Universal Pictures: Koop DVD releases in mei 2008

Universal Pictures: DVD release in mei 2008

ELIZABETH: THE GOLDEN AGE

In dit vervolg op “Elizabeth” herneemt Cate Blanchett haar koninklijke rol en bindt ze de strijd aan met de vijanden die haar koninkrijk bedreigen, van binnen uit en van buitenaf. Naast Geoffrey Rush, die hier eveneens zijn rol herneemt, treedt Clive Owen aan als Sir Walter Raleigh, de avontuurlijke zeevaarder die in Elizabeth het oude liefdesvuur aanwakkert. The Golden Age is een meeslepend, meesterlijk epos, met adembenemende locaties, weelderige kostuums en schitterende acteerprestaties.

Elizabeth: The Golden Age neemt de draad weer op in 1585. Elizabeth heeft intussen de rijpe leeftijd van 52 jaar bereikt en staat al 27 jaar aan het hoofd van de Engelse natie. De romantische passie die ze in haar jonge jaren koesterde flakkert weer op wanneer Sir Walter Raleigh zich aan het hof aandient. De koene zeevaarder - een onbehouwen Clive Owen - heeft in Amerika de staat Virginia geclaimd voor zijn Virgin Queen en brengt tabak en aardappelen mee. Tot zover het goede nieuws. Engeland wordt immers belaagd door een dubbel katholiek gevaar: de Armada van Filips II van Spanje en Mary Stuart, Queen of Scots, Elizabeths katholieke nicht die aanspraak maakt op de Engelse troon.

In 1998 brak Cate Blanchett door met de titelrol in Elizabeth, een film van Shekhar Kapur die vooral de jeugdjaren van de onwrikbare
monarch belichtte. De film werd bekroond met zeven Oscarnominaties, waaronder die voor beste film en actrice, en sleepte zes BAFTA’s en de Golden Globe voor Beste Actrice in de wacht. Al van in het begin had de regisseur een vervolg in gedachten...

Met: Geoffrey Rush, Clive Owen, Cate Blanchett, Jordi Molla
Regie: Shekhar Kapur

Release: 6 mei

Genre: historisch drama
Duur: 110 minuten
Beeld: 1.85:1
Audio: ENG DD 5.1
Extra’s:
• Deleted Scenes
• Making Of
• In de wereld van Elizabeth
• Het creëren van de Armada
• Torens, paleizen en kathedralen
• Filmcommentaar van de regisseur


Atonement

Keira Knightley en James McAvoy spelen de hoofdrollen in dit buitengewone drama van de regisseur van Pride & Prejudice. Atonement beschrijft de dramatische nasleep van een bloedhete zomerdag op een Engels landgoed in 1935. Briony is een 13-jarige schrijfster in de dop. Uit jaloezie en jeugdig onbegrip smoort ze de ontluikende liefde tussen Cecilia, haar oudere zus, en Robbie, de zoon van de huishoudster, in de kiem. Ze beschuldigt hem valselijk van een misdaad en hij wordt gearresteerd. De aantijging smoort zijn prille relatie met Cecilia genadeloos in de kiem en hun liefde en levens zullen nadien nooit meer dezelfde zijn. Atonement is een overweldigend romantisch meesterwerk, dat zowel fascineert als ontroert.

Voor Atonement deed Joe Wright weer een beroep op Keira Knightley, zijn hoofdrolspeelster uit Pride & Prejudice. Een bevlogen keuze, zo blijkt, want de frele diva steelt weer elke scene. Ook de Schot James McAvoy, bekend van The Last King of Scotland, bewijst dat hij meer in huis heeft dan zijn pretty boy looks. Briony zelf - de spilfiguur van deze fantastische melodramatische saga - wordt door drie verschillende actrices vertolkt: beloftevolle nieuwkomer Saoirse Ronan, Romola Garai en Vanessa Redgrave.

Atonement bleek niet alleen een publiekslieveling, ook tijdens het awardsseizoen deed het historische melodrama het meer dan uitstekend. Naast de Golden Globe en BAFTA voor Beste Film werd Atonement ook overstelpt met nominaties: telkens zeven Golden Globe- en Oscarnominaties (Oscar Beste Muziek voor Dario Marianelli) en maar liefst veertien BAFTA-nominaties.

Met: James McAvoy, Keira Knightley, Saoirse Ronan, Brenda Blethyn, Vanessa Redgrave
Regie: Joe Wright

Release: 6 mei

Genre: drama
Duur: 120 minuten
Beeld: 1.85:1
Audio: ENG DD 5.1
Extra’s:
• Deleted Scenes
• The Making Of
• Van boek naar film
• Filmcommentaar van de regisseur


PRIDE AND PREJUDICE
COLLECTOR’S EDITION

Het mooiste liefdesverhaal aller tijden leeft voort in deze Collector’s Edition. Naast tal van speciaal toegevoegde extra’s, waaronder de widescreen versie van de film, bevat deze cadeauset ook een prachtig geïllustreerd boekje over het maken van de film. Daarin wordt je meegetroond achter de schermen van de productie en ontdek je hoe cast en crew dit klassieke liefdesverhaal nieuw leven inbliezen.

Met: Keira Knightley, Matthew MacFadyen, Rosamund Pike, Jena Malone, Donald Sutherland
Regie: Joe Wright

Release: 8 mei


Duur: 120 minuten
Beeld: 2.35:1
Audio: ENG DD 5.1
Extra’s:
• Dating in 19e-eeuws Engeland
• De statige huizen uit P & P
• De familie Bennet
• Het leven van Jane Austen
• Setdagboeken
• Filmcommentaar van de regisseur
• Fotogalerijen van de 19e eeuw
• Stamboom Pride & Prejudice
• Alternatief einde (USA).


30 ROCK
SEIZOEN 1

Tina Fey - auteur, producent en hoofdrolspeelster - vertolkt zelf Liz Lemon, hoofdscenariste
van een live tv-show wier leven helemaal overhoop wordt gehaald door haar vrijpostige, nieuwe baas (Alec Baldwin kreeg een Emmy voor zijn vertolking!). Hij bemoeit zich met de show en werft de onvoorspelbare Tracy Jordan aan. Aan Liz om dit zootje onder controle te krijgen terwijl ze probeert ook nog een eigen leven te leiden.

Genre: sitcom
Met: Tina Fey, Alec Baldwin, Tracy Morgan

Release: 8 mei

Duur: 455 minuten
Beeld: 16:9
Audio: ENG DD 5.1
Extra’s:
• Audiocommentaar van Tina Fey, Tracy Morgan en Jack McBrayer
• Weggelaten scènes
• The Wrap Party video, inclusief bloopers
• Kortfilm ‘An evening with Kenneth’
• Achter-de-schermen filmpjes
• ‘Makin’ It Happen’, Devon Bank op het “interweb”


MURDER SHE WROTE
SEIZOEN 7

Het is een aangenaam weerzien met Golden Globe®-winnares Angela Lansbury als schrijfster/detective Jessica Fletcher. Of ze nu haar zaak pleit in Nashville of er alles aan doet om haar naam te zuiveren, de reden waarom deze veelgeprezen serie in al die jaren 41 Primetime Emmy® Award-nominaties en 16 Golden Globe®-nominaties in de wacht sleepte, is alles behalve een mysterie. Het zevende seizoen van Murder, She Wrote: gewoon crimineel goed!

Genre: tv, misdaad
Met: Angela Lansbury

Release: 8 mei

Duur: 22 afleveringen van 45 minuten
Beeld: 4:3
Audio: Engels mono 2.0
Extra’s:
• “The Perils of Success”: exclusieve interviews met Angela Lansbury en leden van de cast en crew


MAGNUM P.I.
SEIZOEN 7

Tom Selleck kruipt opnieuw in de huid van de charmante tv-detective die met zijn rode Ferrari door de straten van Hawaï scheurt. Maar ook Higgins, TC en Rick zijn opnieuw van de partij, evenals Jessica Fletcher uit Murder, She Wrote in een speciale ‘cross-over’ aflevering. Van de verkenning van een geheim eiland via de jacht op kidnappers tot het overleven van zijn veertigste verjaardag… je zal geen minuut willen missen van de alomtegenwoordige spanning op deze 5-disc boxset!

Genre: tv, misdaad
Met: Tom Selleck, John Hillerman, Roger E. Mosley, Larry Manetti

Release: 8 mei

Regie: diverse
Duur: 21afleveringen van 45 minuten
Beeld: 4:3
Audio: Engels mono 2.0
Extra’s:
• ‘Murder, She Wrote ‘cross-over’ aflevering: Magnum On Ice
• Achter de schermen van de ultieme misdaad ‘cross-over’
• Amerika’s Topspeurders


XENA, WARRIOR PRINCESS
SEIZOEN 6

Dit is het hartverscheurende zesde en laatste seizoen van de fantastische serie Xena Warrior Princess. Ook tijdens hun laatste reizen worden onze heldinnen Xena en Gabrielle geconfronteerd met talloze duistere plotwendingen terwijl ze de weerlozen helpen en strijden met hatelijke verledens. In dit seizoen, dat enkele beroemde afleveringen bevat die zich afspelen in onze moderne tijden, leveren beide hoofdrolspeelsters de grootste strijd uit hun bestaan en worden ze geconfronteerd met hun grootste tragedie ooit. In de gastrollen herkennen we Kevin Smith als Aries, Karl Urban als Caesar, Dean O’gorman in de rol van Wiglaf, Alexandra Tydings als Aphrodite en Craig Parker die de rol van Bellerophon vertolkt.

Genre: tv, fantasy, actie
Met: Lucy Lawless, Renée O’Connor

Release: 8 mei

Duur: 22 afleveringen van 42 minuten
Beeld: 4:3
Audio: Engels Mono 2.0


CABARET
SPECIALE ACTIE MEIMAAND

Universal staat niet alleen garant voor topentertainment uit Hollywood, met kaskrakers en klassieke tv-series, maar ook voor topproduct van eigen bodem. Een van de vaste waarden daarin is de indrukwekkende cabaretcatalogus – met het befaamde CBRT-kwaliteitslabel – die regelmatig wordt aangevuld met nieuwe kleppers. Om de lente en de gulle lach een extra duwtje te geven biedt UPB in mei zowat zijn hele back catalogus aan tegen fel verminderde prijzen. Van Visscher tot Teeuwen, van Myjer tot Weijers. Kortom, het aller-leukste cabaret voor de aller-leukste prijs.

HANS TEEUWEN - GUIDO WEIJERS - HARRIE JEKKERS - DE VLIEGENDE PANTERS - BERT VISSCHER - TOON HERMANS - SCHUDDEN - SILVESTER - YOUP VAN ’T HEK - ARIE EN SILVESTER - JOCHEM MYJER - ERIC VAN SAUERS - SNIP EN SNAP - FREEK DE JONGE - DROOG BROOD - LEBBIS - LEBBIS EN JANSEN - ERNESTO EN MARCELLINO - MUISWINKEL EN VAN VLEUTEN - MARC MARIE HUIJBREGTS - KLAAS - VAN DER EERDEN - URBANUS - WAARDENBERG & DE JONG - COMEDY CASINO - ASHTON BROTHERS - CHRIS VAN DEN DURPEL - DAMES VOOR NA VIEREN - 25 JAAR LEIDS CABARET FESTIVAL

Recente artikelen

Laatste reacties

Dennis Vansant  |  09-04-2008

De enige interessante releases die ik zie zijn Atonement en Murder, She Wrote. Het is duidelijk dat men nog eens geld wil slaan uit Pride & Prejudice, blijkbaar...
Lees meer >

[NL]Patje_Lasek  |  08-04-2008

Ik ben toch wel benieuwd naar Atonement, deze film maar eens een keer aanschaffen.
Lees meer >

Hugo R  |  08-04-2008

Ik ben erg benieuwd naar Atonement en Pride and Prejudice moet ik eigenlijk ook nog 'ns aanschaffen... Geldt voor mij ook.
Lees meer >

Herman ter Lingen  |  08-04-2008

in de aankondiging staat : Naast tal van speciaal toegevoegde extra’s, waaronder de widescreen versie van de film, bevat deze........ Mij ontgaat wat er ext...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina