothers
The Chronicles Of Riddick
The Inside Man
The Interpreter
The Mummy
The Mummy Returns
The Scorpion King
Total Recall
Van Helsing

Release: 26 juni

Recente artikelen

Laatste reacties

Robin Schouten  |  20-06-2008

Centennial vond ik een hele goede serie. Beeld zal wel niet zo goed zijn? Ze hadden het wel kunnen remasteren,net als bijv. Shogun.......... Waarom denk je da...
Lees meer >

Peter Neefs  |  19-05-2008

Voor mij een aantal titels uit de Special Price Collection...
Lees meer >

Bettina  |  18-05-2008

Charlie's Wilsons war voor mij ook ja, ik vond de film erg goed. Wil hem graag nog eens zien en verder wil ik mijn Aaron Sorkin collectie compleet houden
Lees meer >

pfan  |  18-05-2008

Absoluut 'I Could Never Be Your Woman'. Michelle Pfeiffer is altijd de moeite waard.;-)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina