Universal: The Last Castle 23 januari op DVD

Universal Pictures Benelux introduceert op 23 januari

The Last Castle

Amsterdam, 19 december 2002 – Op 23 januari aanstaande brengt Universal Pictures de spannende actiefilm “The Last Castle” uit op DVD et VHS. Twee uur actie en emotie in een bloedstollende thriller met in de hoofdrol niemand minder dan Robert Redford.

Wanneer Generaal Irwin (Robert Redford) ten onrechte veroordeeld wordt door de krijgsraad, moet hij zijn straf uitzitten in “The Castle ”; een goed beveiligde militaire gevangenis. Deze gevangenis wordt met ijzeren hand geleid door Kolonel Winter; een bureaucraat, gekend om zijn onverbiddelijke reputatie. Toch kan de gevangenisdirecteur zijn bewondering voor Generaal Irwin, een militaire legende, nauwelijks onder stoelen of banken steken. Dit duurt echter niet lang, al snel slaan bewondering en respect om in rivaliteit en onvervalste haat. Er breekt dan ook een psychologisch steekspel los tussen de tirannieke Kolonel en de Generaal. Deze laatste kan massaal op de sympathie van zijn medegevangenen kan rekenen en zet samen met hen een leger op om actie te ondernemen tegen de directie, en dus tegen Winter. Voor hen kan een kasteel immers maar één koning hebben.

Het Leiderschap
Volgens regisseur Rod Lurie is leiderschap, het thema van deze film, een aangeboren eigenschap. Leiderschap betekent invloed hebben op opinies, houdingen en gedragingen rondom zich, zonder hierdoor het respect voor deze elementen te verliezen. « Robert Redford, is net zoals zijn personage Generaal Irwin, een geboren leider. Hij straalt enorm veel charisma en zelfzekerheid uit. Als hij spreekt gaan zijn woorden nooit onopgemerkt voorbij. »

Een voormalig militair als regisseur
Rod Lurie, studeerde aan de Militaire Academie van de Verenigde Staten, beter gekend onder de naam West-Point, later diende hij ook in het Amerikaanse leger. Dankzij deze militaire ervaring heeft hij veel bijzondere details aan de karakters van de personages kunnen toevoegen. Hierdoor krijgen de rollen van de acteurs nog meer authenticiteit, wat zich uit in uitzonderlijke acteerprestaties.

Nog even geduld en ook u kan genieten van deze spannende thriller. Deze niet te missen film is vanaf 23 januari 2003 beschikbaar op VHS en DVD.
Wie wordt volgens u de koning van het kasteel…?

Release : Huurvideo en huurDVD: 18 december 2002
Koopvideo en koopDVD: 23 januari 2003
Genre : Actiefilm
Regisseur : Rob Lurie
Cast : Robert Redford
James Gandolfini
Duur: 126 minuten

DVD
DVD Beeld: 2.39 :1
DVD Geluid: Dolby Digital 5.1; Engels, Frans, Duits,
Ondertiteling en Menu: Nederlands, Engels, Frans, Duits


DVD Extra’s
• Filmcommentaar door regisseur Rod Lurie
• Deleted scenes
• Achter de csharmen
• Bioscoop Trailer

Recente artikelen

Laatste reacties

Jibbe Stuijts  |  24-12-2002

Vond film wel aardig. Erg dunnetjes allemaal, maar keek wel lekker weg. Aschaffen ? Zeker niet.
Lees meer >

Philippe  |  23-12-2002

Vond ik een behoorlijke film en zal ik zeker wel eens aanschaffen.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina