UPC maakt tarieven HDTV bekend

UPC maakt tarieven HDTV bekend

 Klanten van UPC Digital TV die ook HDTV willen ontvangen, betalen eenmalig EUR 49,99 activeringsbijdrage voor de speciale - voor digitale HDTV geschikte - UPC MediaBox van partner Philips. De HD-box is vanaf juni beschikbaar voor het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Dat maakte managing director Diederik Karsten van UPC Nederland vanochtend bekend op het congres De Kabel in de 21e Eeuw in Amsterdam.

Film 1 en Sport 1 gaan HD-content bieden. Deze content zal zonder extra kosten voor de klanten van deze premium tv-kanalen beschikbaar zijn. Met de HDTV geschikte MediaBox ën een HD ready televisie kunnen UPC-klanten ook via Nederland 2 het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland in HD-kwaliteit bekijken. Daarnaast komt UPC Nederland ook met abonnement voor een speciaal pakket HD-kanalen dat in ieder geval het documentairekanaal National Geographic omvat. De prijs hiervoor wordt later bekend. Vanaf 1 april kunnen klanten zich via de speciale website www.ervaarhdtv.nl inschrijven om als eerste de HD-box te kunnen bestellen. Inmiddels heeft UPC ruim 170.000 digitale tv-abonnees.

Film 1 en Sport 1

De nieuwe betaal-TV-zender Sport1 zendt het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland in HDTV uit. De zender zal daarna ook wedstrijden uit de belangrijkste Europese voetbalcompetities en vele andere internationale sportwedstrijden in het HDTV-formaat uitzenden. Begin juni wordt ook het HDTV-kanaal van Film1 gelanceerd met de nieuwste Hollywoodfilms in het HDTV-formaat.

Veel beter beeld en geluid

Uitzendingen in HDTV (High Definition Television) bieden een veel betere beeld- en geluidskwaliteit dan de huidige standaard. De beelden zijn kleurrijker, scherper, gedetailleerder en helderder dan analoge tv-beelden. Dat komt omdat HDTV beelden maar liefst vijf keer zoveel pixels hebben. Ook biedt HDTV een hoogwaardige, verfijnde geluidskwaliteit. Om in het HDTV-formaat te kunnen kijken is een HDTV-geschikte TV en een HDTV-geschikte digitale decoder nodig. De meeste plasma- en lcd-televisies van vandaag de dag zijn \'HD ready\'. HDTV wordt algemeen beschouwd als de televisie van de toekomst en de belangrijkste technologische vernieuwing sinds de overgang van zwart-wit naar kleurentelevisie.

Recente artikelen

Laatste reacties

johanluijkman  |  19-05-2006

Al bekend wanneer de HDTVboxen van UPC beschikbaar zijn?
Lees meer >

Eric van Ballegoie  |  24-04-2006

Voor Multikabel geldt ook dat zij HDTV gaan aanbieden vanaf mei of juni, gebruikmakend van dezelfde decoder als Essent, Cesema en CAIW.
Lees meer >

gu22i  |  18-04-2006

Wie heeft het over 40 - 5- euro per maand? Film 1 en Sport 1 abonnees krijgen de nieuwe HD kanalen gratis bij hun bestaande Film 1 / Sport 1 abonnement en dat ...
Lees meer >

Eric van Ballegoie  |  18-04-2006

Inderdaad, tikfoutje van mij... MPEG 2 AVC bestaat niet eens ;), het moet dus inderdaad MPEG 4 AVC zijn, ookwel bekend als H.264.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina