Universals biscoopsuccessen op DVD en BRD in april mei en juni

 

Drie bioscoopsuccessen op DVD en Blu Ray in april en mei
BURN AFTER READING – 2 april op DVD / 25 juni op Blu Ray
CHANGELING – 7 mei op DVD en Blu Ray
FROST/NIXON – 14 mei op DVD

Na een denderend eerste kwartaal vol actietitels zal Universal Pictures Benelux wederom komen met een spectaculair aanbod van nieuwe dvd/blu ray releases in de maanden april, mei en juni 2009. 

BURN AFTER READING – 2 april op DVD, 25 juni op Blu Ray

De nieuwste film van Joel en Ethan Coen (No Country For Old Men, The Big Lebowski) is een knotsgekke spionagecomedy over moord, chantage, seksverslaving en fysieke paraatheid met een absolute sterrencast: George Clooney, Brad Pitt, Frances McDormand, Tilda Swinton en John Malkovich. Een Wanneer een schijfje met totaal irrelevante CIA-geheimen in handen valt van twee vastberaden, maar niet bijster snuggere werknemers van een sportzaal, probeert het duo munt te slaan uit hun vondst. Maar omdat chantage een vak apart is, ontketenen ze uiteraard een onstuitbare spiraal van hilarische gebeurtenissen!

CHANGELING – 7 mei op DVD en Blu Ray

Los Angeles 1928: In een arbeidersbuitenwijk zegt Christine (Angelina Jolie) op een zaterdagochtend haar zoon Walter gedag en gaat naar haar werk. Bij thuiskomst ontdekt ze dat hij verdwenen is. Er volgt een vruchteloze zoektocht en maanden later krijgt ze een jongen terug die zegt dat hij haar negenjarige zoon is. Ze is overbluft door de wirwar van agenten, verslaggevers en haar tegenstrijdige emoties en ze laat toe dat hij die nacht blijft. Maar in haar hart weet ze dat hij Walter niet is. Terwijl ze bij de autoriteiten aandringt om te blijven zoeken, ontdekt ze dat in het LA van de tijd van de drooglegging vrouwen de gevestigde orde niet én kunnen uitdagen én ook overleven. Christine wordt zwartgemaakt als waanzinnig en onaangepast. Ze vindt een bondgenoot in de activist en geestelijke Briegleb die
haar helpt om het op te nemen tegen het stadsbestuur...

Angelina Jolie is genomineerd voor een Oscar voor haar weergaloze hoofdrol. Ook ontving de film een Oscar nominatie voor Beste Cameravoering (Tom Stern) en Beste Art Direction (James. J. Murakami (art director) en Gary Fettis (set decorator))

FROST NIXON – 14 mei op DVD

Richard Nixon is de enige president in de Amerikaanse geschiedenis geweest die heeft moeten aftreden. Het Watergate-schandaal, begin jaren zeventig van de vorige eeuw, dwong hem tot aftreden na een lang en uitputtend gevecht met de Senaat, de publieke opinie en de rechterlijke macht. Na zijn aftreden hield Nixon drie jaar lang zijn lippen stijf op elkaar. Maar toen de Engelse journalist David Frost hem verzocht om een interview voor de televisiecamera´s, zag Nixon een gelegenheid om zijn besmeurde imago op te poetsen, en ging hij akkoord. 
In FROST/NIXON herschept regisseur Ron Howard niet alleen dat beroemde interview, maar ook de onderhandelingen tussen het Nixon-kamp en het Frost-kamp, de deal die uiteindelijk gesloten werd en de geheimen die erin verborgen waren. Frank Langella speelt Richard Nixon en Michael Sheen is te zien als David Frost. Met veel succes hebben Langella en Sheen in New York en Londen ook de hoofdrollen gespeeld in het gelijknamige toneelstuk van Peter Morgan.

Frost/Nixon ontving meerdere Oscar nominaties waaronder voor Beste Film, Beste Regie (Ron Howard) en Beste Mannelijke Hoofdrol (Frank Langella).

Recente artikelen

Laatste reacties

Dennis Kuijper  |  06-03-2009

The Changeling
Lees meer >

Maarten1988  |  27-02-2009

Ook bij mij alle 3 een leuke aanwinst.
Lees meer >

TheGodfather  |  24-02-2009

Alledrie top! Hebbe, hebbe, hebbe!!! Dat dus :D
Lees meer >

Marcel v/d H.  |  23-02-2009

Alle drie in de bios gezien en allemaal toppers die zeker in de collectie komen!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina